STVV maakt het verschil pas in de verlengingen tegen OHL

  einde (n.v.)
  20
  1. 42' - Verv. David Hubert door Jordy Gillekens
  1. 81' - Geel - Pierre Yves Ngawa
  2. 81' - Verv. Steve De Ridder door Chris Durkin
  3. 75' - Verv. Allan Sousa door Tatsuya Ito
  4. 73' - Verv. Yannis Mbombo door Thomas Henry
  5. 73' - Verv. Jérémy Perbet door Milan Tucic
  6. 68' - Verv. Thibault de Smet door Jordan Botaka
   1. 100' - Doelpunt - Yohan Boli (1 - 0)
   2. 98' - Verv. Samy Kehli door Kamal Sowah
   3. 92' - Verv. Hamza Massoudi door Facundo Colidio
    1. 118' - Geel 2 - Pierre Yves Ngawa
    2. 117' - Doelpunt - Jordan Botaka (2 - 0)
    100'Yohan Boli1 - 0
    117'Jordan Botaka2 - 0

    Het bekeravontuur van STVV gaat voort. Lang was er geen verschil met de leider in 1B,  OH Leuven, maar in de verlengingen scoorde STVV toch nog twee keer.

    Doelpunten

    98' Boli 1-0,

    114' Botaka 2-0

    Bekijk het verslag van STVV - OHL (2-0)

    STVV moet overuren maken tegen OH Leuven

    Twee jaar geleden speelden STVV en OHL al eens tegen elkaar in de 1/16e finales van de beker. Toen had STVV verlengingen nodig om het laken naar zich toe te trekken. De fans die woensdagavond naar Stayen trokken, hadden betaald voor een soort déjà-vu. Met dat verschil dat 2 jaar geleden in 90 minuten al twee keer werd gescoord. Dat was nu helaas anders.

     

    In de eerste helft was STVV dominant, maar het miste goede kansen. Acolatse schoot op de paal en Sankhon schoot rakelings naast. Van Hyfte had ook wel een kans, maar OHL verdiende geen voorsprong. In de tweede helft verdienden beide ploegen dat niet meer. Kansen waren bijzonder schaars.

     

    Perbet had wel kunnen scoren voor OHL, maar hij was niet zijn efficiënte zelf. STVV dreigde vooral in de absolute slotfase. Het kreeg een indirecte vrije trap in het strafschopgebied van OHL omdat Keet een terugspeelbal opraapte en scoorde nog bijna via Acolatse. Bijna, maar niet helemaal. Dus verlengingen.

     

    Daarin duurde het tien minuten voor er een goeie aanval van STVV kwam. Botaka bereikte Boli en die maakte de goal van de verlossing. De reactie van OHL was te zwak en Botaka maakte het werk af na een combinatie door het centrum. Keet was kansloos bij de 2-0.

    "Verdedigend stonden we goed en dat gaf ons tijd"

    Jordan Botaka: "De match heeft wat langer geduurd dan we hadden gehoopt, maar wat telt is dat we winnen. Ik denk dat we heel de match dominant waren, alleen lukte het niet om het af te maken. Verdedigend stonden we wel goed en dat gaf ons de tijd om te wachten tot de bal er wel in ging."

     

    "Of er een groot verschil is tussen 1A en een topclub in 1B? Je hebt gezien dat er niet zoveel verschil was. Ik heb veel respect voor OHL. Ze hebben het ons knap lastig gemaakt. Gelukkig waren we gretig en scherp genoeg om de zege binnen te halen."

     

    "De realiteit is dat we nu een lange match in de benen hebben vlak voor de Limburgse derby. We gaan proberen zo fris mogelijk aan die match te komen en er zaterdag te staan. We gaan deze match niet gebruiken als excuus."

    Fase per fase

    1. tweede verlenging, minuut 126 match afgelopen
    2. tweede verlenging, minuut 125. Laatste fluitsignaal. STVV heeft verlengingen nodig gehad om afstand te nemen van OHL, de leider in 1B, maar zit wel in de 1/8e finales van de beker.
    3. tweede verlenging, minuut 120. STVV gaat deze match winnen: 2-0. Botaka doet de boeken toe voor OHL. Hij scoort de 2-0 na een combinatie door het centrum diep in de tweede verlenging. Keet is kansloos.
    4. Tweede gele kaart voor Pierre Yves Ngawa van OH Leuven tijdens tweede verlenging, minuut 118
    5. Doelpunt tijdens tweede verlenging, minuut 117 door Jordan Botaka van STVV. 2, 0.
    6. tweede verlenging, minuut 116. Twee keer Henry. Invaller Henry probeert het eerst acrobatisch voor OHL en daarna met een schot, maar de eerste keer gaat de bal naast en daarna kan Schmidt makkelijk redden.
    7. tweede verlenging, minuut 113. Dubbele kans voor STVV. Colidio zet een goede actie op, maar Keet houdt OHL in de match. De rebound is voor Acolatse, maar die schiet over.
    8. tweede verlenging, minuut 110. Begin tweede verlenging. De bal rolt opnieuw. OHL heeft een goal nodig. Na de goal van STVV hebben we nog niet echt een Leuvense reactie gezien.
    9. tweede verlenging, minuut 106 match begonnen
    10. eerste verlenging, minuut 109. Einde eerste verlenging. STVV is 15 minuten verwijderd van de volgende ronde. Kan OHL nog een vuist maken?
    11. eerste verlenging, minuut 101. Daar is de eerste goal: 1-0 voor STVV. Het heeft tot de verlengingen geduurd, maar de eerste goal op Stayen is een feit. Botaka bereikt Boli met een lage voorzet en die mist niet. Een mooie aanval van de thuisploeg.
    12. Doelpunt tijdens eerste verlenging, minuut 100 door Yohan Boli van STVV. 1, 0.
    13. eerste verlenging, minuut 98. Vervanging bij OH Leuven, Kamal Sowah erin, Samy Kehli eruit
    14. eerste verlenging, minuut 96. OHL valt aan. Invaller Tucic met de actie, maar hij krijgt de bal net niet bij die andere invaller Henry.
    15. eerste verlenging, minuut 92. Begin verlengingen. De bal rolt opnieuw op Stayen. Er wordt nog minstens 30 minuten gespeeld. .
    16. eerste verlenging, minuut 92. Vervanging bij STVV, Facundo Colidio erin, Hamza Massoudi eruit
    17. eerste verlenging, minuut 91 match begonnen