Croky Cup - speeldag 1 - 26/09/18 - 20:32
27'
Alexandre De Bruyn
27'
1 - 0

STVV heeft KFC Duffel uitgeschakeld in de 1/16e finales van de Belgische voetbalbeker. De Kanaries pakten in de competitie al een fraaie 9 op 9 en knoopten daar in het bekertoernooi een vierde zege op een rij aan vast.

De studieronde tussen STVV en Duffel duurde lang. De Kanaries wisten niet goed wat ze van de bezoekers moesten denken en maakten ondanks het balbezit geen tempo in de beginfase. Een schot van Botaka wekte de supporters uit hun najaarsslaap, maar pas op het halfuur konden die echt opstaan.

Acolatse dribbelde zich op de flank een weg tussen een aantal spelers en pikte er Alexandre De Bruyn uit aan de tweede paal. Een slimme kap en plaatsbal later stond de thuisploeg op voorsprong. Toen Bezus kort voor de rust ook nog een strafschop raak trapte, kon Duffel eigenlijk al inpakken.

Overbodige tweede helft

Nazon werd ingebracht aan de rust en had maar een paar minuten nodig om zijn coach voor die wissel te bedanken. Hij ging erg gemakkelijk voorbij een handvol tegenstanders en fusilleerde doelman Hofmans met een stevige knal.

Veel meer dan dat viel er niet meer te noteren in een flauwe tweede helft. STVV liet de teugels vieren en gaf Duffel de kans om wat te voetballen. Gabrielli kwam nog twee keer dicht bij de aansluitingstreffer, maar Steppe moest zich niet omdraaien. STVV bekert verder na een droge 3-0-overwinning.

90+2' tweede helft
90'

STVV bekert voort!

STVV kent geen problemen met KFC Duffel. Het zet de ploeg uit de tweede amateurklasse eenvoudig opzij met 3-0.
86'
Nog een handvol minuten op de klok. STVV kende geen problemen met KFC Duffel.
79'
76'
Steppe brengt redding op een kopbal van Vertonghen. De STVV-doelman houdt voorlopig de nul.
73'
De wedstrijd ligt in een definitieve plooi en dus verdwijnt het tempo ook uit de partij.
71'
KFC Duffel
69'
67'
Rijmenants breekt een tegenprik van STVV unfair af. Hij krijgt geel.
67'
64'
64'
63'
63'
Bezus test de reflexen van Duffel-doelman Hofmans. De sluitpost trekt aan het langste eind en zweeft de bal uit de hoek.