Ga naar de inhoud

KV Mechelen kegelt KV Kortrijk zonder pardon uit het bekertoernooi

 wo 19 december 2018 22:52
  1. 2' - Doelpunt - Edin Cocalic (1 - 0)
  2. 33' - Doelpunt - Nikola Storm (2 - 0)
  3. 39' - Geel - Charilaos Charisis
  4. 45' - Geel - Ilombe Mboyo
  1. 47' - Geel - Brendan Hines-Ike
  2. 53' - Geel 2 - Ilombe Mboyo
  3. 58' - Verv. Felipe Avenatti door Julien De Sart
  4. 66' - Geel - Rob Schoofs
  5. 69' - Geel - Michael Verrips
  6. 71' - Verv. William Togui door Igor De Camargo
  7. 72' - Doelpunt - Igor De Camargo (3 - 0)
  8. 78' - Geel - Larry Azouni
  9. 79' - Verv. Rob Schoofs door Seth De Witte
  10. 82' - Verv. Nikola Storm door Clément Tainmont
  11. 89' - Geel 2 - Charilaos Charisis
Croky Cup - speeldag 1 - 19/12/18 - 20:00
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
2'
Edin Cocalic
2'
Edin Cocalic
1 - 0
33'
Nikola Storm
33'
Nikola Storm
2 - 0
72'
Igor De Camargo
72'
Igor De Camargo
3 - 0

KV Mechelen heeft als een volleerde eersteklasser de halve finales bereikt in de Croky Cup. KV Kortrijk was het kind van de rekening. De bezoekers moesten de match zelfs met z'n negenen uitspelen.

KV Mechelen - KV Kortrijk in een notendop:

  • Sleutelmoment: 45 seconden. Meer had Malinwa niet nodig om het pad naar de halve finale van de Croky Cup te effenen. Bij Kortrijk waren ze hun veters nog aan het strikken toen Cocalic er 1-0 van maakte.
  • Man van de match: Rob Schoofs was heer en meester op het Mechelse middenveld. Zijn tomeloze inzet zorgde ervoor dat Storm en co hun creativiteit konden botvieren.
  • Opvallend: 10.500 supporters zagen hoe Malinwa Kortrijk voetballes gaf. Een supportersaantal waar heel wat eersteklassers alleen van kunnen dromen.

Bekijk de goals uit KV Mechelen-KV Kortrijk (3-0)

Mechelen zet Kerels te kakken in flitsende eerste helft

Wie te laat zijn zitje had gevonden in het AFAS Stadion, was er aan voor de moeite. Cocalic, die eigenlijk weg mag bij Malinwa maar van Vrancken achterin nog eens een kans kreeg, liep op een hoekschop van Schoofs al na een handvol seconden de 1-0 in het doel. Het begin van een Mechelse eerste helft om duimen en vingers bij af te likken.

 

Bijna alles lukte bij de thuisploeg. Schoofs en Storm dolden de Kerels in de vernieling. Het stond in schril contrast met het spel van de bezoekers, die werkelijk geen poot aan de grond kregen in het eerste bedrijf.

 

Kort na het halfuur verdubbelden de Maneblussers verdiend de score. Schoofs liep vanaf de zijlijn naar binnen, kapte centraal met één fantasietje twee bezoekers uit en speelde de bal in de loop van Storm. Een pegel in het zijnet later stond de 2-0-ruststand op het bord. Kortrijk kreeg 45 minuten lang voetballes.

Kortrijkse wissels brengen geen zoden aan de dijk

KVK-coach Vanderhaeghe moest wat doen na de rust en rekende op Chevalier en Stojanovic om Kortrijk terug in de wedstrijd te brengen. De invallers werden echter niet geholpen door Mboyo, die nog voor het uur zijn tweede geel pakte en vroegtijdig mocht gaan douchen.

 

Het Kortrijkse pleit was beslecht. Zeker wanneer Kagelmacher achterin als een miniem ging klungelen. Engvall snoepte hem het leer af en zette de pas ingevallen De Camargo op weg naar de 3-0. De tiende treffer al dit seizoen van de 35-jarige Braziliaanse Belg.

 

In het slot kreeg ook Charisis nog een tweede gele kaart. Hij ging gefrustreerd op de hiel staan van De Camargo en illustreerde daarmee de totale onmacht van de bezoekers om Malinwa ook maar een strobreed in de weg te leggen. Achter de Kazerne wordt stilaan gedroomd van een tripje naar de Heizel. En waarom ook niet? Dit Mechelen straalt (eerste) klasse uit.

Bekijk de uitgebreide samenvatting van KV Mechelen-KV Kortrijk

Vrancken: "De beker is een aangenaam tussendoortje"

KVM-coach Wouter Vrancken stond zichtbaar tevreden de pers te woord na de wedstrijd. "We spelen een hele goede wedstrijd en mogen fier zijn op de kwalificatie. We hadden op voorhand ons huiswerk klaar. Onze staff had Kortrijk gescout op hun zwakke punten en mijn spelers hebben daar perfect op ingespeeld. Het was weer eens een feestje vandaag, zeker met dit publiek."

 

"Of we dromen van de Heizel? Het smaakt natuurlijk zoeter naarmate de finale dichterbij komt. In de competitie wordt van elke wedstrijd verwacht dat we die winnen. Een bekermatch tegen een eersteklasser is een aangenaam tussendoortje, want de druk is daar minder hoog", besluit Vrancken opvallend.

Vanderhaeghe: "Wereldrecord slaapwandelen verbroken"

"We waren vandaag niet scherp genoeg. Zo vroeg achterkomen doet daar natuurlijk niet veel goeds aan. Bij het tweede doelpunt verbreken we volgens mij het wereldrecord slaapwandelen. Met een dubbele voorsprong zat Mechelen op rozen en kregen ze ook nog eens het publiek vol achter zich", analyseerde KVK-coach Yves Vanderhaeghe het verlies.

 

"We hebben bij de rust proberen bij te sturen, maar de rode kaart deed alle goede bedoelingen teniet. Na de wedstrijd heb ik gezegd dat we dit zo snel mogelijk moeten vergeten. Zaterdag volgt er opnieuw een wedstrijd."

 

"Of Mechelen de finale kan halen? Dat zullen ze moeten bewijzen. Ze hadden al twee eersteklassers uitgeschakeld en vandaag doen ze het een derde keer. Hun kwalificatie is verdiend", besluit Vanderhaeghe.

Fase per fase

90+4' tweede helft
90+3'

Einde partij!

KV Mechelen stuurt Kortrijk met het schaamrood op de wangen terug naar West-Vlaanderen. Een klinkende 3-0-overwinning brengt Malinwa naar de halve finale van de Croky Cup.
90+2'
Tainmont wil ook graag op het scorebord. Zijn afstandsschot waait ver naast. Het Mechelse feestje naast het veld kan beginnen.
90'
Drie minuten extra.
89'
87'

Nog een rode kaart!

Charisis gaat gefrustreerd op de achillespees van De Camargo staan. Ook hij mag wat vroeger dan de rest gaan douchen.
85'
Seth De Witte is voorin blijven hangen en krijgt de bal na een deviatie van Kagelmacher gelukkig in de voeten. Hij schrikt ervan en mikt zijn schot op diezelfde Kagelmacher.
82'
81'
Van Damme verstapt zich in de eigen zestien. Zijn knie lijkt geraakt, maar hij probeert toch verder te spelen.
79'
wissel
78'
Kortrijk krijgt dan toch een grote kans, maar Chevalier staat buitenspel. Bovendien is Van Cleemput voor het doel nog erg attent en verhindert hij het inleggertje.
78'
Schoofs wordt naar de kant gehaald. Hij krijgt meer dan terecht een staande ovatie.
78'
KV Kortrijk
75'
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
73'

Boeken toe!

Kagelmacher gaat als een miniem in de fout. Hij laat zich het leer afsnoepen en mag de 3-0 van De Camargo op zijn conto schrijven. Mechelen is zegezeker.
71'
70'
De bezoekers komen wel dichter bij een aansluitingstreffer. Stojanovic kopt al vallend een hoekschop tegen de deklat.