• home
 • video
 • pas verschenen

  Standard komt met de schrik vrij tegen Lommel na doelpunt in de extra tijd

  einde
  21
  1. 45+1' - Geel - Beka Vachiberadze
  2. 17' - Doelpunt - Aleksandar Boljevic (1 - 0)
  1. 90+2' - Doelpunt - Aleksandar Boljevic (2 - 1)
  2. 88' - Geel - Timo Cauwenberg
  3. 88' - Verv. Renaud Emond door Felipe Avenatti
  4. 85' - Verv. Beka Vachiberadze door Kolbeinn Thordarson
  5. 84' - Geel - Kostas Laifis
  6. 77' - Verv. Abdulia Sanyang door Timo Cauwenberg
  7. 77' - Verv. Selim Amallah door Maxime Lestienne
  8. 73' - Verv. Armin Mujakic door Arne Naudts
  9. 56' - Doelpunt - Abdulia Sanyang (1 - 1)
  10. 52' - Geel - Robin Henkens
  11. 52' - Geel - Mehdi Carcela-González
  12. 48' - Verv. Merveille Bokadi door Zinho Vanheusden
  17'Aleksandar Boljevic1 - 0
  56'Abdulia Sanyang1 - 1
  90+2'Aleksandar Boljevic2 - 1

  Standard heeft zich niet zonder slag of stoot geplaatst voor de 1/8e finales van de beker van België. 1B-club Lommel gaf zich pas in de extra tijd gewonnen. Boljevic was de gevierde man met zijn tweede goal in de 92e minuut.

  Doelpunten:

  • 17' Boljevic 1-0
  • 54' Sanyang 1-1
  • 90+2' Boljevic 2-1

  Ruime samenvatting van Standard - Lommel (2-1)

  Boljevic ontpopt zich tot redder van Standard

  Met de pijnlijke bekeruitschakeling van vorig jaar tegen Knokke in het achterhoofd weigerde Michel Preud'homme om een B-elftal het veld in te sturen tegen Lommel. Met Carcela, Emond, Mpoku en Boljevic stond er genoeg buskruit tussen de lijnen.

   

  Dat was ook te merken in een explosief openingskwartier. De eerste kans was verrassend genoeg nog voor Lommel, maar daarna domineerde Standard. Na drie pogingen kreeg Aleksandar Boljevic wat hij verdiende: de broodnodige openingstreffer op het scorebord. 

   

  "Klus geklaard", leek Standard wel te denken en de thuisploeg schakelde terug op cruise control. Hoogmoed komt echter voor de... gelijkmaker. Meteen na de rust profiteerde Sanyang van defensief mistasten: 1-1.

   

  Standard moest weer aan de bak, maar kreeg het tempo niet omhoog. Lommel had tijd genoeg om de gaatjes in zijn defensieve burcht toe te metselen. Ook invallers Lestienne en Avenatti konden de nakende verlengingen niet afwenden. Boljevic, man van de match tegen Eupen, dan maar? In de extra tijd bracht de Montenegrijn een hoge bal voor doel, maar (bewust of niet) via de paal caprioleerde de bal in doel. 

  Knap hakje van Fai…naar niemand

  Potje kookt over bij Carcela: "Mehdi is een beetje opgefokt"

  Preud'homme: "Sommige spelers hebben niet alles gegeven"

  • Michel Preud'homme (coach Standard): "We hebben het onszelf moeilijk gemaakt. Als je op voorsprong komt, moet je doorduwen voor een tweede doelpunt, maar wij zijn verslapt. Sommige spelers dachten dat het gemakkelijk zou gaan en hebben niet alles gegeven. We moesten veel meer van positie wisselen, zoals in de competitie. Maar gelukkige stoten we door."
  • Stefan Gislason (coach Lommel): "Tegen Standard heb je wat geluk nodig om te stunten en vandaag was het geluk aan hun zijde. Toch ben ik trots op mijn jongens: ze hebben het plannetje goed uitgevoerd. We bleven laag verdedigen, stonden goed in positie en stonden amper kansen toe."

  Preud'homme: "Sommige spelers dachten dat het makkelijk zou gaan"

  Gislason: "Beetje het verhaal van ons seizoen"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. Einde. Lommel had na 90 minuten uitzicht op verlengingen, maar na een gelukje van Boljevic bekert Standard toch verder: 2-1.
  2. tweede helft, minuut 94. Een vrije trap van Lommel zorgt nog even voor paniek bij Standard, maar de bezoekers hinderen elkaar op de voorzet van Henkens.
  3. tweede helft, minuut 92. Boljevic brengt redding. Standard ontsnapt dan toch nog aan verleningen. Een voorzet(?) van Boljevic waait via de paal in doel. Svedkauskas grijpt zich naar de haren.
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 92 door Aleksandar Boljevic van Standard. 2, 1.
  5. tweede helft, minuut 88. Arne Naudts komt alleen vooraan, maar moet wachten op steun. Uiteindelijk sluit Henkens aan, maar die knalt onbesuisd over en naast.
  6. tweede helft, minuut 88. Lommel wil de verlengingen halen, Preud'homme gooit vers aanvallend geweld tussen de lijnen. Avenatti verlost Emond in de spits.
  7. Gele kaart voor Timo Cauwenberg van Lommel SK tijdens tweede helft, minuut 88
  8. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Standard, Felipe Avenatti erin, Renaud Emond eruit
  9. tweede helft, minuut 87. Cauwenberg lijkt voor Boljevic aan de bal te komen, maar scheidsrechter Van Damme ziet er een fout in. Geel voor de verdediger.
  10. tweede helft, minuut 86. Scheidsrechter Kevin Van Damme moet ook Preud'homme tot kalmte aanmanen. Het doemscenario van vorig jaar - de vroege uitschakeling tegen Knokke - spookt weer door de hoofden.