Tubeke kan Eupen niet uit de 1/8e finales houden

  1. 38' - Doelpunt - Ivan Yagan (2 - 0)
  2. 18' - Geel - Alassane Touré
  3. 10' - Doelpunt - Jordan Loties (1 - 0)
  1. 90+1' - Doelpunt - Megan Laurent (3 - 0)
  2. 79' - Verv. Tom Rosenthal door Divine Naah
  3. 76' - Verv. David Pollet door Samuel Essende
  4. 74' - Verv. Silas Gnaka door Nils Schouterden
  5. 72' - Verv. Marco Weymans door Anthony Schuster
  6. 53' - Geel - Nils Schouterden
  10'goalJordan Loties1 - 0
  38'goalIvan Yagan2 - 0
  90+1'goalMegan Laurent3 - 0

  Eupen heeft zich makkelijk geplaatst voor de 1/8e finales van de Beker van België. Het scoorde 3 keer tegen Tubeke uit eerste klasse B: 3-0.

  Eupen is een maatje te groot voor Tubeke

  Bij Eupen kregen enkele belangrijke spelers zoals doelman Van Crombrugge en aanvoerder Garcia een dagje rust, maar de thuisploeg nam het duel tegen Tubeke niet licht op.

   

  Eupen kon snel het verschil maken: Loties opende de score na 11 minuten. Tubeke was niet bij machte om Eupen in de problemen te brengen en kreeg nog voor de rust een tweede opdoffer: Yagan haalde heerlijk uit in de bovenhoek: 2-0.

   

  Na de rust leunde Eupen wat achteruit en mikte het op de tegenaanval. Yagan liet de 3-0 nog liggen, maar Laurent deed dat in de slotfase niet. Eupen mag naar de 1/8e finales, Tubeke is net zoals vorig jaar uitgeschakeld in de 1/16e finales.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde: 3-0. Eupen heeft zich geplaatst voor de 1/8e finales van de beker. Tubeke kreeg 3 goals om de oren: 3-0.
  2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 92. Goal: 3-0. Eupen beslist de wedstrijd: Laurent scoort en Eupen mag zijn ticket voor de 1/8e finales boeken.
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 91 door Megan Laurent van KAS Eupen. 3, 0.
  5. tweede helft, minuut 90. Niasse staat pal. Tubeke perst er nog een soort van een slotoffensief uit. Op een vrije trap van Schuster kan Touré op doel koppen, maar Eupen-doelman Niasse redt.
  6. tweede helft, minuut 85.
  7. tweede helft, minuut 83. Pedro Henrique laat de aansluitingstreffer liggen. Hij krijgt de kans om uit te halen, maar mist zijn schot. Dit was dé kans voor Tubeke om weer spanning in de match te brengen.
  8. tweede helft, minuut 82. Eupen krijgt ruimte op de tegenaanval. Yagan heeft de 3-0 en de beslissing aan de voet, maar hij stuit op Alfieri.
  9. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Tubize-Braine, Divine Naah erin, Tom Rosenthal eruit
  10. tweede helft, minuut 76. Tubeke moet nu alles op alles zetten en gooit zijn laatste troef in de strijd: Naah moet schwung in de aanval van Tubeke brengen, Rosenthal mag gaan rusten.
  11. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij KAS Eupen, Samuel Essende erin, David Pollet eruit
  12. tweede helft, minuut 75. Dubbele wissel Eupen. Pollet en Gnaka mogen gaan rusten, Essende en Schouterden komen in het veld.
  13. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij KAS Eupen, Nils Schouterden erin, Silas Gnaka eruit
  14. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij Tubize-Braine, Anthony Schuster erin, Marco Weymans eruit
  15. tweede helft, minuut 69.
  16. tweede helft, minuut 58. Kansje Henry. Tubeke-aanvaller Hanry infiltreert vanaf de rechterflank en neemt Eupen-doelman Niasse onder vuur. Maar het vizier van Henry staat niet goed afgesteld.
  17. tweede helft, minuut 57. Tubeke probeert Eupen wat vast te zetten, maar meer dan een hoekschop levert dat niet op.
  18. Gele kaart voor Nils Schouterden van KAS Eupen tijdens tweede helft, minuut 53
  19. tweede helft, minuut 52. De coach van Tubeke, Christian Bracconi, moet de match vanaf de tribune volgen. Hij zit een schorsing uit.