Union na 50 jaar weer in kwartfinale, Knokke verlaat bekertoneel met opgeheven hoofd

  1. 43' - Geel - Kevin Kis
  2. 42' - Doelpunt - Maxim Vandewalle (1 - 1)
  3. 35' - Geel - Marcel Mehlem
  4. 12' - Doelpunt - Roman Ferber (1 - 0)
  1. 87' - Verv. Percy Tau door Steven Pinto-Borges
  2. 87' - Doelpunt - Tibo Andries (3 - 3)
  3. 84' - Verv. Aaron Vanfleteren door Tibo Andries
  4. 82' - Verv. Julien Vercauteren door Anas Hamzaoui
  5. 80' - Geel - Jarric Buysse
  6. 77' - Verv. Roman Ferber door Mathias Fixelles
  7. 71' - Geel 2 - Marcel Mehlem
  8. 70' - Doelpunt - Percy Tau (3 - 1)
  9. 60' - Doelpunt - Percy Tau (2 - 1)
  10. 55' - Geel - Maxim Vandewalle
  12'goalRoman Ferber1 - 0
  42'goalMaxim Vandewalle1 - 1
  60'goalPercy Tau2 - 1
  70'goalPercy Tau3 - 1
  87'goalTibo Andries3 - 3

  Union heeft het laatste ticket voor de kwartfinales van de beker bemachtigd. Het maakte een einde aan het stuntwerk van amateurclub Knokke, de ploeg van Lorenzo Staelens. "Maar we hebben toch afgezien", zegt de coach van Union.

  Bekijk de goals uit Union - Knokke (3-2)

  Controverse bij gelijkmaker Knokke

  Eigenlijk hadden we vanavond de kraker Anderlecht-Standard kunnen krijgen, maar beide traditieclubs lieten zich in de vorige ronde belachelijk maken door respectievelijk Union en Knokke. Geen Niakaté bij de thuisploeg; de stuntman van Union - die een hattrick scoorde tegen Anderlecht - lag ziek in bed.

   

  Bij Knokke kregen we met Justin Verlinden en Alessio Staelens 2 bekende "zonen van" aan de aftrap. Vader Lorenzo Staelens is nog maar sinds kort trainer bij de club uit de 1e amateurklasse.

   

  Knokke deed het voor de rust zeker niet onaardig, al kwam Union wel verdiend op voorsprong. Ferber kreeg te veel tijd en ruimte om de bal op de borst te controleren en binnen te schieten.

   

  De gelijkmaker was controversieel. Bij Union dachten ze dat het spel was stilgelegd, omdat de assistent-ref had gevlagd, maar ref De Cremer liet voortspelen. Zo kon Vandewalle een van de makkelijkste goals uit zijn carrière maken.

  Straf! Union-spelers stoppen plots met verdedigen en laten Knokke de gelijkmaker scoren

  Flaterende Saussez maakt het toch nog spannend

  In de 2e helft leek het verzet van Knokke snel af te brokkelen. Uitblinker Tau (foto onder) zorgde met 2 goals voor de afscheiding. De definitieve afscheiding, zo leek het.

   

  Maar een 2e gele kaart voor Union-speler Mehlem gooide roet in het eten. Ook met zijn tienen was Union de betere ploeg, al kon dat niet gezegd worden van doelman Saussez. Die liet een cross knullig uit zijn handen vallen. Invaller Andries scoorde bjina zonder het te weten.

   

  Op 5 minuten van het einde had Knokke nog 1 goal nodig om alsnog verlengingen af te dwingen. Er werden wat ballen voor de kooi van Saussez gedropt, maar deze liet zich niet op een 2e foutje betrappen.

   

  Union haalt zo voor het eerst sinds 1968 de kwartfinales van de beker. Daarin ontvangt het over 2 weken competitieleider Racing Genk. Knokke mag zich vanaf nu weer richten op de degradatiestrijd in de hoogste amateurklasse.

  Union-doelman Saussez blundert er op los bij de 3-2

  Union-coach: "We hebben afgezien"

  "Het was zeker niet allemaal perfect, maar we onthouden vooral de kwalificatie", zegt Union-coach Luka Elsner. "We hebben afgezien, maar ik had het niet anders verwacht. Dit is de beker."

   

  "Op het einde was het ongelooflijk enerverend. Gelukkig hebben we toch kunnen standhouden."

   

  "Genk in de volgende ronde, dat wordt een toffe match, vooral ook voor onze supporters. We gaan toch proberen om het hen lastig te maken op een of andere manier. We zullen tevreden zijn als we met trots het veld kunnen verlaten."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 91 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 89. Einde: Union naar de kwartfinales! .
  3. tweede helft, minuut 88. Union krijgt nog een vrijschop, maar niemand van de thuisploeg gaat mee. Verlinden moet toch nog eens redden, waarna hij snel de tegenaanval opzet. Kan het nog voor Knokke?
  4. tweede helft, minuut 87. De talrijk opgekomen fans van Union springen vrolijk op en neer, of is het om hun zenuwen te onderdrukken?
  5. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Union, Steven Pinto-Borges erin, Percy Tau eruit
  6. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 87 door Tibo Andries van Knokke FC. 3, 3.
  7. tweede helft, minuut 86. Knokke heeft nog enkele seconden en dan de extra tijd om alsnog verlengingen af te dwingen.
  8. tweede helft, minuut 84. Daar is al bijna de 3-3!

   Daar is al bijna de 3-3!

  9. tweede helft, minuut 84. Bijna 3-3! Saussez maakt al een deel van zijn flater goed door de 3-3 van Knokke uit zijn doel te ranselen. Peyre had op een vrijschop bijna zijn eigen doelman te grazen genomen.
  10. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Knokke FC, Tibo Andries erin, Aaron Vanfleteren eruit
  11. tweede helft, minuut 82. GOAL: Saussez blundert! Knokke leek uitgeteld, maar door een blunder van doelman Saussez krijgen we misschien toch nog een sensatie? Saussez denkt de cross te kunnen klemmen, maar hij duwt de bal in de voeten van invaller Andries, die scoort zonder het echt te weten.
  12. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Union, Anas Hamzaoui erin, Julien Vercauteren eruit
  13. tweede helft, minuut 81. Knokke komt met een gelukje terug tot 3-2.

   Knokke komt met een gelukje terug tot 3-2

  14. Gele kaart voor Jarric Buysse van Knokke FC tijdens tweede helft, minuut 80
  15. tweede helft, minuut 78. Voor Knokke lijken ze nu al meteen te mogen affluiten, want de score dreigt hier op te lopen. Er zeilt nog eens bal over het doel van Verlinden. Aan de overkant heeft Saussez geen werk moeten opknappen na de rust.
  16. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Union, Mathias Fixelles erin, Roman Ferber eruit
  17. tweede helft, minuut 76. Percy Tau had zijn sterke match bijna kunnen bekronen met een assist. De Zuid-Afrikaan had voor zijn hattrick kunnen gaan, maar hij bedient invaller Fixelles, die de bal naast schuift.
  18. tweede helft, minuut 72. Wissel bij Union. We hebben er tot een kwartier voor tijd op moeten wachten, maar nu is er dan toch een eerste wissel. Ferber wordt naar de kant gehaald voor de iets meer verdedigende Fixelles. Bij Knokke gaat Vanfleteren eruit voor Van de Velde.
  19. tweede helft, minuut 71.
  20. tweede helft, minuut 71. Ook met een mannetje minder blijft Union het spel dicteren. Je krijgt de indruk dat de tank bij Knokke stilaan leeg is.