• home
 • video
 • pas verschenen

  Spektakel in cupmatch Gent-Oostende: 3 rode kaarten, 4 goals, geen winnaar

  einde
  22
  terugwedstrijd 2 - 2
  1. 33' - Verv. Jean-Luc Dompé door Sigurd Rosted
  2. 29' - Rood - Igor Plastun
  3. 26' - Doelpunt - Tom De Sutter (1 - 1)
  4. 24' - Doelpunt - Roman Jaremtsjoek (1 - 0)
  1. 86' - Geel - Kevin Vandendriessche
  2. 79' - Doelpunt - Laurens De Bock (2 - 2)
  3. 78' - Verv. Tom De Sutter door Sindrit Guri
  4. 77' - Doelpunt - Dylan Bronn (2 - 1)
  5. 66' - Verv. Sander Coopman door Fashion Sakala
  6. 60' - Geel 2 - Aristote Nkaka
  7. 59' - Geel - Amin Nouri
  8. 59' - Verv. Roman Jaremtsjoek door Thibault de Smet
  9. 57' - Geel - Aristote Nkaka
  10. 55' - Rood - Sigurd Rosted
  24'Roman Jaremtsjoek1 - 0
  26'Tom De Sutter1 - 1
  77'Dylan Bronn2 - 1
  79'Laurens De Bock2 - 2

  Ook in de 2e halve finale van de Beker van België hebben de teams elkaar in evenwicht gehouden. AA Gent viel met zijn negenen, kwam toch op voorsprong, maar 10 spelers van Oostende maakten alsnog gelijk. "AA Gent blijft favoriet", zegt Gert Verheyen na de boeiende en bewogen bekermatch. "Oostende heeft een perfect resultaat", countert zijn Gentse collega.

  Bekijk de goals uit Gent - Oostende (2-2)

  Video player inladen ...

  1 keer rood voor de rust

  Na ruim 20 minuten snuffelen sloeg AA Gent toe tegen Oostende, dat in de beginfase vooral veel respect toonde voor de favoriet. Jaremtsjoek en Sørloth draaiden de rollen van vorige zondag om: de nieuwe Gent-aanvaller draaide makkelijk weg van De Bock en krulde de 1-0 op de knikker van zijn Oekraïense spitsbroeder.

   

  De moeilijkste opdracht leek achter de rug voor Gent, maar amper twee minuten later schoot Gent zichzelf een eerste keer in de voet. Souquet kreeg een voorzet uit het niets ongelukkig op zijn bovenbenen, een binnentikker van zo dichtbij was voor De Sutter een koud kunstje.

   

  Nog voor het halfuur was de ommekeer helemaal voltooid. Plastoen legde de sluwe De Sutter licht neer en mocht de douches opzoeken. Met z’n tienen liet Gent zijn tanden zien, maar het mocht vooral blij zijn dat De Sutter in het zijnet mikte en dat de VAR geen graten zag in een te late tackle van Souquet op Vanlerberghe en een elleboog van Rosted.

  Scheidsrechter Dierick legt het spel even stil...omdat zijn spuitbus kapot is

  Video player inladen ...

  2 keer rood na de rust

  Na de pauze toonde AA Gent initiatief, maar het blunderboek kende nog een hoofdstuk. Rosted, ingevallen na het rood van Plastoen, moest ook al het veld verlaten na natrappen. Geen doodschop, wel oerdom.

   

  Oostende rekende zich rijk, maar Nkaka toonde zich enkele minuten later zowaar nog dommer dan zijn Gentse collega. Na 2 gele kaarten in 3 minuten en met nog een halfuur op de klok was het plots 9 tegen 10.

   

  Een kwartier voor tijd kantelde de match nog een keer. Bronn trapte een vrijschop flauw in de muur, maar in de herneming vloog zijn streep wel binnen. 2-1, maar opnieuw gaf Gent zijn voorsprong wel heel snel weg. De Bock schoot 10 minuten voor tijd de gelijkmaker met finesse en kracht lekker binnen.

   

  Beide ploegen aasden nog op een derde roos, maar die viel niet meer. Vooraf had Oostende wellicht zonder aarzelen voor 2-2 getekend, maar na het spektakelstuk blijft het met een dubbel gevoel achter.

  3 rode kaarten in bekerduel Gent-Oostende

  Video player inladen ...

  Oostende-coach Verheyen: "AA Gent blijft favoriet"

  • Gert Verheyen (coach Oostende): "Dit kun je niet op voorhand bedenken. Om een of andere reden zie je dit zelden in de competitie. Het is blijkbaar eigen aan de beker. Het rood van Nkaka? Je moet jezelf kunnen beheersen en beseffen dat met twee man meer spelen een gigantisch voordeel is, maar dat heeft maar even geduurd. Vooraf teken je hier voor, nu eigenlijk niet. Als je lang met één man meer en even met twee man meer hebt gespeeld, dan moet je proberen te winnen. Je moet je momenten pakken als ze daar zijn. Dat is spijtig. Gent blijft voor mij wel de favoriet. Het is een goed resultaat, maar er is niets gebeurd. Volgende week is het weer 11 tegen 11."
  • Tom De Sutter (Oostende): "Ik ben blij met het resultaat, al waren de omstandigheden in ons voordeel en hadden we er meer kunnen uithalen. Als we met z’n elven blijven, dan knijpen we hen op het einde dood. Er zat meer in, maar het is nu zo."
  • Laurens De Bock (Oostende): "Ik ben blij dat ik de ploeg heb kunnen helpen. Met 2-1 verliezen zou zuur geweest zijn gezien het matchverloop. We hebben niet echt veel gebruik kunnen maken van het overwicht. Gent is een sterke ploeg, zelfs met z’n negenen waren ze sterk. We moeten nu volgende week vol aan de bak. Thuis kunnen we ook iets meer."
  • Jess Thorup (coach AA Gent): "Ik had vooraf gezegd dat we slim moesten zijn en niet mochten verliezen door stommiteiten. We slikken als het ware een owngoal en pakken twee rode kaarten. Ik moet mijn spelers wel krediet geven, want ze bleven vechten en dwongen kansen af. Maar het was een vreemde match. We hebben nog een kans en dat is positief. Dat Verheyen zegt dat wij de favoriet zijn? Dat is makkelijk voor hem om dat te zeggen, want hij heeft een perfect resultaat. Het maakt niet uit wie de favoriet is. We hebben nog een kans."
  • Brecht Dejaegere (AA Gent): "Dit was een bekermatch met alles erop en eraan. We moeten volgende week vanaf de eerste minuut scherp zijn en er alles aan doen. Het is aan ons om het daar te tonen."

  Thorup: "Was een heel vreemde match"

  Video player inladen ...

  Verheyen: "Typisch beker: dit zie je maar heel zelden in een competitiematch"

  Video player inladen ...

  De Bock: "Blij dat ik de ploeg heb kunnen helpen"

  Video player inladen ...

  De Sutter: "Iedereen van Oostende verdient een pluim"

  Video player inladen ...

  Dejaegere: "Bekermatch met alles erop en eraan"

  Video player inladen ...

  Fase per fase

  1. Einde

   2-2. Grote favoriet AA Gent is nog niet thuis na een boeiende en bewogen bekeravond. De wedstrijd eindigde met 9 tegen 10.
  2. Bij het ingaan van de extra tijd - twee minuten - klimt Guri hoog. Zijn timing is niet perfect, zijn kopbal is matig.
  3. Nog eens een versnelling van Sakala, die heel goed is ingevallen. Kaminski rent zijn kooi uit en zit er goed tussen met zijn achterwerk.
  4. "2-2, daar had Oostende de hele dag met drie handen voor getekend. Maar na vanavond niet."

   Radiocommentator Peter Vandenbempt in Sporza op Radio 1
  5. Nog enkele minuten. Oostende zoekt nog naar een derde roos, maar wil ook niet te veel risico's nemen. De return van woensdag oogt veelbelovend.
  6. Sørloth begint de vermoeidheid te voelen. Met zijn linker neemt hij Dutoit nog eens onder vuur, zonder succes.
  7. Van erg ver waagt Vanlerberghe zijn kans. De bal vertrekt goed en Kaminski heeft er toch wat werk mee.