Moeskroen is weer de boeman van Dessel Sport

  1. 37' - Geel - Jari Breugelmans
  2. 12' - Doelpunt - Fabrice Olinga (0 - 1)
  1. 90+4' - Verv. Aleix García door Alessandro Ciranni
  2. 79' - Verv. Fabrice Olinga door Nemanja Antonov
  3. 77' - Verv. Jari Breugelmans door Demba Janneh
  4. 73' - Geel - Sebastjan Spahiu
  5. 68' - Geel - Aziz Moutawakil
  6. 59' - Geel - Benjamin Van Durmen
  7. 59' - Verv. Alexandre Ippolito door Sebastjan Spahiu
  8. 49' - Geel - Kevin Wimmer

  Voor de derde keer in vier jaar heeft Moeskroen Dessel Sport uit de Croky Cup geknikkerd. Een vroege goal van Olinga zette de Henegouwers meteen in een zetel. Dessel zette nog alles op alles met een stevig slotoffensief, maar de kwalificatie van Moeskroen kwam niet meer in gevaar.

  Doelpunt

  • 11' Olinga 0-1

  Dapper Dessel bijt opnieuw zijn tanden stuk op Moeskroen

  Nog maar eens door Moeskroen uitgeschakeld worden, dat wilden ze bij Dessel Sport deze keer absoluut vermijden. Een goede start is dan meegenomen en net daar liep het al meteen fout voor de thuisploeg. Na amper 11 minuten bracht Olinga Moeskroen op aangeven van Boya al op voorsprong.

   

  Dessel was niet onder de indruk en vocht voor wat het waard was. Moeskroen liet het tempo zakken en liet de thuisploeg zo in de wedstrijd komen. Halfweg de eerste helft kwam Janssens dicht bij de gelijkmaker, doelman Vasic hield Moeskroen overeind. Niet veel later probeerde Janssens het opnieuw, dit keer krulde hij de bal nipt naast.

   

  Ook in de tweede helft ging Dessel naarstig op zoek naar de 1-1. Een vrije trap van Moutawakil zeilde over, Vansimpsen kwam net te kort op een strakke voorzet. De beste kans was voor Jutten, alleen voor Vasic besloot hij pal op de doelman.

   

  Moeskroen reageerde met een knappe vrije trap van Mohamed, zijn  poging strandde op de paal. Toch bleef de dreiging van Dessel komen. De thuisploeg ontketende nog een waar slotoffensief, maar Moeskroen gaf het niet meer uit handen.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Einde. Voor de derde keer in vier jaar heeft Moeskroen Dessel Sport uit de Croky Cup geknikkerd. Een vroege goal van Olinga volstond voor de kwalificatie.
  3. tweede helft, minuut 94. Smet probeert het nog met een volley, maar besluit over. De buit lijkt binnen voor Moeskroen.
  4. tweede helft, minuut 94. Vervanging bij Excel Moeskroen, Alessandro Ciranni erin, Aleix García eruit
  5. tweede helft, minuut 93. Voor Moeskroen is het nu pompen of verzuipen. Dessel zorgt voor een ware belegering, maar een schot op doel komt er niet uit.
  6. tweede helft, minuut 88. Slotoffensief. Dessel zet nog eens alles op alles met een waar slotoffensief. Voor de derde keer in vier jaar uitgeschakeld worden door Moeskroen, dat willen ze absoluut vermijden.
  7. tweede helft, minuut 84. Dessel wil absoluut die gelijkmaker, ze spelen voortdurend op de helft van Moeskroen. Floris Geerts op Radio 1.
  8. tweede helft, minuut 82. Het blijft een bijzonder krappe voorsprong voor Moeskroen. Beide ploegen tonen veel inzet, maar kansen vallen er niet te noteren.
  9. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Excel Moeskroen, Nemanja Antonov erin, Fabrice Olinga eruit
  10. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Dessel Sport, Demba Janneh erin, Jari Breugelmans eruit
  11. tweede helft, minuut 74. Paal voorkomt 0-2. De reactie van Moeskroen laat niet lang op zich wachten. Een vrije trap van Mohamed strandt op de paal.
  12. tweede helft, minuut 73. Bijna 1-1! De buit is nog niet binnen voor Moeskroen. Dessel krijgt plots een uitstekende kans. Jutten komt alleen voor Vasic, maar hij besluit op de doelman.
  13. Gele kaart voor Sebastjan Spahiu van Excel Moeskroen tijdens tweede helft, minuut 73
  14. Gele kaart voor Aziz Moutawakil van Dessel Sport tijdens tweede helft, minuut 68
  15. tweede helft, minuut 63.
  16. Gele kaart voor Benjamin Van Durmen van Excel Moeskroen tijdens tweede helft, minuut 59