Waasland-Beveren verslikt zich in de amateurs van Mandel United

  1. 38' - Doelpunt - Nicolas Mullez (0 - 2)
  2. 16' - Doelpunt - Daniel Oliveira (0 - 1)
  1. 90+3' - Geel - Kjell Vanmaele
  2. 85' - Geel - Karlo Lulic
  3. 80' - Verv. Mackim Joos door Ruben Pyck
  4. 76' - Verv. Lilian Lorthiois door Dan Debouver
  5. 70' - Doelpunt - Tobias Salquist (1 - 2)
  6. 65' - Geel - Beni Badibanga
  7. 59' - Geel - Louis Verstraete
  8. 58' - Verv. Djihad Bizimana door Apostolos Vellios
  9. 51' - Verv. Bram Leroy door Michiel Clyncke
  16'goalDaniel Oliveira0 - 1
  38'goalNicolas Mullez0 - 2
  70'goalTobias Salquist1 - 2

  Voor Waasland-Beveren is de bekercampagne meteen afgelopen. Mandel United, een team uit de tweede amateurklasse, kwam in de 1/16e finales met 1-2 winnen op de Freethiel.

  "Shame on you"

  Yannick Ferrera koos ervoor om te roteren. Basisspelers als Roef, Vukotic, Jubitana, Boljevic en Ampomah kregen rust, een handvol nieuwkomers nam hun plaats in.

   

  Dat draaide verkeerd uit. De spelers van Waasland-Beveren vonden mekaar niet, de passing liet veel te wensen over.

   

  Mandel United speelde de bal beter rond. Bij de rust stond de nummer 5 in de tweede amateurklasse A op een dubbele voorsprong. De Oliveira (ex-Cercle) en Beyens hadden de weg naar het doel gevonden.

   

  De supporters van Waasland-Beveren wisten met hun frustratie geen blijf. "Shame on you", peperden ze Ferrera en zijn team in.

   

  20 minuten voor tijd zorgde verdediger Salquist voor wat hoop op de Freethiel. De thuisploeg voerde de druk op, maar Mandel United kraakte niet. De amateurs uit West-Vlaanderen stuntten in de Croky Cup.

  Zaterdag staat Waasland-Beveren opnieuw voor een lastige opdracht. Dan speelt de nummer 15 in de competitie een zespuntenmatch bij rode lantaarn Moeskroen.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Einde: Waasland-Beveren uitgeschakeld. De vrije trap vliegt in hoekschop, maar die levert niks op. Waasland-Beveren vliegt er meteen uit in de Croky Cup.
  3. tweede helft, minuut 93. Net geen penalty. Ndao gaat neer op de rand van de 16. Het wordt een vrije trap en geen strafschop voor de thuisploeg.
  4. Gele kaart voor Kjell Vanmaele van KFC Mandel United tijdens tweede helft, minuut 93
  5. tweede helft, minuut 92. Badibanga zet de belabberde prestatie van Waasland-Beveren in de verf met een mislukte hoekschop. De bal vliegt aan de andere kant van het terrein buiten.
  6. tweede helft, minuut 90. De tijd tikt weg voor Yannick Ferrera en zijn team. De reguliere 90 minuten zijn achter de rug.
  7. tweede helft, minuut 89. Cynisme op de Freethiel: "Merci, Beveren", schreeuwen de thuissupporters.
  8. tweede helft, minuut 87. Badibanga probeert het nog een keer. Nu schiet hij in het zijnet. Een voorzet was een betere optie geweest.
  9. tweede helft, minuut 86. Waasland-Beveren dringt aan, maar de laatste pass is te scherp. Zo kan Laleman de bal onderscheppen.
  10. Gele kaart voor Karlo Lulic van SK Beveren tijdens tweede helft, minuut 85
  11. tweede helft, minuut 83. Badibanga mikt een vrijschop rechtstreeks op doel. Laleman heeft er weinig moeite mee. Met nog 7 minuten op de klok blijft het 1-2 in het voordeel van Mandel United.
  12. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij KFC Mandel United, Ruben Pyck erin, Mackim Joos eruit
  13. tweede helft, minuut 78. Waasland-Beveren probeert de diepte op te zoeken, zonder succes. De Senegalese aanvaller Ndao heeft nog nauwelijks iets (kunnen) laten zien.
  14. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij KFC Mandel United, Dan Debouver erin, Lilian Lorthiois eruit
  15. tweede helft, minuut 71.
  16. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 70 door Tobias Salquist van SK Beveren. 1, 2.
  17. tweede helft, minuut 69. Goal: 1-2. Het is de thuisploeg gelukt. De Deense verdediger Tobias Salquist brengt Waasland-Beveren weer in de match. Hij maakt er 1-2 van.