Antwerp ontdoet zich pas in verlengingen van Lokeren in Croky Cup

  1. 39' - Verv. Giorgi Beridze door Jun Amano
  2. 34' - Doelpunt - Koji Miyoshi (2 - 1)
  3. 32' - Geel - Jimmy De Jonghe
  4. 9' - Geel - Said Ahmed Said
  5. 7' - Doelpunt - Dieumerci Mbokani (1 - 1)
  6. 2' - Doelpunt - Giorgi Beridze (0 - 1)
  1. 86' - Doelpunt - Fran Navarro (2 - 2)
  2. 82' - Verv. Sander Coopman door Martin Hongla
  3. 81' - Verv. Mickaël Tirpan door Anel Hajric
  4. 66' - Verv. Benson Manuel door Amara Baby
  5. 60' - Verv. Lukáš Marecek door Fran Navarro
   1. 99' - Doelpunt - Koji Miyoshi (3 - 2)
   2. 95' - Verv. Aurélio Buta door Lior Refaelov
    1. 117' - Verv. Dieumerci Mbokani door Zinho Gano
    2. 115' - Doelpunt - Amara Baby (4 - 2)

    Antwerp heeft zich als laatste bij de eersteklassers in de 1/8e finales van de Croky Cup geschaard. Het moest overuren maken tegen Lokeren, maar stoot dankzij Miyoshi en Baby door naar de volgende ronde.

    Ruime samenvatting van Antwerp - Lokeren (4-2)

    Geen seconde verveling voor de rust

    Slechter kon de match niet beginnen voor Antwerp. In de gutsende regen zette Beridze Lokeren met een prachtige krul al na tien seconden op voorsprong. Filipovic liet zelfs na om er met de klap 0-2 van te maken. Na vijf minuten herademde The Great Old en werkte de onvermijdelijke Mbokani de gelijkmaker voorbij Defourny.

     

    Het gladde veld nodigde uit om lekker te glijden, maar de bezoekers overdreven toch een beetje. Said en Marecek vlogen er woest in, maar mochten blijven staan van een milde scheidsrechter Lardot. Beridze werd nog voor de rust gewisseld omdat hij op het randje van een tweede gele kaart balanceerde.

     

    Tussen het wapengekletter trok Antwerp het laken naar zich toe. Lamkel Zé miste het doel van een haar en een afgeweken schot van Benson botste ook al nipt naast. Toch ging de thuisploeg rusten met een voorsprong, Miyoshi schatte de uitstekende opening van Lamkel Zé naar waarde en maakte er 2-1 van.

    Onwaarschijnlijk! Lokeren heeft maar 10 seconden nodig om te scoren tegen Antwerp

    Antwerp wiegt zichzelf zachtjes in slaap

    Na de rust waande Antwerp zich al zegezeker. Er sloop wat nonchalance in het spel, ook al omdat Lokeren niet veel klaarmaakte. Koike dacht wel de gelijkmaker binnen te leggen, maar er was al gefloten voor een overtreding. 

     

    Amano hoopte Lokeren aan een strafschop te helpen met een fopduik, maar zijn snood plannetje werd gefnuikt door Lardot. Antwerp had toen wel begrepen dat het opnieuw wat serieuzer moest gaan voetballen en dwong meteen een paar kansen af. Mbokani kon echter niet afwerken door een slim duwtje en slaagde er ook met de hulp van Defourny niet in om de match te beslissen.

     

    Dat brak zijn elftal nog zuur op. Plots moesten twee Antwerpenaars drie Waaslanders dekken en zo kon invaller Navarro de 2-2 inkoppen. De Bosuil geloofde zijn ogen niet, zeker toen De Jonghe nog een leuke kans kreeg om Lokeren naar de volgende ronde te schieten.

    Saïd (Lokeren) ontsnapt aan rood na vreselijke tackle

    Ook Marecek haalt de botte bijl boven en ontsnapt aan rood

    Lokeren kraakt in de verlengingen

    De verlengingen waren er te veel aan voor de nochtans erg weerbare bezoekers. Bij Antwerp kwam Refaelov van de bank en die deed Antwerp weer draaien. De Israëliër kreeg er met een streep net naast de schwung opnieuw in.

     

    De kwieke Miyoshi was er als de kippen bij om in de rebound op een schot van Haroun 3-2 van te maken. Het vat was af bij Lokeren, dat ook nog een vierde treffer slikte. Baby deed de boeken helemaal dicht nadat Mbokani keurig het overzicht bewaarde. Antwerp maakte het zichzelf lastig, maar laat zich dus niet zoals vorig seizoen verrassen door een club uit 1B.

    Bölöni: "Tevreden over resultaat én spel"

    Laszlo Bölöni leek na afloop niet echt kwaad. "Ik ben tevreden over het resultaat én over het spel. We hebben zeker niet slecht gespeeld, alleen mogen we zulke fouten niet maken. We hadden de wedstrijd dood moeten maken."

     

    "De verlengingen hadden niet gehoeven", vond ook de Antwerpse coach. "Het probleem was niet dat we slecht verdedigden, maar dat we vooraan niet realistisch genoeg waren", laakte de Roemeen de nogal lakse instelling in de tweede helft.

    De Boeck: "Antwerp heeft twee PO1-ploegen"

    Glen De Boeck zag een puik Lokeren. "Als je in de beker naar een van de beste ploegen uit 1A moet komen, moet je top zijn. Ik denk dat we een goede partij gespeeld hebben, al gaven we iets te gemakkelijk misschien wel drie goals weg. Het had er anders kunnen uitzien."

     

    "Ik kan de spelers niks verwijten, ze bleven ervoor gaan. Als je ziet welke spelers Antwerp kon inbrengen en wie er niet eens meedeed... Ze kunnen twee PO1-ploegen opstellen", zei de coach van Lokeren. "We kunnen met opgeheven hoofd huiswaarts keren."

    Bolat: "Tegen Genk moeten we er vanaf minuut 1 staan"

    Fase per fase

    1. tweede verlenging, minuut 121 match afgelopen
    2. tweede verlenging, minuut 120. Einde! Antwerp maakte het moeilijker dan nodig was, maar mag wel een ronde verder in de beker. Het had door een erg vroeg én een erg laat doelpunt van Lokeren verlengingen nodig.
    3. tweede verlenging, minuut 118. Diakhaté heeft het wel geprobeerd. De Lokerse invaller botst eerst op ploegmaat Hajric en levert dan een miskleun af.
    4. tweede verlenging, minuut 117. Gano krijgt nog een paar minuten van Bölöni. Mbokani verlaat het veld onder luid applaus.
    5. tweede verlenging, minuut 117. Vervanging bij Antwerp, Zinho Gano erin, Dieumerci Mbokani eruit
    6. Doelpunt tijdens tweede verlenging, minuut 115 door Amara Baby van Antwerp. 4, 2.
    7. tweede verlenging, minuut 114. Baby maakt het af! Amara Baby heeft er geen echt geweldige invalbeurt opzitten, maar is wel belangrijk met de 4-2. Na de bekeken aflegger van Mbokani kan de vleugelspeler bijna niet meer missen.
    8. tweede verlenging, minuut 113. Een moedig Lokeren geeft zich nog niet gewonnen.
    9. tweede verlenging, minuut 110. Hajric en Quirynen smakken met hun hoofden tegen elkaar. De verzorgers zijn er snel bij en zien dat het allemaal nogal meevalt.
    10. tweede verlenging, minuut 108. Koike pikt een foute bal mee, maar speelt hem dan zelf te diep in. De vermoeidheid begint bij zowat iedereen te wegen.
    11. tweede verlenging, minuut 106. Heeft Lokeren nog wat in de tank, of bekert Antwerp voort?
    12. tweede verlenging, minuut 106 match begonnen
    13. eerste verlenging, minuut 107. Kantwissel. De zaak lijkt beklonken, maar dit blijft bekervoetbal. We moeten dus met twee woorden blijven spreken.
    14. eerste verlenging, minuut 104. Hoedt stopt Said onder de grond. Blijkbaar is de rekening tussen de twee toch nog niet helemaal vereffend.
    15. eerste verlenging, minuut 103. We willen Lokeren nog niet afschrijven, maar Antwerp is nu echt baas.
    16. eerste verlenging, minuut 101. Werkt die goal bevrijdend? Lamkel Zé voelt zich alvast geroepen om het te proberen en mikt nipt voorlangs.
    17. eerste verlenging, minuut 100.
    18. Doelpunt tijdens eerste verlenging, minuut 99 door Koji Miyoshi van Antwerp. 3, 2.