Amateurs van Rebecquoise maken Cercle belachelijk in eigen huis

  1. 44' - Geel - Georgios Kaminiaris
  2. 34' - Geel - Cyril Rosy
  3. 11' - Doelpunt - Cyril Rosy (0 - 1)
  1. 79' - Verv. Mathieu Herbecq door Yasser Chalal
  2. 64' - Verv. Georgios Kaminiaris door William Piret
  3. 61' - Verv. Quentin Meerpoel door Desire Ngiamba
  4. 58' - Verv. Kylian Hazard door Giulian Biancone
  5. 58' - Verv. Lassana Coulibaly door Rominigue Kouamé
  6. 58' - Verv. Godfred Donsah door William Balikwisha
  11'Cyril Rosy0 - 1

  Cercle Brugge heeft zich in de 1/16e finales laten vernederen door Rebecquoise, een club uit de 2e amateurklasse. Cercle blonk bijna 90 minuten lang uit door onmacht en onkunde.

  Doelpunt

  • 10' Rosy 0-1

  Onmondig Cercle Brugge moet spitsroeden lopen

  Cercle Brugge deed het de voorbije jaren belabberd in de Beker van België, maar thuis tegen Rebecquoise uit de 2e amateurklasse, dat mocht toch geen probleem zijn. Mis poes. Cercle speelde een afgrijselijke wedstrijd en kwam niet eens onverdiend achter, een afgeweken schot van Rosy.

   

  Hierna domineerde Cercle wel, zonder echt grote kansen bij elkaar te spelen. In de 1e helft moest Rebecq-doelman Lahaye zich een paar keer ontpoppen tot de held, in de 2e helft had hij nauwelijks werk. Cercle-coach Mercadal stuurde nog 3 verse krachten in 1 keer de wei in, maar ook dat mocht niet baten. Tekende hij hiermee niet alleen Cercles doodvonnis, maar ook dat van hemzelf?

  De amateurs van Rebecq zetten de profs van Cercle Brugge een hak.

  VIDEO: Verslag Cercle Brugge - Rebecquoise 0-1

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. EINDE: Cercle ligt eruit! De verlengingen leveren niets meer op. Rebecquoise, een club die 3 divisies lager speelt dan Cercle gaat door in de beker. Wat een afgang!
  3. tweede helft, minuut 89. Extra tijd. We zijn in de verlengingen aanbeland. Niet de verlengingen die Cercle gehoopt had, maar wel de extra tijd. Rolt er nog een appel uit de kast?
  4. tweede helft, minuut 86. Cercle Brugge moet hopen op een of andere bevlieging of een lucky goal, want zoals de kaarten er nu voorliggen, zal het Rebecquoise zijn dat straks in de trommel voor de loting van de 1/8e finales gaat.
  5. tweede helft, minuut 81. Rebecquoise komt ook nog eens aan de overkant. Wallaert liet al eerder zien sterk te zijn op stilstaande fases. Deze keer gaat zijn kopbal naast.
  6. tweede helft, minuut 80.
  7. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Rebecquoise, Yasser Chalal erin, Mathieu Herbecq eruit
  8. tweede helft, minuut 78. Laatste wissel. Rebecq-coach Leurquin haalt zijn aanvoerder, Herbecq, naar de kant. Met Chalal in de ploeg hoopt hij het hier vanavond over de streep te trekken.
  9. tweede helft, minuut 76. Tik tok tik tok. De seconden tikken weg, maar Cercle Brugge slaagt er niet meer in om kansen bij elkaar te voetballen. Daarvoor is het tempo ook gewoon te laag. Verdwijnt er al meteen een eersteklasser in de beker?
  10. tweede helft, minuut 74. Bij Cercle Brugge zijn ze helemaal stilgevallen. Rebecquoise komt eigenlijk niet in de problemen, wat misschien nog een grotere aanfluiting voor Cercle is dan de tussenstand.
  11. tweede helft, minuut 66. Ook bij Rebecquoise hebben ze al 2 keer gewisseld. De amateurs zijn het natuurlijk niet gewoon om 90 minuten vol gas te geven. Ze hoeven nog een klein halfuurtje vol te houden voor de stunt van hun leven.
  12. tweede helft, minuut 64. Vervanging bij Rebecquoise, William Piret erin, Georgios Kaminiaris eruit
  13. tweede helft, minuut 62. Het verhoopte schokeffect lijkt er toch te komen. Balikwisha en Foster zorgen voor een dubbel salvo, al hoeft doelman Lahaye niet op te treden.
  14. tweede helft, minuut 61.
  15. tweede helft, minuut 61. Vervanging bij Rebecquoise, Desire Ngiamba erin, Quentin Meerpoel eruit
  16. tweede helft, minuut 58. Driedubbele (!) wissel. Mercadal kan het niet langer aanzien en gooit 3 spelers tegelijkertijd voor de leeuwen. Hazard, Donsah en Coulibaly hebben geen goeie punten gescoord en moeten naar de kant. Het is aan Peeters, Kouamé en Balikwisha om beter te doen.
  17. tweede helft, minuut 58. Vervanging bij Cercle Brugge, Giulian Biancone erin, Kylian Hazard eruit
  18. tweede helft, minuut 58. Vervanging bij Cercle Brugge, Rominigue Kouamé erin, Lassana Coulibaly eruit
  19. tweede helft, minuut 58. Vervanging bij Cercle Brugge, William Balikwisha erin, Godfred Donsah eruit
  20. tweede helft, minuut 54. Weinig beterschap in de 2e helft voor Cercle Brugge. Op deze manier kan Rebecquoise makkelijk standhouden.