Ga naar de inhoud
Anderlecht zit in de kwartfinales van de beker.
Excel MoeskroenAnderlecht
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Lawrence Visser
stadion
Le Canonnier
toeschouwers
5190
Moeskroen Anderlecht
Vasic Van Crombrugge
Ciranni Kompany (51')
Queiros Cobbaut
Godeau Luckassen
De Medina (23') Sandler
Mohamed (64') Kayembe
Boya Amuzu (77')
Van Durmen Sambi Lokonga
Garcia Doku
Perica Saelemaekers
Olinga (59') Roofe
Wisselspelers
Antonov Didillon
Huyghebaert (64') Vlap
Campins (23') Adzic
Pietrzak Zulj
Allagui Thelin
Omoigui (59') Trebel
Gillekens Dewaele
  Verschaeren (77')
  Sardella (51')
  Kana
Coaches
Bernd Hollerbach Frank Vercauteren

Anderlecht maakt het zichzelf nog moeilijk in Moeskroen, Kompany valt uit

 do 5 december 2019 22:43
    1. 53' - Verv. Vincent Kompany door Killian Sardella
    2. 57' - Doelpunt - Derrick Luckassen (1 - 3)
    3. 62' - Verv. Fabrice Olinga door Cedric Omoigui
    Croky Cup - speeldag 1 - 05/12/19 - 20:47
    timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
    57'
    Derrick Luckassen
    1 - 3
    Derrick Luckassen
    57'

    Anderlecht staat in de kwartfinales van de Belgische beker. De geplaagde club kwam snel op achterstand in Moeskroen, maar draaide de rollen nog voor de rust om. Nadat Kompany weer uitgevallen was, leek de 1-3 Anderlecht een zorgeloze avond te bezorgen. Maar een te makkelijke tegengoal zorgde voor een spannend slot. Daarin miste Roofe nog een penalty. "Door hier te winnen na een mentale dreun tonen we weer onze weerbaarheid", zegt Anderlecht-doelman Hendrik Van Crombrugge.

    Doelpunten:

    • 12' Perica 1-0
    • 20' Roofe 1-1
    • 44' Doku 1-2
    • 56' Luckassen 1-3
    • 78' Omoigui 2-3

    Moeskroen - Anderlecht in een notendop:

    • Sleutelmoment: Kort voor het einde kruipt Anderlecht door het oog van de naald. Na mistasten in de Anderlecht-defensie heeft Perica de 3-3 aan zijn voet, maar hij besluit van dichtbij naast. Dichter bij verlengingen komt Moeskroen nadien niet meer.
    • Man van de match: Jérémy Doku kreeg zijn kans van Frank Vercauteren en greep ze met beide handen. Hij maakte oorlog op de rechterflank en gaf zo de meeste aanvallende impulsen bij Anderlecht. Kort voor de rust trof hij ook zelf raak, al verdiende die goal geen schoonheidsprijs.
    • Opvallend: Anderlecht en de beker, dat was de voorbije jaren geen goed huwelijk. Voor het eerst sinds 2015 stoot paars-wit nog eens door naar de kwartfinales. Daarin krijgt het met Club Brugge wel een stevige opponent.

    Bekijk de goals uit Moeskroen-Anderlecht (2-3)

    Roofe en Doku vegen valse start uit

    De beker is de kortste weg naar Europa, dat beseften ze als geen ander bij Anderlecht. Gezien de malaise in de competitie kon paars-wit zich geen uitschuiver in de beker permitteren. Maar net als afgelopen zondag tegen Oostende liep het ook tegen Moeskroen al snel mis. Kompany kreeg een schot van Perica ongelukkig tegen zich aan en de Kroaat sloeg ongenadig toe in de rebound: 1-0.

     

    Anderlecht, zonder de geblesseerde Chadli en mét jongeren als Kayembe, Amuzu en Doku in de basis, moest meteen aan de bak. Vasic stond nog pal op een harde knal van Saelemaekers, maar na twintig minuten moest de Moeskroen-doelman zich toch gewonnen geven. Een schot van Sambi Lokonga werd van dichtbij gedevieerd door Roofe en Vasic kon er onvoldoende bij: 1-1.

     

    Moeskroen had weinig in de pap te brokken, al kwam de thuisploeg op het einde van de eerste helft toch dicht bij de 2-1. Met een listige pass bracht Olinga Boya alleen voor Van Crombrugge, maar de Anderlecht-doelman hield paars-wit overeind.
     

    Bij de bezoekers zorgde Doku voor de meeste aanvallende impulsen. Vlak voor de rust werd zijn inzet beloond. Alleen voor Vasic leek hij een enorme kans te verknoeien na een mislukte controle, maar hij knokte zich weer bij de bal en stuurde Anderlecht alsnog met een voorsprong de rust in.

    Het is niet waar! Kompany valt opnieuw uit

    Zenuwslopende slotfase na flater Cobbaut

    Zo fijn het einde van de eerste helft was voor Anderlecht, zo ontgoochelend was het begin van de tweede helft. Bij een lange pass liep Kompany opnieuw een blessure aan het rechterbovenbeen op. Zijn wedstrijd zat er meteen op.

     

    Een domper voor Anderlecht, maar de hemel klaarde al snel weer op. Na amper 10 minuten in de tweede helft drong Luckassen met een knap opwippertje voorbij de Moeskroen-defensie de zestien in en ook Vasic werd gepasseerd: 1-3.

     

    Anderlecht had de regie in handen tegen een flets Moeskroen en leek probleemloos af te stevenen op de kwalificatie. Tot het licht in de slotfase plots uitging bij Cobbaut. Hij leverde de bal zomaar in bij Omoigui en die joeg de aansluitingstreffer hoog in doel.

     

    Het was het startsein van een nerveuze slotfase. Voor Anderlecht was het plots bibberen, bij Moeskroen groeide het geloof. Kort voor het einde werd er alweer niet goed verdedigd bij Anderlecht, maar Perica liet de kans liggen en besloot van dichtbij naast. Dichter bij de 3-3 kwam Moeskroen niet meer. Anderlecht kreeg in de extra tijd zelfs nog een penalty, Roofe mikte die op Vasic.

    Enorme dwaas probeert in het slot de bal af te pakken, maar glijdt roemloos onderuit

    "De reactie van de fans in Oostende heeft iets losgemaakt"

    • Hendrik Van Crombrugge (Anderlecht):  "Dit is een felbevochten overwinning. Op het einde was het een beetje pompen of verzuipen. Desondanks had Anderlecht toch de controle over de wedstrijd en was het de betere ploeg. We hebben ons verdiend gekwalificeerd. Vandaag was er iets meer druk dan de laatste weken, maar dat was vooral door onze wanprestatie op Oostende. De reactie van de fans in Oostende heeft wel iets losgemaakt bij de jongens. We hebben een goed gesprek gehad met de fans en vandaag hebben we het best mogelijke antwoord gegeven. Er telde vandaag maar één ding en dat was doorstoten. Door hier te winnen na een mentale dreun tonen we toch weer onze mentale sterkte en weerbaarheid. Daar kan je op bouwen."
    • Frank Vercauteren (trainer Anderlecht): "We waren heel aanwezig en gretig, ik kan de jongens alleen maar feliciteren voor hun prestatie. Ze hebben zeker positief geantwoord op wat we gevraagd hadden. Wij moeten de druk kunnen beheren. Wat er van buitenaf komt, dat moeten we natuurlijk meenemen, maar dat mag geen invloed hebben. Het team heeft daar niet onder geleden. Integendeel, we hebben geprofiteerd van de steun van de mensen rondom ons, van de supporters die getoond hebben in welke mate ze achter ons staan. In de tweede helft hebben we niet kunnen herhalen wat we in de eerste helft getoond hebben. We moeten nu proberen om met onze spelwijze de 90 minuten vol te maken. We hadden het onder controle, we hebben weinig weggegeven. Maar een resultaat controleren, daar lijden we nog altijd onder. Hopelijk gebeurt dat zo weinig mogelijk meer en kunnen we dat omzetten in positieve resultaten." 
    • Vercauteren over de blessure van Kompany: "Het is een hamstringprobleem, maar wat het juist is zullen we morgen of overmorgen pas zien. Aan de rust had hij niks gesignaleerd of gezegd. We zullen morgen zien in welke mate het vervelend is voor ons, want dat is het natuurlijk wel."

    Fase per fase

    90+8' tweede helft
    90+8'

    Einde

    Anderlecht maakte het zichzelf nog bijzonder moeilijk in de slotfase, maar paars-wit stoot wel door naar de kwartfinales. Het verslaat Moeskroen met 2-3.
    90+7'

    Roofe mist nog een strafschop in de slotseconden

    90+7'

    Roofe mist!

    Roofe laat de kans liggen om de kwalificatie van Anderlecht helemaal veilig te stellen. Hij krijgt de penalty niet voorbij Vasic.
    90+6'

    Penalty!

    Anderlecht krijgt nog een strafschop in de absolute slotfase. Roofe wordt onderuit gehaald en Visser wijst meteen naar de stip.
    90+5'
    De tijd begint nu wel te dringen voor Moeskroen. De thuisploeg zet nog eens alles op alles.
    90+3'
    Een toeschouwer komt het spel nog even verstoren. Hij loopt het veld op en mag een tijdje zijn gang gaan voordat de stewards ingrijpen.
    90+2'

    Perica heeft de gelijkmaker aan de voet, maar trapt naast

    90+1'
    Van Durmen waagt nog eens zijn kans met een verre knal. Zijn schot wijkt af en zo dwingt Moeskroen nog een hoekschop af. Queiros kan daarop koppen, maar Van Crombrugge laat zich niet verrassen.
    90'

    5 extra minuten

    Het is nog 5 minuten nagelbijten voor de Anderlecht- én Moeskroen-supporters. Krijgen we nog een goal te zien?
    90'
    Vercauteren kiest voor wat meer defensieve zekerheid en dat is geen overbodige luxe. Kana neemt de plaats in van Doku.
    89'

    Ze zijn nog niet thuis, die van paars-wit.

    Peter Vandenbempt op Radio 1
    88'

    Perica laat de 3-3 liggen!

    Anderlecht kruipt door het oog van de naald! De bal blijft na een voorzet voor doel hangen en Perica knalt van dichtbij rakelings naast.
    85'
    Doku pakt uit met een schitterende beweging en stuurt Roofe de ruimte in. Maar die stond niet op te letten en wordt teruggefloten voor buitenspel. Hier was meer mee te doen voor de bezoekers.
    84'

    Moeskroen profiteert van geklungel in de Anderlecht-verdediging: 2-3

    83'
    Sluipt er toch nog nervositeit in de ploeg bij Anderlecht? Voorlopig slaagt Moeskroen er niet in om op het elan van de 2-3 door te gaan. Maar 1 treffer is nu genoeg om verlengingen af te dwingen.
    81'
    77'

    Omoigui straft flater Cobbaut af!

    Wordt het toch nog spannend op Le Canonnier? Cobbaut werkt de de bal dramatisch weg, recht in de voeten van Omoigui. Die twijfelt niet en jaagt de aansluitingstreffer hoog in doel.