90+4'
Guillaume De Schryver
3 - 4
90+4'

Waasland-Beveren kan ook met een mooi bekerverhaal zijn seizoen niet opblinken. Het gaf tegen 1B-club Westerlo een 3-1-voorsprong uit handen. De laatste goal viel in de extra tijd.

Doelpunten:

• 33' Janssens 0-1 (pen),
  • 35' Emmers 1-1,
  • 41 Durmishaj 2-1 (pen),
  • 45' Durmishaj 3-1 (pen),
  • 51' Keita 3-2 (own),
  • 55' Gboho 3-3,
  • 90' De Schryver 3-4

Bekijk de goals uit Waasland-Beveren - Westerlo (3-4)

Waasland-Beveren gooit zijn eigen ruiten in

Waasland-Beveren liet zich een jaar geleden in de 1/16e finales in eigen huis uitschakelen door amateurclub Mandel United. Het was vastberaden om dit geen 2e keer mee te maken, ook al doet Westerlo het behoorlijk in 1e klasse B. De jongens van Bob Peeters kwamen ook op voorsprong met een penalty.

Maar in het 2e deel van de 1e helft liep Waasland-Beveren weg van de bezoekers, onder meer met 2 strafschoppen van Durmishaj. Opdracht volbracht, denk je dan. Niets was minder waar.

In de 2e helft was Waasland-Beveren de architect van zijn eigen ondergang, onder meer met een own-goal van Keita. Toch was de match gedoemd om op verlengingen te eindigen. Invaller De Schryver dacht daar anders over. Hij bezorgde Westerlo vroeg in de extra tijd een delirium.

90+5'

EINDE: Westerlo bekert voort

Het doelpunt van De Schryver is het laatste wapenfeit. Niet Waasland-Beveren maar Westerlo mag naar de 1/8e finales.
90+1'

GOAL: De Schryver met de winning goal!

De Schryver ontpopt zich toch nog tot de bekerheld. In de extra tijd, vlak voor de verlengingen, scoort hij de 3-4. Weer geen mooi bekeravontuur voor Waasland-Beveren.
90+1'
88'
Bijna gaat Westerlo nog voor de verlengingen met de zege aan de haal. De ingevallen De Schryver schiet vanaf de rand van het strafschopgebied rakelings naast.
82'
Nog altijd geen nieuws vanop de Freethiel. Geen nieuws is goed nieuws, luidt het gezegde, maar dat klopt deze keer niet. Geen nieuws is slecht nieuws, want er valt niets te beleven.
74'
73'
Er is sinds de gelijkmaker niet veel meer gebeurd. Het lijkt erop dat we afstevenen op verlengingen. Dat zou toch een domper zijn voor Waasland-Beveren, dat bij de rust zijn schaapjes op het droge leek te hebben.
60'
55'

GOAL: Gboho met de gelijkmaker!

Westerlo doet weer helemaal mee. In iets meer dan 10 minuten stort Waasland-Beveren in elkaar. Het is Gboho die de 3e Westelse goal maakt.