AA Gent veegt Eendracht Aalst eenvoudig op een hoopje

  1. 30' - Geel - Yassine Razzi
  2. 10' - Doelpunt - Giorgi Kvilitaia (0 - 1)
  1. 85' - Doelpunt - Dylan Mbayo (0 - 4)
  2. 83' - Verv. Ignazio Cocchiere door Kristin Manuel Mbola
  3. 79' - Verv. Dylan Bronn door Dylan Mbayo
  4. 74' - Geel - Lars Wantens
  5. 74' - Verv. Benoit Ladrière door Arne van den Eynde
  6. 71' - Doelpunt - Yuya Kubo (0 - 3)
  7. 61' - Doelpunt - Giorgi Kvilitaia (0 - 2)
  8. 58' - Verv. Jean-Luc Dompé door Philip Azango
  9. 58' - Verv. Vadis Odjidja Ofoe door Louis Verstraete

  AA Gent heeft niet veel woorden vuilgemaakt aan de amateurs van Eendracht Aalst. Een vroege goal van Kvilitaia bracht Gent al meteen in het zadel en daar zou het nadien niet meer afvallen.

  Doelpunten:
  • 9' Kvilitaia 0-1
  • 63' Kvilitaia 0-2
  • 70' Kubo 0-3
  • 83' Mbayo 0-4

  Bekijk de goals uit Eendracht Aalst - AA Gent (0-4)

  Gemakkelijke en verdiende zege voor Gent

  Eendracht Aalst begon met goede moed aan deze 1/16e finale en het eerste gevaar was ook van de Ajuinen. Mitu kwam struikelend oog in oog met Coosemans maar de aanvaller stifte de bal ver naast. Gent nam dan de wedstrijd meer en meer in handen en een knullige tussenkomst van doelman De Vriendt zorgde ervoor dat Kvilitaia eenvoudig de 0-1 kon binnentikken.

   

  De Georgiër van Gent ontpopte zich tot een gesel voor de Aalst-defensie in het eerst kwartier. Met nog een kans voorlangs en een kopbal tegen de paal zorgde hij voor het meeste gevaar. AA Gent domineerde de rest van de eerste helft en Brecht Dejaegere had de 0-2 aan de voet maar doelman De Vriendt hield ‘den iendracht’ recht.

   

  Na rust hetzelfde scenario. Doelman De Vriendt moest meteen tussenkomen op een voorzet-schot van Jean Luc Dompé. Ondanks een heropflakkering van Aalst verdubbelde AA Gent na een uur de score. Kubo vond de vrijstaande Kvilitaia in de grote rechthoek. De Georgiër bleef ijzig kalm en legde z'n tweede van de avond in het mandje.

   

  Aalst kon geen vuist meer maken en na een actie van Sylla, met een leuke panna, maakte de Japanner Kubo er 0-3 van. Bengaals vuur van de Aalst-supporters zorgde dan voor een korte onderbreking. Bijna kon Eendracht nog de eer redden maar de kopbal van Dekuyper spatte uiteen op de lat. Tien minuten voor tijd glipte invaller Mbayo, op aangeven van Bezus, nog door de buitenspelval en legde beheerst de 0-4 eindstand vast.

  "Sfeer in Aalst is magnifiek"

  • Bart Van Renterghem (trainer Eendracht Aalst): "Ik kan zeker leven met de uitschakeling. De 0-4 is terecht op basis van de verschillen. Knap wat Gent hier met een B-elftal op de mat legt. Maar een doelpunt was mooi geweest. De sfeer in Aalst is magnifiek met 4000 supporters. We hebben iets getoond en ons geamuseerd. Aalst leeft zoals vroeger en dat is plezant."
  • Colin Coosemans (AA Gent): "We begonnen heel goed en maakten al snel de 0-1. Het is dan jammer dat we niet sneller die 0-2 of 0-3 maken. In de tweede helft gebeurde dat wel en dat gaf ons meer rust. De coach voerde veel wissels uit en dat geeft de kans aan jongens die minder spelen om zich te bewijzen. Dit was een leuke verplaatsing met veel sfeer op de tribunes. Maar ik ben toch blij met de clean sheet. Das' goed voor mijn vertrouwen en dat van de verdediging.

  Bart Van Renterghem: "Ik kan leven met de uitschakeling"

  Colin Coosemans: "Beker is elk jaar een doel."

  Fase per fase

  1. einde, 22 uur 22. Laatste fluitsignaal: Eendracht Aalst - AA Gent: 0-4. AA Gent wint verdiend en makkelijk in en tegen Eendracht Aalst met 0-4.
  2. tweede helft, minuut 92 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 90. Maar voor sfeer krijgen de supporters 10 op 10! Aster Nzeyimana.
  4. tweede helft, minuut 89. Het is snakken naar het laatste fluitsignaal. Het vat is af bij Eendracht Aalst. Aster Nzeyimana.
  5. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 85 door Dylan Mbayo van KAA Gent. 0, 4.
  6. tweede helft, minuut 83. Doelpunt AA Gent: 0-4. Invaller Mbayo maakt er op aangeven van Bezus 0-4 van. De jongeling, overgekomen van Lokeren, glipt door de buitenspelval en schuift beheerst binnen.
  7. tweede helft, minuut 83. Kopbal op de lat. Mitch Dekuyper kan bijna de eer redden voor Eendracht Aalst, maar z'n kopbal spat uiteen op de lat. Pech voor de Ajuinen.
  8. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Eendracht Aalst, Kristin Manuel Mbola erin, Ignazio Cocchiere eruit
  9. tweede helft, minuut 79. Laatste wissel bij Gent. Debuut van Dylan Mbayo, zoon van ex-voetballer Marcel Mbayo, in de hoofdmacht van AA Gent.
  10. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij KAA Gent, Dylan Mbayo erin, Dylan Bronn eruit
  11. tweede helft, minuut 75. Kopbal Bronn. Op een hoekschop vanop links kopt (half met de schouder) Bronn de bal voorlangs. Aalst moet opletten dat de score niet hoger oploopt.
  12. Gele kaart voor Lars Wantens van Eendracht Aalst tijdens tweede helft, minuut 74
  13. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij Eendracht Aalst, Arne van den Eynde erin, Benoit Ladrière eruit
  14. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 71 door Yuya Kubo van KAA Gent. 0, 3.
  15. tweede helft, minuut 70.
  16. tweede helft, minuut 70. Doelpunt AA Gent: 0-3. Goeie actie van Sylla die met wat meeval, door de benen van de verdediger, Kubo bereikt. De Japanner trapt goed binnen.
  17. tweede helft, minuut 67. Vuurwerk op de tribunes. De spionkop van Eendracht Aalst haalt het bengaals vuur boven na het tweede doelpunt van AA Gent. Dit hoort niet thuis in een voetbalstadion. Scheidsrechter Dierick legt de match even stil.
  18. tweede helft, minuut 63.
  19. tweede helft, minuut 63. Doelpunt AA Gent: 0-2. Kubo bedient Kvilitaia in de grote rechthoek. De Georgiër blijft ijzig kalm en legt de 0-2 binnen. Wedstrijd lijkt gespeeld.
  20. tweede helft, minuut 62.