10. 90+1' - Doelpunt - Fashion Sakala (0 - 2)
Croky Cup - speeldag 1 - 25/09/19 - 20:01
90+1'
Fashion Sakala
0 - 2
90+1'

KV Oostende heeft zich geplaatst voor de 1/8e finales van de Beker van België. De kustploeg haalde het met 0-2 op het veld van amateurclub Mandel United, dat pas laat helemaal door de knieën ging.

Mandel United, de nummer 3 in Tweede Amateur A, mocht KV Oostende ontvangen in zijn splinternieuwe stadion. Dat was net niet volgelopen voor de wedstrijd van het jaar voor de West-Vlaamse fusieclub.

Op het kunstgrasveld in de Skyline Arena klom een flink gewijzigd KVO al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Rajsel verzilverde een strafschop en met de 0-1 op het bord zaten de bezoekers in een zetel. Diezelfde Rajsel liet halfweg de eerste helft na om de score te verdubbelen.

Mandel United groeide na een schuchtere start mondjesmaat beter in de wedstrijd en kon vlak voor de rust ook dreigen. Vanmarcke mikte net naast. De thuisploeg trok de goeie lijn wel door in de tweede helft, waarin ze haar voet naast de bezoekers zette. Een bedrijvige Verspeeten flirtte meermaals met een doelpunt, maar de gelijkmaker viel niet. In de slotminuut telde Sakala Mandel United definitief uit met de 0-2.

Capon: "Het had anders kunnen lopen"

"In de tweede helft hebben we toch een beetje met vuur gespeeld", geeft KVO-speler Brecht Capon toe. "We lieten Mandel United in de match komen, zodat ze het gevoel kregen dat er iets in zat. Bij bepaalde fases zijn we goed weggekomen. Het hadden net zo goed verlengingen kunnen zijn. Het had dus anders kunnen lopen."

"Misschien konden sommige jongens het fysiek niet aan om 90 minuten druk te zetten. De eerste 20 minuten lukte dat wel, maar daarna gingen enkele kaarsjes uit en dan zag je dat Mandel United ook kan voetballen."

"Toch hebben we zelf ook de mogelijkheden om de match dood te doen. De 0-2 viel wat laat. Maar goed: opdracht volbracht. Het doel in de beker? Er telt maar één plek en dat is de finale en die ook winnen. Ik heb al twee bekerfinales verloren in mijn carrière en mijn grote doel is om met KVO de beker eens te winnen. Laten we daarvoor gaan."

Doelpunten

• 9' Rajsel 0-1 (pen), 90' Sakala 0-2

90+2'

KVO stoot door

Het laatste fluitsignaal weerklinkt in de Skyline Arena: KV Oostende stoot door naar de 1/8e finales. Voor een verdienstelijk Mandel United zit het bekertoernooi erop.
90+1'
0-2
89'

Boeken toe

Het is tegen de gang van het spel in in deze tweede helft, maar Sakala legt de wedstrijd in een beslissende plooi met de 0-2.
88'
87'

Afgekeurd doelpunt

Verspeeten laat de Skyline Arena ontploffen, maar de gelijkmaker wordt afgekeurd wegens buitenspel.
84'
82'
77'
77'

Mandel United blijft drukken

KV Oostende speelt echt wel met vuur tegen een gretig Mandel United. Doelman Ondoa zweeft een uitstekende kopbal van Verspeeten uit zijn doel.
75'
75'
74'

De tweede helft heeft evenwicht gebracht in de wedstrijd. Mandel United zet zijn voet naast KV Oostende en heeft al verschillende kansen gehad.

Hermien Vanbeveren in Sporza op Radio 1.
67'
63'
61'
Mandel United komt best aardig voor de dag in de tweede helft, maar KVO is wel het gevaarlijkst. Rajsel is dicht bij zijn tweede van de avond, Laleman laat zich geen tweede keer kloppen.
59'

Bijna Verspeeten

De thuisploeg is nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Verspeeten kan net niet bij een voorzet van Clyncke.