Ga naar de inhoud
Zulte Waregem beker voort.

Zulte Waregem wint zonder veel overtuiging van KSK Heist

 do 27 september 2018 00:22
  1. 19' - Geel - Erdin Demir
  2. 19' - Doelpunt - Nill De Pauw (0 - 1)
  3. 38' - Geel - Niels Stroobants
  4. 39' - Doelpunt - Hamdi Harbaoui (0 - 2)
  1. 63' - Doelpunt - Dries Ventose (1 - 2)
  2. 70' - Verv. Hamdi Harbaoui door Thomas Buffel
  3. 74' - Geel - Michaël Heylen
  4. 78' - Verv. Anthony Pulcinelli door Jason Adesanya
  5. 81' - Verv. Nicolas Orye door David Wijns
  6. 83' - Verv. Théo Bongonda door Johan Lædre Bjørdal
  7. 84' - Geel - Hicham Faik
Croky Cup - speeldag 1 - 26/09/18 - 20:33
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
19'
Nill De Pauw
0 - 1
Nill De Pauw
19'
39'
Hamdi Harbaoui
0 - 2
Hamdi Harbaoui
39'
63'
Dries Ventose
63'
Dries Ventose
1 - 2

Zulte Waregem bekert verder, maar doet dat zonder glans. Het kwam vroeg op voorsprong op het veld van KSK Heist, maar vergat door te duwen en bracht zichzelf nog in moeilijkheden.

De match begon veelbelovend voor de West-Vlamingen. Na een kwartier opende Nill De Pauw de score op aangeven van Sylla. Niet veel later werd Bongonda foutief afgestopt door Niels Stroobants. Harbaoui zette de penalty om: 0-2. 

 

Match gespeeld, zou je dan zeggen. Toch niet, hoor. Zulte Waregem liet betijen. De bezoekers ondernamen geen enkele inspanning meer om de score verder uit te diepen. Het gevolg was een wel heel erg saai vervolg van de wedstrijd. 

 

KSK Heist voelde dat er meer inzat en begon stilaan enkele kansen bij elkaar te voetballen. Veelbelovend, maar toch kwam de beslissende voorzet er nooit uit. Tot  Heist-spits Ventose (ex-Beerschot Wilrijk) de 1-2 kon binnentikken na wat geharrewar voor het doel van Sammy Bossut.

 

Zou het dan toch nog mislopen voor de eersteklasser? Even dachten ze van wel. Doelpuntenmaker Ventose deed Zulte Waregem nog flink schrikken met een staalharde pegel op doel. Maar die ging naast en verder dan deze kans kwam de thuisploeg ook niet meer. 

 

Zulte Waregem bekert verder zonder veel glans en is niet meteen veel wijzer geworden voor de volgende match tegen Genk, nu zaterdag.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Fase per fase

22:10

Einde partij

Zulte Waregem leek op weg naar een gemakkelijke zege bij Heist, maar liet toch nog de aansluitingstreffer maken. Het werd 1-2.
90+5' tweede helft
84'

Geel Faik en Heylen

Bij Zulte Waregem noteren we twee gele kaarten. Eentje voor Faik en eentje voor Heylen
84'
Zulte Waregem
81'
74'
Zulte Waregem
70'
wissel
62'

Goal K.S.K. Heist: 1-2

Wordt het dan toch nog spannend? Heist-spits Ventose was eerder al enkele keren gevaarlijk. Nu wordt de bal voor de doellijn gekeerd en na wat geharrewar krijgt Ventose hem toch weer voor de voeten. Bossut is geklopt. "Een frommelgoal", zeggen ze bij Zulte Waregem.
56'
Er stroomt weinig nieuwe informatie door vanuit Heist Op Den Berg. We vermoeden dat de wedstrijd rustig verder kabbelt.
46' tweede helft
20:44
KSK Heist lijkt niet meteen voor de verrassing te gaan zorgen in deze fase van de Beker. Uitgezonderd enkele schuchtere uitbraken kan het weinig inbrengen tegen het gemakkelijke meesterschap van Zulte Waregem. Zulte Waregem scoort na een kwartier. Een uitbraak van Sylla bereikt Nil De Pauw: 0-1. Niet veel later haalde doelman Stroobants Bongonda onderuit. Harbaoui weet uiteraard raad met deze strafschop: 0-2. Heist biedt nog even weerwerk, maar verder dan een bal op de paal komt het niet.
44' eerste helft
40'

Bal op de paal van Heist

Heist biedt even weerwerk vlak na de 0-2. Een voorzet wordt tegen de paal gekopt. De bal gaat buiten. Het was het laatste wapenfeit voor de rust.