Club Brugge heeft wat tijd nodig bij amateurs van Francs Borains

  1. 27' - Verv. Éder Balanta door Eduard Sobol
  1. 88' - Doelpunt - David Chidozie Okereke (0 - 3)
  2. 83' - Geel - Maxime Vandermeulen
  3. 83' - Doelpunt - David Chidozie Okereke (0 - 2)
  4. 74' - Geel - Ruud Vormer
  5. 73' - Verv. Jean Christian Gomis door Mamadou Ba
  6. 73' - Doelpunt - Percy Tau (0 - 1)
  7. 63' - Verv. Hedy Chaabi door Leandro Bailly
  8. 60' - Verv. Siebe Schrijvers door Hans Vanaken
  9. 58' - Verv. Leandro Zorbo door Andrea Fileccia

  Club Brugge staat in de 1/8e finales van de Beker van België. Op bezoek bij Francs Borains morste het met kansen, maar diep in de tweede helft vond blauw-zwart toch het doel.

  Doelpunten

  • 71' Tau 0-1
  • 81' Okereke 0-2
  • 85' Okereke 0-3

  Bekijk het verslag van Francs Borains - Club Brugge (0-3)

  Stroef Club Brugge komt pas laat onder stoom

  De 1/16e finales van de Croky Cup brachten voor Club Brugge een tripje naar de Borinage. Tegenstander Francs Borains, getraind door Charleroi-legende Dante Brogno, kwam met vertrouwen aan de aftrap als leider in de Waalse Tweede Amateurklasse.

   

  Ondanks een resem blauw-zwarte kansen haalde de thuisploeg de rust met 0-0, al had dat eerder te maken met een gebrek aan efficiëntie bij Club Brugge dan met een sterke defensie van de thuisploeg.

   

  Want net als afgelopen weekend tegen Anderlecht was Club weer erg slordig in de zone van de waarheid. Pas 20 minuten voor tijd kon invaller Tau voor de verlossende 0-1 zorgen. De Zuid-Afrikaan drukte in de slotfase helemaal zijn stempel en had ook nog twee assists in petto voor Okereke, die zo eindelijk nog eens kon scoren. De Nigeriaan stond immers al sinds 10 augustus droog.

  Clement: "Belangrijkste is om kansen te creëren"

  Club-trainer Philippe Clement relativeerde de gemiste kansen. "Dat is voetbal. Het belangrijkste is om die kansen te blijven creëren en de organisatie te houden. We hebben uiteindelijk 3 keer gescoord, dat is goed. Oké, het hadden er meer kunnen zijn, maar we hebben er ook geen enkele tegen gehad", zegt Clement.

   

  Blauw-zwart moest wel Vanaken en Tau van de bank halen om het schip naar de haven te loodsen. "Je weet dat zij in een heel goeie vorm zitten. Ik heb ze wat laten rusten en ik heb andere jongens gezien zoals De Ketelaere, Van der Brempt of Kossounou die het goed gedaan hebben. Het is positief dat ik hen de kans kan geven om op dit niveau te spelen. Ik heb niet getwijfeld, want ik geloof in de kwaliteiten van mijn spelers."

  Debuterende De Ketelaere: "Ben heel blij"

  De 18-jarige Charles De Ketelaere mocht bij Club Brugge voor het eerst proeven van het eerste elftal. "Het was mijn eerste officiële match. Ik ben heel blij. Ik heb alles gegeven en ik denk dat ik het niet slecht gedaan heb", vertelt de jonge middenvelder.

   

  "Ik denk dat Francs Borains niet echt gevaarlijk geweest is, dus echt twijfelen hebben we niet gedaan. Maar zolang het doelpunt niet valt, bleven zij er wel in geloven. Het zijn geen slechte ploegen in 4e klasse. Dit was een taaie ploeg, maar uiteindelijk hebben we toch nog 3 keer kunnen scoren."

   

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 92. Einde. Scheidsrechter Geldhof blaast voor het einde van de wedstrijd. Club Brugge wint uiteindelijk nog met een ruime marge, maar we durven te denken dat er de volgende dagen nog wel eens afwerkingsoefeningen op het programma zullen staan.
  2. tweede helft, minuut 90 match afgelopen
  3. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 88 door David Chidozie Okereke van Club Brugge. 0, 3.
  4. tweede helft, minuut 85. Daar is ook de 0-3. Het gaat nu plots snel: Tau combineert weer goed met Okereke, die zijn tweede van de avond binnenduwt.
  5. Gele kaart voor Maxime Vandermeulen van Francs Borains tijdens tweede helft, minuut 83
  6. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 83 door David Chidozie Okereke van Club Brugge. 0, 2.
  7. tweede helft, minuut 77. Okereke treft raak. Het heeft lang geduurd, maar Club Brugge heeft zijn schaapje op het droge. Okereke legt de match in een beslissende plooi met de 0-2. De assist is van Tau.
  8. Gele kaart voor Ruud Vormer van Club Brugge tijdens tweede helft, minuut 74
  9. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij Francs Borains, Mamadou Ba erin, Jean Christian Gomis eruit
  10. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 73 door Percy Tau van Club Brugge. 0, 1.
  11. tweede helft, minuut 71. Tau doet het. Percy Tau breekt de ban voor Club Brugge. De Zuid-Afrikaan zet de 0-1 op het bord. Een zucht van opluchting voor blauw-zwart.
  12. tweede helft, minuut 63. Vervanging bij Francs Borains, Leandro Bailly erin, Hedy Chaabi eruit
  13. tweede helft, minuut 60. Het wil maar niet lukken voor Club. Club Brugge blijft maar morsen met kansen. Sobol jaagt de bal over doel en Vormer kan net niet bij een voorzet van Vanaken, die zonet tussen de lijnen gekomen is.
  14. tweede helft, minuut 60. Vervanging bij Club Brugge, Hans Vanaken erin, Siebe Schrijvers eruit
  15. tweede helft, minuut 58. Vervanging bij Francs Borains, Andrea Fileccia erin, Leandro Zorbo eruit
  16. tweede helft, minuut 49. De eerste mogelijkheid na de pauze is voor de bezoekers. Een kopbal van Mechele wordt weggehaald door de thuisdefensie.
  17. tweede helft, minuut 46. Aftrap. Club Brugge is er weer aan begonnen bij Francs Borains en we zien één wissel bij de bezoekers: Diagne is in de kleedkamer gebleven, Tau is zijn vervanger.
  18. tweede helft, minuut 46 match begonnen