Anderlecht wint echte cupmatch op Kiel na verlengingen, Kompany valt uit

  1. 42' - Doelpunt - Samir Nasri (1 - 1)
  2. 26' - Verv. Vincent Kompany door Sieben Dewaele
  3. 21' - Doelpunt - Raphael Holzhauser (1 - 0)
  1. 90' - Doelpunt - Loris Brogno (2 - 2)
  2. 88' - Verv. Denis Prychynenko door Loris Brogno
  3. 87' - Geel - Alexis Saelemaekers
  4. 86' - Verv. Samir Nasri door Edo Kayembe
  5. 81' - Verv. Tarik Tissoudali door Joren Dom
  6. 80' - Own goal - Pierre Bourdin (1 - 2)
  7. 75' - Geel 2 - Jorn Vancamp
  8. 74' - Verv. Marius Noubissi door Mèmè Placca Fessou
  9. 71' - Geel - Nacer Chadli
  10. 64' - Geel - Jorn Vancamp
  11. 62' - Geel - Yan Vorogovskiy
  12. 53' - Geel - Ryan Sanusi
   1. 101' - Geel - Raphael Holzhauser
   2. 99' - Verv. Dylan Saint-Louis door Brian De Keersmaecker
   3. 93' - Rood - Derrick Luckassen
    1. 120+1' - Geel - Mèmè Placca Fessou
    2. 113' - Geel - Killian Sardella
    3. 107' - Doelpunt - Isaac Thelin (2 - 3)

    Anderlecht heeft eindelijk nog eens een opsteker te pakken. In een bijwijlen zinderende bekermatch trok RSCA na 120 loodzware minuten aan het langste eind. Domper was wel de blessure voor Vincent Kompany, die nog maar net zijn comeback maakte.

    Doelpunten

    • 20' Holzhauser 1-0,
    • 41' Nasri 1-1,
    • 79' Bourdin (own) 1-2,
    • 89' Brogno 2-2,
    • 106' Thelin 2-3

    Bekijk de goals uit Beerschot - Anderlecht (2-3)

    Anderlecht komt dubbele klap te boven

    Na de oorwassing op Club Brugge bracht Anderlecht een volwassener elftal op de been voor de verplaatsing naar het Kiel. Kompany, Nasri en Vlap verschenen aan de aftrap, net als de debuterende Roofe. Toch bleef het op balbezit gestoelde spel van de recordkampioen zoals de voorbije weken steriel.

     

    Beerschot had eventjes de tijd nodig om zich aan het niveau aan te passen. Noubissi prikte de eerste kans naast. Holzhauser had meer succes. Zijn listige vrije trap verdween voorbij een verraste Van Crombrugge in doel. Alsof die 1-0 nog niet genoeg was voor een broos Anderlecht, moest Kompany even later de strijd staken met een blessure.

     

    Nadat Halaimia een uitgelezen kans onoordeelkundig overliet aan Vancamp, konden de bezoekers toch reageren. Nasri schoof de voorzet van Saelemaekers met zowat zijn enige baltoets van betekenis in de hoek. Roofe sprong in buitenspelpositie wel vervelend in de weg van doelman Vanhamel.

    Het is niet waar! Kompany moet weer met een blessure van het veld

    Brogno sleept verlengingen uit de brand

    De tweede helft begon als een partijtje tafeltennis, maar vergleed al snel naar het patroon van voor de rust: Anderlecht dat de bal rondspeelde, maar er weinig gevaarlijks mee deed. Er was wel een halve doorbraak van Roofe en een schadeloos schot van Chadli.

     

    Beerschot rende achter de bal en moest puffen, maar versierde zelf ook kansen. Saint-Louis schoof de beste op de spagaat van Van Crombrugge. Toen Vancamp met twee keer geel werd uitgesloten, werd het plots een pak moeilijker voor de Ratten. De owngoal van Bourdin leek het einde van de wedstrijd in te luiden, maar in een cupmatch kan het serieus spoken.

     

    Coach Vreven zette alles op alles en gooide Brogno in de strijd. Een gouden zet, want de aanvaller mikte de 2-2 door de benen van Van Crombrugge. Toen Luckassen in de toegevoegde tijd rood kreeg voor een fout op de doorgebroken Placca, sloeg de slinger ineens helemaal door in het voordeel van Beerschot.

    Thelin sleept de bezoekers erdoor

    Ook de verleningen stelden niet teleur. Brogno, na de 2-2 bulkend van het vertrouwen, zette een dribbel op en zag Van Crombrugge geweldig uitpakken op zijn afgeweken schot. Vanhamel was aan de overkant evenzeer bij de pinken op een vrijschop van Saelemaekers.

     

    Vroeg in de tweede verlenging sloeg Thelin, ingevallen voor Roofe, toe. Hij wurmde zich voor Bourdin en verzilverde de derde assist van Saelemaekers. Anderlecht speelde het nadien rustig uit, al stonden de Brusselse harten in het slot nog even stil. Dom en Bourdin slaagden er van dichtbij niet om er een strafschoppenreeks uit te slepen.

    "Geen excuses" zeggen de Anderlechtfans: "Wij willen Europees spelen"

    Truitje van Saelemaekers blijkt wel erg stevig

    Kompany: "Ik was heel kwaad na Brugge: ik sta niet voor het voetbal dat we daar gespeeld hebben"

    Dom: "Dit is enorm balen"

    "Doeme toch", foeterde Joren Dom na afloop. "Op het einde valt die kans nog en hadden we die verdiende gelijkmaker kunnen maken. Dat zijn momenten die je moet pakken. Dit is enorm balen, want er zat meer in", vond de middenvelder.

     

    "We hebben vanaf minuut 1 tot minuut 120 gestreden tegen een fantastisch voetballend team. We hebben zelf ook mooi voetbal gebracht, met veel passie en strijd. Het mocht uiteindelijk niet zijn. Het is een kwestie van details en daar hebben we gefaald", klonk het bij de invaller van Beerschot.

    Sambi Lokonga: "Kan vertrouwen geven"

    Albert Sambi Lokonga was bijzonder nuttig voor Anderlecht. "Dit is zeker erg belangrijk. We hadden het de laatste tijd lastig om te winnen. Nu moeten we voortgaan op dit elan."

     

    "In de beker is het altijd moeilijk, dat is het mysterie van de beker. Je moet er elke keer vol voor gaan. Dit kan ons vertrouwen geven", hoopte de jonge middenvelder. "Nu volgt er een feestje, maar niet te lang. Zondag is het weer match."

    Vreven: "Enorm trots op onze prestatie"

    Davies: "De teamspirit nu in de kleedkamer kan alleen maar goed zijn voor de club"

    Thelin: "Voelt heel goed om de fans een zege te schenken"

    Fase per fase

    1. tweede verlenging, minuut 123 match afgelopen
    2. tweede verlenging, minuut 123. Anderlecht bekert voort! Na een echte cupmatch met twee rode kaarten heeft Anderlecht Beerschot uit de Croky Cup geknikkerd. De beslissende 2-3 viel vroeg in de tweede verlenging.
    3. tweede verlenging, minuut 122. Dan toch nog de kans! Bijna is de 3-3 daar! Dom geraakt er niet door en ook in de rebound ligt Van Crombrugge in de weg.
    4. Gele kaart voor Mèmè Placca Fessou van Beerschot tijdens tweede verlenging, minuut 121
    5. tweede verlenging, minuut 120. De laatste minuut is ingegaan. Ook de supporters van Beerschot beginnen te beseffen dat het bekeravontuur zo goed als voorbij is.
    6. tweede verlenging, minuut 118. De tijd tikt weg. Filip Joos.
    7. tweede verlenging, minuut 116. Schotje van Brogno. Brogno kan toch nog eens aanleggen, maar krijgt zijn schot niet tussen de palen. Nog een handvol minuten.
    8. tweede verlenging, minuut 115. Anderlecht speelt de bal nu comfortabel rond. Het lijkt erop dat Beerschot niet meer de fut heeft om iets aan de score te doen.
    9. Gele kaart voor Killian Sardella van Anderlecht tijdens tweede verlenging, minuut 113
    10. tweede verlenging, minuut 112.
    11. tweede verlenging, minuut 112. Doku staat er nog maar een uurtje tussen, maar heeft al krampen. De fans op het Kiel vinden dat op zijn minst verdacht.
    12. tweede verlenging, minuut 111. Het balbezit van Anderlecht moet nu niet meer per se tot iets leiden. Filip Joos.
    13. tweede verlenging, minuut 109. Beerschot doet wat terug met een bommetje van Holzhauser. De Oostenrijker geraakt nog amper vooruit, maar is met zijn traptechniek, ervaring en overzicht erg belangrijk.
    14. tweede verlenging, minuut 107. Thelin doet het! Thelin kruipt voor de neus van Bourdin en werkt de voorzet van Saelemaekers (alweer hij) voorbij Vanhamel. Nu wordt het echt wel lastig voor Beerschot om nog eens te reageren.
    15. Doelpunt tijdens tweede verlenging, minuut 107 door Isaac Thelin van Anderlecht. 2, 3.
    16. tweede verlenging, minuut 106. Zorgt iemand nog voor de doorbraak, of moeten strafschoppen beslissen wie naar de achtste finales mag?
    17. tweede verlenging, minuut 106 match begonnen
    18. eerste verlenging, minuut 106. Einde eerste verlenging. Anderlecht zoekt de gaatjes, maar tegen een Beerschot dat strak verdedigt en countert is dat niet eenvoudig.
    19. eerste verlenging, minuut 105. Vanhamel stompt een voorzet wat slapjes weg, maar Kayembe mist zijn schot compleet.