1. 18' - Doelpunt - Lennart Mertens (1 - 2)
Croky Cup - speeldag 1 - 05/12/18 - 20:32
18'
Lennart Mertens
18'
1 - 2

Eupen heeft zich niet laten verrassen door 1e amateurclub Deinze. Deinze kon thuis zijn stunt van tegen Club Brugge niet herhalen. De 1/8e finales zijn het eindstation.

Bekijk het verslag van Deinze - Eupen (1-3)

Deinze moet bijna hele wedstrijd achtervolgen

Dat de beker geen prioriteit was voor Eupen maakte trainer Makélélé duidelijk door met 10 andere namen te starten in vergelijking met de zege tegen Waasland-Beveren. Bushiri was de enige die mocht blijven staan. Een goede keuze, want uitgerekend hij opende na 8 minuten de score na een corner.

Het was het begin van 11 dolle minuten waarin drie goals vielen. Vijf minuten na de openingsgoal verdubbelde Mulumba de score voor de bezoekers. Alweer na hoekschop van Milicevic. Deinze leek vroeg uitgeteld, maar krabbelde recht.

De Smul en Challouk verzorgden het voorbereidende werk. Mertens scoorde de 1-2 in de rebound. Daarna viel de eerste helft stil, al moest Deinze in het spel niet onderdoen voor de eersteklasser.

Alsof beide ploegen laatkomers wilden straffen, reserveerden ze ook de voornaamste acties van de tweede helft voor de eerste minuten. Een owngoal met het hoofd van Boone was een nieuwe uppercut voor Deinze. Dat Eupen na een tweede gele kaart voor Mulumba 40 minuten met 10 voort moest, gaf Deinze nog een sprankeltje hoop op een comeback, maar de bezoekers hielden makkelijk stand.

• Nils Schouterden (Eupen): "Na de 0-2 begonnen we wat  kalmer te spelen en dan krijgen we het moeilijker en  kan Deinze scoren. Dan krijgen zij ook weer geloof. Na de rust hebben we het rechtgezet en na de rode kaart volwassen uitgespeeld. We hebben de beelden van de match tegen Club Brugge gezien en zij hebben zeker kwaliteiten. We waren alert. Er zijn veel grote ploegen uitgeschakeld, dus wie weet dat er verrassingen in zitten We moeten het match per match bekijken."

Schouterden: "We hebben Deinze zeker niet onderschat"

Van Acker: "Was voorbeeldige mentaliteit, maar we pakken domme goals"

90+3' tweede helft
90+2'

Einde van de match

Het bekersprookje van Deinze is voorbij. Het verliest van Eupen met duidelijke cijfers: 1-3.
78'
65'

"Vooral Tarfi probeert nog iets te doen aan de achterstand van Deinze"

Eddy Botteldoorne - Sporza op Radio 1
58'
55'
51'
50'

Rood voor doelpuntenmaker

Eupen moet voort met 10. Mulumba begaat een overtreding rond de middellijn en dat komt hem op een tweede gele kaart te staan. Hij trapt de bal woest weg, maar dat gaat zeker niet helpen. Eupen moet nog 40 minuten met een mannetje minder spelen.
47'

Owngoal van Deinze

De tweede helft is dramatisch begonnen voor Deinze. Laurent zet voor en Boone verschalkt van dichtbij zijn eigen doelman met een slecht gerichte kopbal.
46'

Begin tweede helft

De bal rolt opnieuw in Deinze. Komt de underdog terug langszij? Volg het hier.
45+2'
Eupen gaat rusten met een 1-2-voorsprong tegen Deinze. Na 3 goals in 11 minuten gebeurde in het slotkwartier nog weinig. Deinze moest in het spel niet onderdoen voor de eersteklasser.