Croky Cup - speeldag 1 - 26/09/18 - 20:03
79'
90+1'
2 - 4
90+1'

AA Gent is met de schrik vrijgekomen op het veld van amateurclub Virton. Het boog in het laatste kwartier een 2-1-achterstand helemaal om. Stallone Limbombe tekende voor twee doelpunten en een assist.

Gentse doelpuntenmachine springt pas aan in het slotkwartier

Met nog een kwartier te spelen leek het vonnis van Yves Vanderhaeghe getekend. Gent keek na een slap eerste uur aan tegen een 2-1-achterstand op bezoek bij amateurclub Virton. De bezoekers waren na 3 minuten wel op voorsprong gekomen danzij Awoniyi, maar daarna liep het spaak.

Gent voelde zich zegezeker en leunde achterover. Aan de overzijde kwam er een goal uit de lucht gevallen. Guillaume François bracht zijn ploeg langszij. Na de koffie kwam er geen beterschap bij de eersteklasser, integendeel. Gent voetbalde gezapig en Joachim strafte dat af.

Vanderhaeghe had intussen wel Limbombe tussen de lijnen gegooid en dat rendeerde in het slotkwartier. Met het mes op de keel vond Gent toch een tweede adem. Limbombe zorgde voor de 2-2 en dus leken er verlengingen in aantocht.

Maar dat plezier was de supporters van Virton niet gegund. Op aangeven van Limbombe kopte Awoniyi zijn tweede van de avond een minuut voor tijd tegen de touwen. 2 minuten later zorgde opnieuw Limbombe dan voor de kers op de taart door ook de 2-4 voorbij doelman Moris te trappen.

Vanderhaeghe: "De druk is nu gewoon verlegd naar zondag"

Yves Vanderhaeghe was opgelucht na de partij. "Na een heel goeie start en een mooi doelpunt, viel het een beetje in elkaar. Virton nam de bovenhand. We hadden ons tempo moeten blijven opleggen en niet meegaan in het tempo van Virton. Die jongens begonnen er meer en meer in te geloven en dan valt die gelijkmaker."

"Hoe dat komt? We waren een beetje gemakzuchtig. We hadden niet de nodige scherpte en concentratie. Ik zag veel passes achteruit. We zetten geen druk meer op hun verdediging. We komen op achterstand en pas dan schieten we wakker. Net op tijd. We kregen kans na kans en gelukkig waren we ook efficiënt voor doel."

"Ik ben blij dat we de match nog op een mooie en deugddoende manier hebben kunnen beëindigen. We staan in de volgende ronde en dat hadden we nodig. Zeker met die lange busrit naar huis. Of de druk nu weg is? Die zal altijd aanwezig zijn. De druk is gewoon verlegd naar zondag."

90+7'

Einde: 2-4

Gent komt met de schrik vrij op het veld van Virton. Invaller Stallone Limbombe hielp zijn club uit de nood met twee doelpunten en een voorzet. Eindstand: 2-4.
90+4'

De buit is binnen

Gent trekt de zege definitief over de streep. Limbombe maakt er met zijn tweede van de avond 2-4 van.
89'

De winning goal!

Gent ontsnapt op het veld van Virton. Amper een minuut voor tijd tekent Awoniyi voor de winnende treffer. Hij kopt de voorzet van Limbombe binnen: 2-3.
87'
Een schot van Odjidja sterft op de borstkas van Moris.
86'
Gent blijft aandringen. Het wil verlengingen vermijden. De bal wil er voorlopig niet in. Awoniyi kopt twee keer snel na elkaar richting doelmond, maar zijn vizier staat niet helemaal op scherp.
78'
78'

Limbombe maakt gelijk!

Gent leeft weer! Invaller Stallone Limbombe knalt de 2-2 op het bord. Awoniyi zet de actie op, de voorzet is van Tsjakvetadze. Limbombe hengst van dichtbij binnen.
74'
De hoekschop levert weer dreiging op. De bal blijft hangen in het pak en ei zo na doet invaller David er iets mee, maar Virton houdt stand.
73'

Schot Tsjakvetadze!

Dan toch Gents gevaar! Doelman Moris moet zich helemaal uitrekken om een schot van Tsjakvetadze uit zijn doel te houden.