KV Mechelen knikkert ook Lokeren uit de Beker van België

  1. 44' - Geel - Lukáš Marecek
  2. 40' - Geel - Omri Ben Harush
  1. 90' - Verv. Gustav Engvall door Seth De Witte
  2. 87' - Geel - Killian Overmeire
  3. 86' - Verv. Guus Hupperts door José Cevallos
  4. 86' - Verv. Ari Skúlason door Anton Saroka
  5. 85' - Verv. Lukáš Marecek door Djordje Jovanovic
  6. 84' - Doelpunt - Igor De Camargo (2 - 0)
  7. 81' - Doelpunt - Gustav Engvall (1 - 0)
  8. 76' - Verv. Nikola Storm door Clément Tainmont
  9. 70' - Geel - Mickaël Tirpan
  10. 69' - Verv. Mathieu Cornet door Igor De Camargo
  81'goalGustav Engvall1 - 0
  84'goalIgor De Camargo2 - 0

  KV Mechelen heeft na Antwerp ook Lokeren uit de Beker van België gewipt. De fans Achter de Kazerne moesten wachten tot het slotkwartier op de twee doelpunten van de leider in 1B.

  Bekijk het verslag van KV Mechelen - Lokeren (2-0)

  Invallers stuwen Mechelen naar de zege

  Mechelen en Lokeren probeerden om verzorgd voetbal te brengen, maar botsten allebei op de uitstekende organisatie van de tegenstander. KVM ontsteeg als eerste het gebikkel om de bal met een paar halve kansjes en dan een forse streep van Van Damme. Daar had De Wolf, de Lokerse doelman, de nodige moeite mee.

   

  Gaandeweg moest Mechelen het stokje doorgeven aan de bezoekers. Hupperts dook plots op voor de dromerige Lemoine, maar die laatste maakte zijn missertje ruimschoots goed door even later een kopbal van Deschacht uit de verste hoek te keren. Nadien kabbelde de zaak zonder al te veel rumoer naar de rust.

   

  De tweede helft begon met intense druk van de thuisploeg en een bijna-owngoal van Diaby, maar dan nam Lokeren plots over. Verrips mepte de afgeweken knal van Marecek knap weg, maar had daarna geluk toen hij Mareceks loeier loste. Cocalic was wakker en kroop eerder bij de bal dan Miric.

   

  De Mechelse wissels brachten de ommekeer teweeg. Invaller Tainmont stak de bal tussendoor naar Schoofs, die randje buitenspel Engvall de 1-0 voorschotelde. Het feestje op de tribune werd nog een pak heviger toen de Camargo, ook al ingebracht, de 2-0 op het bord zette met een machtig vluchtschot.

   

  Lokeren had daar niks meer tegenin te brengen en kan zich nu helemaal richten op de strijd om het behoud. Mechelen pakt na Antwerp een tweede scalp uit 1A en stoot door naar de kwartfinale. De indrukwekkende reeks van KVM onder Vrancken blijft dus gewoon voortgaan.

  Vrancken: "Heel de match gecontroleerd"

  Sollied: "Mechelen heeft ongetwijfeld kern voor 1A"

  Boze Lokeren-doelman De Wolf: "Ik word er helemaal zot van"

  De Camargo: "Lokeren heeft niets laten zien"

  Schoofs: "Een verdiende kwalificatie"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Einde. Mechelen is niet te stuiten in de beker. De leider in 1B rijgt na Antwerp ook Lokeren aan zijn degen en bekert voort. Engvall en de Camargo zorgden voor de twee late goals.
  2. tweede helft, minuut 91 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 90. Kaya heeft een tikje gekregen en steelt een handvol seconden.
  4. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij KV Mechelen, Seth De Witte erin, Gustav Engvall eruit
  5. tweede helft, minuut 88. De invallers hebben het verschil gemaakt voor KVM. Tainmont schiet echter woest en kan geen orgelpunt plaatsen.
  6. tweede helft, minuut 87. Het is eerder Mechelen dat in de buurt komt van nog een doelpunt. Deze keer raakt de Camargo de bal minder zuiver en kan De Wolf gewoon oprapen.
  7. Gele kaart voor Killian Overmeire van KSC Lokeren tijdens tweede helft, minuut 87
  8. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij KSC Lokeren, José Cevallos erin, Guus Hupperts eruit
  9. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij KSC Lokeren, Anton Saroka erin, Ari Skúlason eruit
  10. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij KSC Lokeren, Djordje Jovanovic erin, Lukáš Marecek eruit
  11. tweede helft, minuut 84. De 2-0 is het sein voor Sollied om een dubbele wissel door te voeren, maar dat lijkt rijkelijk laat. Kan Lokeren met Saroka en Jovanovic nog meer dan gewoon wat tegenstribbelen?
  12. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 84 door Igor De Camargo van KV Mechelen. 2, 0.
  13. tweede helft, minuut 82. En het staat 2-0! Deschacht loopt te stuntelen en kopt de bal tot bij Engvall. Die legt hem op de schoen van de Camargo en dan volgt er een verwoestende knal in de verste hoek. De Wolf is kansloos, Lokeren staat voor het blok.
  14. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 81 door Gustav Engvall van KV Mechelen. 1, 0.
  15. tweede helft, minuut 79. Simpel doelpunt! Tainmont is een gouden wissel. Hij prikt de bal tussendoor naar Schoofs en die is onzelfzuchtig genoeg om panklaar te leggen voor Engvall. De Zweed legt de 1-0 in een leeg doel!
  16. tweede helft, minuut 78. Schicht van Tainmont. Clément Tainmont heeft er zin in en jast de bal vanuit een scherpe hoek in het zijnet. Even later kan de Camargo net niet bij zijn scherpe voorzet.
  17. tweede helft, minuut 77. Een onoplettendheid van Tirpan legt de weg open voor Mechelen. De besluiteloze Engvall weet niet of hij zelf moet knallen of aan de tweede paal de Camargo moet bedienen. Kans verprutst!
  18. tweede helft, minuut 76. Er staat nog een kwartier op de klok. Verlengingen lijken waarschijnlijk.