Eén goal van Kortrijk volstaat voor plek in kwartfinales beker

  1. 45+2' - Geel - Julien De Sart
  2. 42' - Doelpunt - Andriy Batsula (1 - 0)
  1. 90+5' - Geel - Florian Tardieu
  2. 90+4' - Geel - Hamdi Harbaoui
  3. 90+2' - Verv. Kristof D'Haene door Brendan Hines-Ike
  4. 83' - Verv. Idir Ouali door Teddy Chevalier
  5. 82' - Geel - Marvin Baudry
  6. 75' - Verv. Nill De Pauw door Chris Bedia
  7. 65' - Verv. Abdul Ajagun door Kanu
  8. 62' - Geel - Mamadou Sylla
  9. 54' - Geel - Larry Azouni
  42'goalAndriy Batsula1 - 0

  Kortrijk heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de Croky Cup. De ploeg van coach Yves Vanderhaeghe versloeg Zulte Waregem met het kleinste verschil dankzij een doelpunt van Batsula.

  KV Kortrijk-Zulte Waregem in een notendop

  • Man van de Match: Met het enige doelpunt in de wedstrijd was Batsula de matchwinnaar vanavond. Op zijn kanonskogel had Bossut geen enkel verhaal.
  • Sleutelmoment: KV Kortrijk was bijna de volledige wedstrijd de betere ploeg. Toen iedereen dacht dat de brilscore op het bord zou staan bij de rust, beslite Batsula daar anders over. Zulte Waregem kwam de tegentreffer nooit te boven. 
  • Opvallend:  De laatste keer dat beide ploegen tegen elkaar streden in de Beker van België dateert al van 2008, ook in de 1/8e finales. Net als 10 jaar geleden is het ook deze keer Kortrijk dat doorstoot naar de volgende ronde.

  Bekijk het verslag van Kortrijk-Zulte Waregem (1-0)

  Veel inzet, strijd, maar weinig kansen

  Zulte Waregem was met goede bedoelingen afgezakt naar het Guldensporenstadion. Buffel en De Pauw hadden de eerste kansen van de wedstrijd aan hun voeten, hun vizier stond niet op scherp.

   

  Nadien kregen de supporters een evenwichtige partij te zien, al had Kortrijk toch de meeste drang naar voren. Het versierde een paar halve kansen, maar scoren zat er niet in. Althans, dat dachten we, totdat Batsula plots besliste om het doel van Bossut te bekogelen met een stevige knal: 1-0.

   

  Na de rust moest Zulte Waregem met het antwoord komen, maar dat bleef uit. Kortrijk bleef de betere ploeg en kreeg zelfs dé kans om de wedstrijd te beslissen. Ajagun kwam oog in oog met Bossut en moest de score verdubbelen, de Zulte-doelman kwam als winnaar uit het duel. 

   

  Invaller Chevalier kreeg nog enkele minuten om zich te bewijzen tegen zijn ex-club. Met zijn eerste baltoets verschalkte hij Bossut, al werd het doelpunt afgekeurd voor buitenspel. Nadien was het nog even beven voor de Kortrijk-aanhang, maar de kwartfinale ontliep Vanderhaeghe en co niet meer. Bij Zulte Waregem krijgt het seizoen dus ook geen extra kleur meer met een mooi bekerverhaal.

  Vanderhaeghe: "Opnieuw de sfeer van de oude dagen gevoeld"

  "Ik denk dat we een goede match met veel controle gespeeld hebben. Toch hebben we te weinig gebruik gemaakt van de ruimte om een geruststellend tweede doelpunt te maken. Het waren twee ploegen die wilden winnen. In zo'n derby, die toch wel wat prestige heeft, wil je niet afgaan en wordt er geknokt tot het einde. Tot op de limiet."

   

  "We hebben de hele match een mooie sfeer gekend. Misschien hebben we weer de sfeer van de oudere dagen gevoeld. Dat belooft voor de toekomst. Als de supporters zich er zo achter zetten, zie je dat we beter voetbal kunnen brengen."

   

  "Het is heel mooi dat ik zo kan starten bij Kortrijk, maar we hebben nog een heel moeilijke kalender nu. We moeten voorzichtig zijn met de uitspraken, al zijn we wel aan het groeien. We hebben nu 3 wedstrijden op 3 gewonnen en daar hebben de spelers wel deugd van. De weg is nog lang, maar Europees voetbal zou toch heel mooi zijn."

  Dury: "We toonden te weinig om in aanmerking te komen voor meer"

  "Ik denk dat we de eerste tien minuten goed begonnen, maar gaandeweg kwam er meer dreiging bij Kortrijk vanuit het balbezit. Zelf hadden we te veel balverlies, te veel fouten en beslist één goede actie van Kortrijk de wedstrijd. Nadien hebben we nog alles geprobeerd om terug te komen, maar toonden we te weinig om in aanmerking te komen voor meer."

   

  "Het was zeker niet de bedoeling om vandaag uit te bollen, we startten ook met onze beste ploeg, dus daar moeten we niet flauw over doen. We moeten nu focussen op de competitie, want je hebt niets met een plek in de halve finale, om dan in de problemen te komen in de competitie."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. Gele kaart voor Florian Tardieu van Zulte Waregem tijdens tweede helft, minuut 95
  3. tweede helft, minuut 94. EINDE! De eerste kwartfinalist in de Beker van België is KV Kortrijk! De schicht van Batsula net voor rust volstond voor de winst: 1-0. .
  4. Gele kaart voor Hamdi Harbaoui van Zulte Waregem tijdens tweede helft, minuut 94
  5. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij KV Kortrijk, Brendan Hines-Ike erin, Kristof D'Haene eruit
  6. tweede helft, minuut 90. We krijgen 3 minuten extra tijd.
  7. tweede helft, minuut 88. Telkens Chevalier in balbezit komt, zetten de Kortrijk-supporters hun keel open. De steun lijkt hem vooralsnog niet vooruit te stuwen, aangezien hij te vaak buitenspel staat.
  8. tweede helft, minuut 83. Doelpunt Chevalier wordt afgekeurd. Wat een invalbeurt voor Chevalier had dit kunnen zijn! De aanvaller staat nog maar net op het veld en legt de bal al voorbij Bossut. Zijn feestje gaat evenwel niet door, de Fransman staat buitenspel.
  9. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij KV Kortrijk, Teddy Chevalier erin, Idir Ouali eruit
  10. Gele kaart voor Marvin Baudry van Zulte Waregem tijdens tweede helft, minuut 82
  11. tweede helft, minuut 77.
  12. tweede helft, minuut 76. Zulte Waregem moet stilaan in actie schieten. Ook met nog minder dan een kwartier te spelen, blijft Kortrijk de betere ploeg. Zulte Waregem kan maar weinig klaarspelen, het zal stilaan moeten gebeuren voor Dury en co.
  13. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Zulte Waregem, Chris Bedia erin, Nill De Pauw eruit
  14. tweede helft, minuut 69. "KV Kortrijk is de beter voetballende ploeg, Zulte Waregem moet ondergaan". Johan De Caluwé op Radio Sporza.
  15. tweede helft, minuut 65. Vervanging bij KV Kortrijk, Kanu erin, Abdul Ajagun eruit
  16. Gele kaart voor Mamadou Sylla van Zulte Waregem tijdens tweede helft, minuut 62
  17. tweede helft, minuut 61. Reuzekans voor Ajagun! Wat een enorme kans voor Kortrijk! Azouni kan de score verdubbelen, maar oog in oog met Bossut komt de doelman als winnaar uit het duel. .