Ga naar de inhoud
Wie speelt de bekerfinale: Union of KV Mechelen?

Efficiënt KV Mechelen is de eerste bekerfinalist

 di 29 januari 2019 23:40
  1. 26' - Geel - Laurent Lemoine
  1. 51' - Verv. Mathias Fixelles door Roman Ferber
  2. 61' - Geel - Urtzi Iriondo
  3. 73' - Verv. Rob Schoofs door Seth De Witte
  4. 88' - Geel - Federico Vega
  5. 89' - Geel - Clément Tainmont
  6. 90+4' - Own goal - Laurent Lemoine (1 - 2)
Croky Cup - speeldag 2 - 29/01/19 - 20:45
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
90+4'
Laurent Lemoine
90+4'
Laurent Lemoine
1 - 2

De trouwe fans van KV Mechelen mogen hun reis richting het Koning Boudewijnstadion organiseren. Mechelse efficiëntie maakte het verschil tegen een enthousiast Union. KVM is de eerste niet-eersteklasser die de finale speelt sinds Lommel in 2001. 

Bekijk een ruim verslag van Union - KV Mechelen in de Croky Cup

Het Dudenpark kolkte voor de match. Na 105 jaar wilden de fans van Union de verhalen van hun voorouders over een bekerfinale graag herbeleven, maar enthousiasme zonder efficiëntie waren achteraf gezien de doodsteek voor de thuisploeg. De maturiteit haalde het.

 

Union startte fel en vooral de vinnige Tau dicteerde de wet. KVM ontsnapte toen hij alleen voor doel kwam, maar hij duwde de bal net over. Meer dreiging bleef uit. KVM kwam halfweg de eerste helft in de match en scoorde bij zijn tweede goede kans. De Camargo kopte knap de voorzet van Storm binnen.

 

De kaarten lagen goed voor KV Mechelen, want Union moest in de tweede helft twee keer scoren om die achterstand nog om te buigen. Enige domper waren de gele kaarten voor Kaya en Lemoine, die zo de finale missen.

 

Union begon opnieuw als een wervelwind, maar Tau bleef een vloek en zege tegelijk. Talent te koop, maar hij miste opnieuw twee enorme kansen. Door het enthousiasme ging de energiemeter langzaam in het rood. Invaller Tainmont werd helemaal vergeten aan de tweede paal en besliste de match na de enige echte Mechelse kans van de tweede helft.

 

Na de 0-2 bloedde de match dood. De owngoal van Lemoine in de 94e minuut was niet meer dan een verdiende eerredder voor Union, dat een prachtig bekerparcour aflegde. KVM mag verder dromen.

Dolle vreugde bij KV Mechelen na het behalen van de bekerfinale

"We voetbalden rustig, dat was belangrijk"

  • Wouter Vrancken: "Dit is een beloning voor mijn spelers. Onze start was moeizaam, maar na twintig minuten kregen we de controle. We voetbalden rustig, dat was belangrijk. We hebben hun omschakelmomenten lam gelegd. Deze zege vormt hopelijk een boest voor de competitie. Tegen wie ik in de finale wil spelen? Ik heb geen voorkeur. KV Oostende is misschien een iets haalbaardere kaart. AA Gent, een ex-team van mij, levert dan weer misschien een iets mooiere eindstrijd op."
  • Luka Elsner:  "De efficiëntie maakte vooral het verschil. In het begin hadden we enkele goede kansen, maar we verzilverden ze niet. En de eerste echte kans van Mechelen was meteen raak. We kwamen nadien niet meer in ons spel. Hopelijk kunnen we uit dit parcours en de partij van vandaag leren. We moeten in de toekomst ervaringen van matchen als deze gebruiken om vooruitgang te boeken. Dan kunnen we er op echt belangrijke momenten staan."

Vrancken: "Dit is een mooie dag voor KV Mechelen"

Storm: "Er is niets mooiers"

Van Damme: "Dit is waanzin!"

Fase per fase

90+5' tweede helft
90+4'

Aansluitingstreffer van Union komt te laat: 1-2

90+3'

Einde match

KV Mechelen-fans mogen hun tickets voor de bekerfinale op 1 mei boeken. KVM klopt Union met 1-2.
90+2'

Nog een eerredder

Union krijgt nog een doekje voor het bloeden. Besoeschkow kopt een voorzet van Niakaté tegen Lemoine. De bal gaat in doel.
90+1'

Aansluitingstreffer van Union komt te laat: 1-2

90'

Vier minuten extra

De vierde ref steekt een grote vier in de lucht, zoveel minuten komen er bij. Veel verschil zal het niet maken.
89'
87'

Geel Tainmont, maar zonder erg

De sfeer wordt grimmig. Tainmont deelt een beuk uit aan Selemani en krijgt geel. Geen erg, hij stond niet op de lijst van spelers die bij een kaart de finale missen. Ondertussen neemt irritatie de bovenhand. Onder meer Ferber en Mara gaat aan het duwen.
82'
81'
KV Mechelen doet echt helemaal niets meer, maar dat hebben ze ook niet nodig natuurlijk. Invaller Ferber probeert iets te creëren op de linkerflank, maar Verrips plukt makkelijk.
77'
De match bloedt helemaal dood. Union krijgt de bal van KVM, maar de energie is verdwenen bij de thuisploeg. Union heeft veel gegeven.
73'
wissel
71'

Een middenvelder voor een verdediger bij Union

Union-trainer Elsner gooit middenvelder Besuschkow in de strijd en haalt verdediger Iriondo naar de kant. Union lijkt met 3 verdedigers te gaan spelen. Alles op alles?
70'

"Mijn indruk is dat de veer gebroken is bij Union"

Peter Vandenbempt
69'
66'

Tainmont schiet KVM op een dubbele voorsprong: 0-2