Amateurclub Mandel United legt STVV het vuur aan de schenen

  1. 90+3' - Doelpunt - Ruben Pyck (3 - 3)
  2. 86' - Doelpunt - Daichi Kamada (3 - 1)
  3. 84' - Doelpunt - Yohan Boli (2 - 1)
  4. 82' - Geel - Elton Acolatse
  5. 82' - Doelpunt strafschop - Daniel Oliveira (1 - 1)
  6. 79' - Verv. Casper De Norre door Elton Acolatse
  7. 69' - Verv. Roman Bezoes door Cristian Ceballos
  8. 62' - Verv. Janis Coppin door Daniel Oliveira
  9. 62' - Verv. Mackim Joos door Ruben Pyck
  10. 60' - Doelpunt - Casper De Norre (1 - 0)
  11. 52' - Verv. Bram Leroy door Michiel Clyncke
  60'goalCasper De Norre1 - 0
  82'penalty goalDaniel Oliveira1 - 1
  84'goalYohan Boli2 - 1
  86'goalDaichi Kamada3 - 1
  90+3'goalRuben Pyck3 - 3

  Het bekeravontuur van Mandel United is geëindigd in de 1/8e finales. Een nieuwe stunt zat er niet in voor de leider in de 2e amateurklasse A, al had een slap STVV toch z'n handen vol met de amateurploeg. Pas in de slotfase kon de thuisploeg de kwalificatie veiligstellen: 3-2. "Na die penalty kregen we het toch even warm", zegt Sascha Kotysch.

  Bekijk het verslag van STVV - Mandel United (3-2)

  Mandel houdt makkelijk stand in flauwe 1e helft

  Mandel United zorgde in de 1/16e finales voor een verrassing door Waasland-Beveren uit te schakelen. Nu ook stunten op Stayen was het doel van de amateurploeg, maar STVV verkeert in bloedvorm en was op z’n hoede voor Mandel United.

   

  Boli kreeg al na amper 5 minuten een open schietkans, maar hij had te veel tijd nodig. Mandel had dan weer tijd nodig om in de wedstrijd te komen en moest het spel ondergaan. Een flauw schot van Beyens in de handen van Steppe en een bal voorlangs van Coppin, verder kwamen de bezoekers niet.

   

  Maar ook wat STVV serveerde, was slappe kost. Mandel-doelman Laleman had zich ongetwijfeld ingesteld op een drukke avond, maar hij moest pas kort voor de rust ingrijpen op een verre knal van Kamada. De Japanner probeerde het even later iets dichterbij en zag z’n poging nipt voorlangs gaan.

  STVV komt als winnaar uit dolle slotfase

  Armoe troef in de eerste helft en het werd er niet bepaald beter op na de rust. Pas op het uur vielen de puzzelstukjes dan toch op de juiste plaats voor STVV. Op aangeven van Kamada joeg De Norre de bal hard in het dak van het doel: 1-0.

   

  Mandel gaf zich niet zomaar gewonnen, Clyncke kopte een kans op de 1-1 in de handen van Steppe. Bij STVV gooide Brys een kwartier voor het einde Acolatse in de strijd en die liet zich meteen zien…met een penaltyovertreding op Pyck. Rodrigo bleef kalm en bracht Mandel tien minuten voor het einde zowaar langszij.

   

  Een nieuwe stunt van de amateurploeg leek in de maak, maar die droom werd al snel weer stuk geprikt. Acolatse wou z’n fout rechtzetten met een harde knal. Laleman ging goed plat, maar tegen de herneming van Boli had hij geen verhaal.

   

  Kamada deed enkele minuten later het licht helemaal uit bij Mandel. Na een knappe dribbel knalde hij de 3-1 hoog in doel. Pyck maakte het zowaar nog even spannend met de 3-2 in de extra tijd, maar STVV gaf de kwalificatie niet meer uit handen.

  Kotysch: “Toch even warm na die penalty”

  STVV had het toch knap lastig tegen Mandel United. Geen verrassing voor Sascha Kotysch. “Mandel heeft in de vorige ronde bewezen dat het een sterk team is. In de competitie staan ze ook op kop, dus ze hebben veel vertrouwen en dat was eraan te zien.”

   

  “Wij scoorden dan toch, maar gaven het vervolgens op een stomme manier weg met die penalty. Daarna verloren we de controle een beetje, maar dat is eigen aan een bekerwedstrijd. Het enige wat telt, is dat we uiteindelijk een ronde verder zijn.”

   

  “In de eerste helft hebben we geprobeerd de openingen te zoeken, maar er was te weinig diepgang in ons spel. In de tweede helft was iets beter. Na die openingsgoal hadden we de wedstrijd wel sneller moeten beslissen. Na die penalty werd het even warm, gelukkig scoorden we dan snel tegen.”

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Einde. STVV stoot door naar de kwartfinales van de Croky Cup. Na een spectaculaire slotfase versloeg het Mandel United met 3-2.
  2. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 93 door Ruben Pyck van KFC Mandel United. 3, 3.
  3. tweede helft, minuut 91 match afgelopen
  4. tweede helft, minuut 90. Pyck brengt Mandel weer in de wedstrijd. Wordt het dan toch nog spannend op Stayen? Een schot van Rodrigo kan nog worden afgeweerd, maar in de rebound werkt Pyck het aan de tweede paal af: 3-2.
  5. tweede helft, minuut 88. Mandel United krijgt nog 3 extra minuten om twee keer te scoren. .
  6. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 86 door Daichi Kamada van STVV. 3, 1.
  7. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 84 door Yohan Boli van STVV. 2, 1.
  8. tweede helft, minuut 83. Kamada doet het licht uit bij Mandel. Kamada beslist de wedstrijd. De Japanner kapt zich vrij in de zestien en laat Laleman dan kansloos achter met een harde knal: 3-1.
  9. tweede helft, minuut 82. Boli zet STVV weer op de goede weg. STVV smoort het feestje van Mandel meteen in de kiem. Acolatse wil z'n fout rechtzetten, maar botst op een redding van Laleman. Boli raakt wél voorbij de doelman en brengt STVV weer op voorsprong: 2-1.
  10. Gele kaart voor Elton Acolatse van STVV tijdens tweede helft, minuut 82
  11. Doelpunt na strafschop tijdens tweede helft, minuut 82 door Daniel Oliveira van KFC Mandel United. 1, 1.
  12. tweede helft, minuut 79. Rodrigo blijft kalm en zet de strafschop feilloos om: 1-1. Alles te herdoen voor STVV.
  13. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij STVV, Elton Acolatse erin, Casper De Norre eruit
  14. tweede helft, minuut 77. Penalty voor Mandel! Ongeloof op Stayen want de bal gaat op de stip voor de bezoekers. Invaller Acolatse gaat in de zestien aan Pyck hangen en scheidsrechter Van Damme twijfelt niet: geel voor Acolatse en een penalty voor Mandel United.
  15. tweede helft, minuut 75. Doelpuntenmaker De Norre mag iets vroeger dan z'n ploegmaats een einde breien aan z'n wedstrijd. Acolatse mag de slotfase volmaken bij STVV.
  16. tweede helft, minuut 72. Ceballos laat zich meteen zien met een schot vanaf de rand van de zestien. De bal wijkt af en levert zo een hoekschop op, maar daar weet STVV niks uit te puren. .
  17. tweede helft, minuut 69. Vervanging bij STVV, Cristian Ceballos erin, Roman Bezoes eruit
  18. tweede helft, minuut 67. Clyncke laat het liggen. Mandel United prikt nog eens tegen met een kopbal van Clyncke. De invaller krijgt verrassend veel ruimte aan de tweede paal, maar mikt pal in de handen van Steppe. Hier zat veel meer in voor de bezoekers.
  19. tweede helft, minuut 65.