• home
 • video
 • pas verschenen

  Bruno knikkert AA Gent met late goal uit het bekertoernooi

  einde
  10
  1. 42' - Geel - Ryota Morioka
  2. 39' - Geel - Sven Kums
  1. 89' - Verv. Massimo Bruno door Shamar Nicholson
  2. 87' - Verv. Louis Verstraete door Dylan Mbayo
  3. 87' - Doelpunt - Massimo Bruno (1 - 0)
  4. 69' - Verv. Roman Bezoes door Alessio Castro-Montes
  5. 61' - Verv. Laurent Depoitre door Giorgi Kvilitaia
  87'Massimo Bruno1 - 0

  Charleroi heeft AA Gent gewipt in de Beker van België. De topaffiche van deze 1/8e finales stelde teleur, maar het venijn zat hem in de staart. Massimo Bruno velde het verdict met een doelpunt zes minuten voor tijd. Charleroi staat zo bij de laatste acht.

  Doelpunt:

  • 84' Bruno 1-0

  Ruim verslag van Charleroi-Gent in de beker

  Bekertopper lost hoge verwachtingen niet in

  Een 1/8e finale in de Croky Cup tussen de nummer 4 en de nummer 3 uit de Jupiler Pro League deed de neutrale toeschouwer dromen van een spektakelstuk. Charleroi en Gent waren bovendien twee ploegen die de laatste weken erg makkelijk de weg naar het doel vonden. Een aantal van die Gentse doelpunten kwamen van Jonathan David, die door familiale omstandigheden evenwel niet in de selectie zat.

   

  Zo hoog de verwachtingen waren, zo teleurstellend was de eerste helft. Voor Charleroi knalden Bruno en Ilaimaharitra overtuigingsloos over, Depoitre kopte aan de overzijde een oefenballetje in de armen van Penneteau. Met een grote geeuw trokken we richting kleedkamers. Fast forward naar de tweede helft dan maar.

  Iedereen klaar voor verlengingen, maar Bruno beslist daar anders over

  Wie hoopte op beterschap na de rust, was er al gauw aan voor de moeite. "Het leek een veelbelovende affiche, maar het duel is één grote teleurstelling", zag ook Sporza-collega Peter Vandenbempt. Geen van beide ploegen leek op zoek te willen gaan naar een doelpunt, Charleroi en Gent zetten vooral alles op alles om er geen tegen te krijgen. Verlengingen dan maar? 

   

  Niet dus. In een wedstrijd zonder kansen viel er in de slotfase als bij wonder toch nog een doelpunt. Massimo Bruno stond plots oog in oog met Kaminski en liet de bezoekende doelman geen kans met een knappe krul in de bovenhoek. Een doelpunt dat menig neutrale kijker uit zijn lijden verloste, maar toch vooral het ambitieuze Gent ijskoud de das omdeed. Charleroi bij de laatste acht.

  Bekijk de goal van Bruno die Charleroi aan de kwalificatie helpt tegen Gent (1-0)

  Reacties

  • Jess Thorup (coach Gent): “We wisten vooraf al dat deze affiche geen geschenk was. We waren gekomen om te winnen, maar de wedstrijd bleef in evenwicht. Beide ploegen probeerden controle over de partij te krijgen, zonder succes. De doelmannen hebben niet veel werk gehad. In normale omstandigheden worden er dan verlengingen gespeeld, maar Charleroi wachtte op dat ene halve kansje en maakte het alsnog af in de slotminuten. Dat kan gebeuren hier op Mambourg. Het spijt ons tegenover de supporters, want we wilden graag opnieuw naar de finale. We hebben nu wel iets meer rust voor het vervolg van de competitie, al is dat geen excuus: we wilden absoluut winnen en zijn dus teleurgesteld.”

   

  • Karim Belhocine (coach Charleroi): "Ik vond het wel een goede wedstrijd. Er was veel inzet langs beide kanten, wat het duel evenwichtig maakte. Massimo Bruno maakte het in het slot af dankzij zijn overvloed aan talent. Hij voelt zich beter in de as van het veld en dat zie je aan zijn spel. Hij doet Charleroi draaien en draait daardoor zelf ook beter. We nemen de bekercampagne match per match en zien wel waar we uitkomen, het belangrijkste is nu de competitiewedstrijd van zondag tegen Anderlecht.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Einde partij! Charleroi en Gent losten allesbehalve de verwachtingen in in hun 1/8e finale van de Croky Cup. Een teleurstellende wedstrijd kreeg in het slot wel een winnaar: Bruno trapte Charleroi een bekerronde verder.
  2. tweede helft, minuut 92. Penneteau! Wat een save nog van Penneteau! In de allerlaatste seconde van de extra tijd redt de doelman van Charleroi een haast gemaakt kopbaldoelpunt van Plastoen.
  3. tweede helft, minuut 91. Jaremtsjoek gaat neer voor de neus van Penneteau, opnieuw is het contact te licht voor een strafschop. .
  4. tweede helft, minuut 91.
  5. tweede helft, minuut 90. Er worden drie minuten bijgeteld. Kan Gent daar nog iets mee doen?
  6. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Charleroi, Shamar Nicholson erin, Massimo Bruno eruit
  7. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij KAA Gent, Dylan Mbayo erin, Louis Verstraete eruit
  8. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 87 door Massimo Bruno van Charleroi. 1, 0.
  9. tweede helft, minuut 86. Gent balanceert op de rand van de uitschakeling. Peter Vandenbempt op Radio 1.
  10. tweede helft, minuut 86. Charleroi is plots los. Een listig passje van Morioka wordt door Bruno naast gezet.