• home
 • video
 • pas verschenen

  Tien Oostende-spelers winnen van Eupen na een slappe partij

  einde
  01
  1. 23' - Geel - Samuel Essende
  1. 90+4' - Verv. Richairo Zivkovic door Emmanuel Banda
  2. 81' - Verv. Diawandou Diagné door David Pollet
  3. 78' - Verv. Fernando Canesin Matos door Fashion Sakala
  4. 78' - Verv. Francois Marquet door Aristote Nkaka
  5. 77' - Geel 2 - Goran Milovic
  6. 75' - Verv. Ivan Yagan door Mamadou Fall
  7. 74' - Doelpunt - Richairo Zivkovic (0 - 1)
  8. 68' - Geel - Goran Milovic
  9. 65' - Verv. Julian Schauerte door Megan Laurent
  10. 59' - Geel - Jelle Bataille
  74'Richairo Zivkovic0 - 1

  KV Oostende heeft zich bij de laatste vier geschaard in de beker van België. Tegen Eupen is de lange busreis niet voor niets geweest. Zivkovic trapte KVO, dat met z'n tienen eindigde, een kwartier voor tijd naar de halve finales.

  Eupen - Oostende in een notendop:

  • Sleutelmoment: Het laatste kwartier van de wedstrijd. Eerst scoort Zivkovic het enige doelpunt van de match. Een paar minuten later valt Oostende met zijn tienen. Eupen komt nog met een slotoffensief, maar een doelpunt maken zit er niet meer in.
  • Man van de match: Richairo Zivkovic. De Nederlander tekende voor de enige goal in een voor het overige zoutloze partij.
  • Opvallend: Hoewel Eupen en Oostende aan een redelijk anoniem seizoen bezig zijn, leek geen van beide door te willen stoten naar de halve finale. Opmerkelijk als je weet dat het hun seizoen had kunnen opfleuren.

  Bekijk de samenvatting van Eupen-Oostende

  Eerste helft om snel te vergeten

  Beide ploegen begonnen met behoorlijk wat wisselspelers aan de wedstrijd en dat was ook te merken aan het spelbeeld. 

   

  Zo kwam de eerste helft maar niet op gang. De twee ploegen brachtten een belabberde prestatie op de mat. Enkel Oostende kwam tot enkele kansjes, maar een doelpunt was nooit echt aan de orde. De eerste 45 minuten mochten al snel de vuilbak in.

  Pas animo in laatste kwartier van de wedstrijd

  Iedereen hoopte op een stevige peptalk van beide coaches, maar die kwam er blijkbaar niet. Net als in de eerste helft acteerden beide ploegen zeer slap. Er zat werkelijk geen fut in de partij.

   

  Daar bracht Zivkovic op een kwartier van het einde echter verandering in. Canesin bediende de Nederlandse spits, die de bal kalmpjes in doel legde. Oostende begon al te dromen van de halve finale, maar dat was buiten Milovic gerekend.

   

  De verdediger van Oostende pakte amper 3 minuten na de goal zijn tweede gele kaart van de partij. Oostende zo met tien man en Eupen rook bloed. De thuisploeg kwam nog opzetten met een stevig slotoffensief, maar de aansluitingstreffer kwam er niet. Oostende bibberde richting het einde, maar heeft toch een ticket voor de halve finales van de beker beet.

  Nicolas Lombaerts: "Kwalificatie is het enige wat telt"

  Oostende-verdediger Nicolas Lombaerts was na afloop van de match een tevreden man. Al moest hij toegeven dat het spel niet altijd even oogstrelend was.

   

  "Het was een gespannen wedstrijd met weinig goed voetbal, jammer genoeg. Het is al een moeilijke week geweest voor ons, dus misschien begonnen we daardoor niet zo fris aan de wedstrijd. Bovendien was het een zeer lange trip richting Eupen, waardoor de benen zwaar aanvoelden. Maar de kwalificatie is het enige wat telt."

   

  Door de rode kaart van Milovic kwam Oostende toch nog in nauwe schoentjes terecht. Maar Lombaerts en co hielden de thuisploeg van de aansluitingstreffer.

   

  "Op het einde werden we inderdaad wat weggedrukt omdat we met 10 man stonden, maar gelukkig hebben we hier en daar wat tijd kunnen winnen. Uiteindelijk hebben we toch goed stand gehouden."

  Verheyen: "Wie het hardst wil, die haalt het"

  Zivkovic: "Niet voor niets 2,5 uur gereden"

  Lombaerts: "Een felbevochten zege"

  Bushiri, door Oostende aan Eupen verhuurd: "Proficiat aan Oostende"

  Fase per fase

  1. einde, 21 uur 53. Einde! Oostende heeft ondanks een man minder toch gewonnen van Eupen na een goal van Zivkovic.
  2. tweede helft, minuut 94. Vervanging bij KV Oostende, Emmanuel Banda erin, Richairo Zivkovic eruit
  3. tweede helft, minuut 92. Eupen heeft wel degelijk een slotoffensief in petto. Een goal levert het voorlopig niet op. .
  4. tweede helft, minuut 83. Eupen lijkt vooralsnog geen aanspraak te kunnen maken op een doelpunt. Krijgen we nog een slotoffensief of brengt Oostende zijn schaapjes op het droge?
  5. tweede helft, minuut 81. Eupen brengt met Pollet een extra aanvaller. Kan hij voor de aansluitingstreffer zorgen?
  6. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij KAS Eupen, David Pollet erin, Diawandou Diagné eruit
  7. tweede helft, minuut 78. Er worden meteen een pak wissels doorgevoerd. Canesin en Marquet verlaten het veld voor Oostende. Nkaka en Sakala nemen hun plaats in. Eupen brengt dan weer Fall, die de match moet doen kantelen in het voordeel van de thuisploeg.
  8. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij KV Oostende, Fashion Sakala erin, Fernando Canesin Matos eruit
  9. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij KV Oostende, Aristote Nkaka erin, Francois Marquet eruit
  10. Tweede gele kaart voor Goran Milovic van KV Oostende tijdens tweede helft, minuut 77