Genk dendert ook in de beker onverminderd voort

  1. 37' - Doelpunt - Ali Gholizadeh (1 - 0)
  2. 20' - Geel - Joseph Paintsil
  1. 90+5' - Doelpunt - Zinho Gano (1 - 3)
  2. 83' - Verv. Joseph Paintsil door Leandro Trossard
  3. 83' - Verv. Steeven Willems door Núrio
  4. 80' - Verv. Ali Gholizadeh door Jérémy Perbet
  5. 78' - Doelpunt - Joakim Mæhle (1 - 2)
  6. 71' - Verv. David Henen door Massimo Bruno
  7. 69' - Verv. Bryan Heynen door Sander Berge
  8. 55' - Doelpunt - Sébastien Dewaest (1 - 1)
  9. 48' - Geel - Sébastien Dewaest
  37'goalAli Gholizadeh1 - 0
  55'goalSébastien Dewaest1 - 1
  78'goalJoakim Mæhle1 - 2
  90+5'goalZinho Gano1 - 3

  Racing Genk blijft meedraaien in 3 competities, want tegen Charleroi kon het in de 2e helft een achterstand ombuigen, onder meer dankzij een goal van ex-Charleroi-speler Dewaest.

  Charleroi - Genk in een notendop:

  • Sleutelmoment: Philippe Clement koos ervoor om wat sleutelspelers rust te gunnen. Onder meer Uronen zat op de bank en werd vervangen door Nastic, die gruwelijk in de fout ging bij de 1-0. Na de rust bracht Clement dan toch zijn sterkhouders in de ploeg en die maakten mee het verschil.
  • Man van de match: Genk-rechtsachter Maehle acteerde andermaal op torenhoog niveau. Hij deed verdedigend prima zijn werk en maakte de levensbelangrijke 1-2 haarfijn af na een scherpe counter.
  • Opvallend: Na zes overwinningen op een rij in eigen huis moesten de Carolo's toch hun meerdere erkennen in een Genk dat vooral na de rust opnieuw op ongenaakbaar niveau speelde.

  Bekijk het verslag van Charleroi - Genk (1-3)

  Charleroi klimt op voorsprong na gestuntel van Nastic

  8000 toeschouwers, meer waren er niet in het Stade du Pays de Charleroi. 1200 daarvan hadden er een busrit vanuit Genk voor over en zagen dat hun ploeg het wedstrijdbegin voor zijn rekening nam. Een wedstrijdbegin dat best opwindend was, want al binnen de eerste vijf minuten kregen beide ploegen een prima kans. Osimhen kopte op aangeven van Gholizadeh over, Paintsil bleef na een slimme tik van Malinovski oog in oog met Penneteau niet kalm genoeg.

   

  Na een kwartier ging het tempo wat liggen. Ndongala liet zich met een paar fijne dribbels wel opmerken tegen zijn voormalige werkgever. Een aantal van die acties leidde ook tot gevaarlijke voorzetten, maar het vizier van Gano, die voorin de voorkeur kreeg op Samatta, stond nog niet scherp afgesteld.

   

  De bedrijvigste Zebra luisterde naar de naam Gholizadeh. De Iraniër heeft een uitstekende linkervoet en dat kon Vukovic kort voor de rust alleen maar beamen. Nastic trapte als een preminiem klungelig over de bal, Gholizadeh profiteerde optimaal en liet Vukovic geen kans met een overhoekse plaatsbal. 1-0 aan de rust.

  Dewaest scoort tegen ex-ploeg, die ook een handje helpt bij de 1-2

  Na de rust kregen we de onfortuinlijke Nastic niet meer te zien. Sterkhouder Uronen kwam in de ploeg voor de blunderende linksachter. De wissel bracht ook meer schwung in de ploeg van de bezoekers, die opnieuw het betere van het spel claimden. Heynen zette een actie op en rondde die ook bijna af, maar besloot met een dropshot over.

   

  De Genkse gelijker kwam er iets later dan toch. Het was uitgerekend ex-Carolo Sébastien Dewaest die na een hoekschop voorin was blijven hangen en de bal in de bovenhoek poeierde. Met een niet al te bescheiden viering en een vingertje naar het Genk-logo op zijn borst maakte hij meteen duidelijk dat hij zijn verleden op Mambourg helemaal is vergeten.

   

  Toen Charleroi een kwartier voor tijd een vrije trap kreeg, ging het licht uit bij de Zebra’s. Knullig balverlies bij de standaardfase leidde een messcherpe Genkse counter in. Maehle zette een lang uitgesponnen een-twee op met Ndongala en werkte de flitsende tegenaanval haarfijn af met een plaatsbal in de korte hoek.

   

  Diep in de blessuretijd nam Gano alle Genkse twijfel weg. De spits, die de hele avond ongelukkig was in de afwerking, deed het op aangeven van Malinovski wel uitstekend. Met een gechipt schot zette hij de 1-3-eindstand op het bord. Genk stoomt zo door naar de kwartfinale van de Croky Cup. Het neemt het daarin op tegen de winnaar van het duel tussen Union en Knokke.

  Heerlijke actie en panna van Maehle tegen Charleroi

  Reacties:

  • Gano (KRC Genk): “We scoren twee keer op een counter, maar hebben daar dan ook de kwaliteiten voor. We kunnen zelf het spel maken, maar ook snel tegenprikken. De keuzes van de coach werden aanvaard door de groep, iedereen staat achter iedereen.”
  • Clement (coach KRC Genk): “Ik wil een groep die elke match wil winnen. Dat is de enige manier om aan het einde van de rit prijzen te pakken. Maar dan moet je kunnen roteren en daar moeten je spelers klaar voor zijn. Dat hebben ze vandaag bewezen. Charleroi op verplaatsing was wellicht de moeilijkste loting die we konden hebben, maar we hebben het geflikt en nu gaan we er in de volgende ronde ook weer vol tegenaan.”

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Einde partij! Afgelopen! Genk heeft de scheve situatie na de rust helemaal rechtgezet en bekert voort dankzij doelpunten van Dewaest, Maehle en Gano.
  3. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 95 door Zinho Gano van KRC Genk. 1, 3.
  4. tweede helft, minuut 94. Gano maakt het dan toch af: 1-3.

   Gano maakt het dan toch af: 1-3

  5. tweede helft, minuut 94. Gano neemt alle twijfels weg. Gano zat helemaal niet in de wedstrijd, maar trapt dan toch alle Genkse twijfels de vergetelheid in. Malinovski legt breed op de spits die Penneteau verschalkt met een trap in één tijd. 1-3.
  6. tweede helft, minuut 92. Perbet krijgt toch nog de kans om Charleroi langszij te trappen, maar Dewaest grijpt geweldig in en kroont zich zo tot de Genkse held van de avond!
  7. tweede helft, minuut 91. Charleroi lijkt Genk niet meer te kunnen bedreigen. Het is Genk dat controleert en soms nog gevaarlijk uitbreekt op de tegenaanval.
  8. tweede helft, minuut 89. Charleroi krijgt nog vijf minuten extra speeltijd om alsnog verleningen af te dwingen.
  9. tweede helft, minuut 88. Ndongala gaat met een lekkere sleep voorbij zijn mannetje op de achterlijn en wil dan breedleggen op een ploegmakker voor het doel, maar kan er slechts een hoekschop uit halen.
  10. tweede helft, minuut 87. Gano mist grote kans. Gano heeft zijn vorm van weleer nog lang niet te pakken. Hij komt oog in oog te staan met Penneteau en trapt flauw met links in diens armen. .
  11. tweede helft, minuut 86. "Genk is dicht bij de kwalificatie, maar nog niet helemaal thuis". Peter Vandenbempt, Sporza Radio.
  12. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij KRC Genk, Leandro Trossard erin, Joseph Paintsil eruit
  13. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Charleroi, Núrio erin, Steeven Willems eruit
  14. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Charleroi, Jérémy Perbet erin, Ali Gholizadeh eruit
  15. tweede helft, minuut 78. Maehle werkt knappe tegenaanval van Genk af: 1-2.

   Maehle werkt knappe tegenaanval van Genk af: 1-2

  16. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 78 door Joakim Mæhle van KRC Genk. 1, 2.
  17. tweede helft, minuut 76. Heerlijke counter! Een vrije trap van Charleroi gaat helemaal de mist in. Uronen lanceert Maehle, die een lang uitgesponnen een-twee met Ndongala opzet en de messcherpe counter haarfijn afwerkt: 1-2!