Miguel Mees
4 - 2
Miguel Mees
82'

Zulte Waregem zit in de 1/8e finales van de beker. Het moest bijna de volledige eerste eerste helft achtervolgen tegen Duffel uit tweede amateur, maar zette de situatie recht in een betere tweede helft. Voor Duffel eindigt de bekercampagne net als vorig jaar in de 1/16e finales.

Doelpunten

• 5' Verlinden 0-1,
  • 45' Govea 1-1,
  • 59' Bruno 2-1,
  • 71' Larin 3-1
  • 81' Bruno 4-1
  • 86' Cobos 4-2 (pen)

Zulte Waregem maakt het zichzelf moeilijk

Zulte Waregem dreigde in een klassieke bekerval te trappen. Het begon flets en schijnbaar ongeïnteresseerd. Daar betaalde het meteen een prijs voor na 5 minuten. De rechtsachter van Duffel, Verlinden, scoorde na een vrije trap aan de tweede paal.

Die voorsprong bleef 43 minuten op het scorebord staan. Duffel speelde zonder complexen en was beter in de combinaties. Het had ook 0-2 kunnen worden, maar het harde schot van Yildiz strandde op de dwarslat.

Net voor de rust maakte Essevee gevleid gelijk. Daar zorgde Govea voor. Maar trainer Dury had de boodschap wel begrepen. Hij gooide na de pauze Seck en Berahino in de strijd.

De thuisploeg speelde veel beter en dominanter en ging zo op en over Duffel. Bruno zorgde na een warrige fase voor doel voor 2-1 en Larin en opnieuw Bruno zorgden voor de geruststellende 4-1-voorsprong. Duffel scoorde nog wel tegen vanop de stip, maar spannend werd het niet meer.

"Uiteindelijk was het een verdiende zege"

Sandy Walsh: "Bekermatchen zijn altijd speciaal. In de analyse hadden we gezien dat Duffel een ploeg is die goed start. Dat toonden ze ook. Wij speelden met enkele nieuwe spelers en dat was wat zoeken. Maar vanaf de tweede helft begon het te draaien en werden zij moe. Uiteindelijk was het een verdiende zege."

"We moeten leren uit de eerste goal die we weggeven, want in eerste klasse zou het moeilijker zijn dat nog recht te zetten."

90+4'

Laatste fluitsignaal

Zulte Waregem zit in de 1/8e finales van de beker. Het speelde in de eerste helft hoog spel, maar wint uiteindelijk met 4-2 van Duffel.
90+1'
KFC Duffel
90'
86'

Cobos mist niet vanop de stip

Duffel kan de score milderen vanop de stip. De Smet kreeg de bal op de hand in het strafschopgebied. Cobos blijft kalm en scoort.
84'
83'

Zulte Waregem heeft zijn schaapje op het droge: 4-1

Bruno kan alleen op doel af en maakt het beheerst af. Dit mag niet meer fout gaan voor de thuisploeg.