Efficiënt KV Mechelen is de eerste bekerfinalist

  heenwedstrijd 0 - 0
  1. 38' - Geel - Onur Kaya
  2. 34' - Geel - Faïz Selemani
  3. 31' - Doelpunt - Igor De Camargo (0 - 1)
  4. 26' - Geel - Laurent Lemoine
  1. 90+4' - Own goal - Laurent Lemoine (1 - 2)
  2. 90+3' - Geel - Joachim Van Damme
  3. 89' - Geel - Clément Tainmont
  4. 88' - Geel - Federico Vega
  5. 85' - Verv. Nikola Storm door Alexander Corryn
  6. 81' - Verv. Teddy Teuma door Kevin Kis
  7. 73' - Verv. Rob Schoofs door Seth De Witte
  8. 72' - Verv. Urtzi Iriondo door Max Besuschkow
  9. 66' - Doelpunt - Clément Tainmont (0 - 2)
  10. 61' - Geel - Urtzi Iriondo
  11. 51' - Verv. Mathias Fixelles door Roman Ferber

  De trouwe fans van KV Mechelen mogen hun reis richting het Koning Boudewijnstadion organiseren. Mechelse efficiëntie maakte het verschil tegen een enthousiast Union. KVM is de eerste niet-eersteklasser die de finale speelt sinds Lommel in 2001. 

  Bekijk een ruim verslag van Union - KV Mechelen in de Croky Cup

  Het Dudenpark kolkte voor de match. Na 105 jaar wilden de fans van Union de verhalen van hun voorouders over een bekerfinale graag herbeleven, maar enthousiasme zonder efficiëntie waren achteraf gezien de doodsteek voor de thuisploeg. De maturiteit haalde het.

   

  Union startte fel en vooral de vinnige Tau dicteerde de wet. KVM ontsnapte toen hij alleen voor doel kwam, maar hij duwde de bal net over. Meer dreiging bleef uit. KVM kwam halfweg de eerste helft in de match en scoorde bij zijn tweede goede kans. De Camargo kopte knap de voorzet van Storm binnen.

   

  De kaarten lagen goed voor KV Mechelen, want Union moest in de tweede helft twee keer scoren om die achterstand nog om te buigen. Enige domper waren de gele kaarten voor Kaya en Lemoine, die zo de finale missen.

   

  Union begon opnieuw als een wervelwind, maar Tau bleef een vloek en zege tegelijk. Talent te koop, maar hij miste opnieuw twee enorme kansen. Door het enthousiasme ging de energiemeter langzaam in het rood. Invaller Tainmont werd helemaal vergeten aan de tweede paal en besliste de match na de enige echte Mechelse kans van de tweede helft.

   

  Na de 0-2 bloedde de match dood. De owngoal van Lemoine in de 94e minuut was niet meer dan een verdiende eerredder voor Union, dat een prachtig bekerparcour aflegde. KVM mag verder dromen.

  Dolle vreugde bij KV Mechelen na het behalen van de bekerfinale

  "We voetbalden rustig, dat was belangrijk"

  • Wouter Vrancken: "Dit is een beloning voor mijn spelers. Onze start was moeizaam, maar na twintig minuten kregen we de controle. We voetbalden rustig, dat was belangrijk. We hebben hun omschakelmomenten lam gelegd. Deze zege vormt hopelijk een boest voor de competitie. Tegen wie ik in de finale wil spelen? Ik heb geen voorkeur. KV Oostende is misschien een iets haalbaardere kaart. AA Gent, een ex-team van mij, levert dan weer misschien een iets mooiere eindstrijd op."
  • Luka Elsner:  "De efficiëntie maakte vooral het verschil. In het begin hadden we enkele goede kansen, maar we verzilverden ze niet. En de eerste echte kans van Mechelen was meteen raak. We kwamen nadien niet meer in ons spel. Hopelijk kunnen we uit dit parcours en de partij van vandaag leren. We moeten in de toekomst ervaringen van matchen als deze gebruiken om vooruitgang te boeken. Dan kunnen we er op echt belangrijke momenten staan."

  Vrancken: "Dit is een mooie dag voor KV Mechelen"

  Storm: "Er is niets mooiers"

  Van Damme: "Dit is waanzin!"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. Owngoal tijdens tweede helft, minuut 94 door Laurent Lemoine van Union. 1, 2.
  3. tweede helft, minuut 93. Einde match. KV Mechelen-fans mogen hun tickets voor de bekerfinale op 1 mei boeken. KVM klopt Union met 1-2.
  4. Gele kaart voor Joachim Van Damme van KV Mechelen tijdens tweede helft, minuut 93
  5. tweede helft, minuut 92. Nog een eerredder. Union krijgt nog een doekje voor het bloeden. Besoeschkow kopt een voorzet van Niakaté tegen Lemoine. De bal gaat in doel.
  6. tweede helft, minuut 90. Vier minuten extra. De vierde ref steekt een grote vier in de lucht, zoveel minuten komen er bij. Veel verschil zal het niet maken.
  7. Gele kaart voor Clément Tainmont van KV Mechelen tijdens tweede helft, minuut 89
  8. Gele kaart voor Federico Vega van Union tijdens tweede helft, minuut 88
  9. tweede helft, minuut 87. Geel Tainmont, maar zonder erg. De sfeer wordt grimmig. Tainmont deelt een beuk uit aan Selemani en krijgt geel. Geen erg, hij stond niet op de lijst van spelers die bij een kaart de finale missen. Ondertussen neemt irritatie de bovenhand. Onder meer Ferber en Mara gaat aan het duwen.
  10. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij KV Mechelen, Alexander Corryn erin, Nikola Storm eruit
  11. tweede helft, minuut 82.
  12. tweede helft, minuut 81. KV Mechelen doet echt helemaal niets meer, maar dat hebben ze ook niet nodig natuurlijk. Invaller Ferber probeert iets te creëren op de linkerflank, maar Verrips plukt makkelijk.
  13. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Union, Kevin Kis erin, Teddy Teuma eruit
  14. tweede helft, minuut 77. De match bloedt helemaal dood. Union krijgt de bal van KVM, maar de energie is verdwenen bij de thuisploeg. Union heeft veel gegeven.
  15. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij KV Mechelen, Seth De Witte erin, Rob Schoofs eruit
  16. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij Union, Max Besuschkow erin, Urtzi Iriondo eruit
  17. tweede helft, minuut 71. Een middenvelder voor een verdediger bij Union. Union-trainer Elsner gooit middenvelder Besuschkow in de strijd en haalt verdediger Iriondo naar de kant. Union lijkt met 3 verdedigers te gaan spelen. Alles op alles?
  18. tweede helft, minuut 70. "Mijn indruk is dat de veer gebroken is bij Union". Peter Vandenbempt.
  19. tweede helft, minuut 69.