Enthousiast KV Mechelen knikkert Antwerp uit de beker

  1. 36' - Doelpunt - Dieumerci Mbokani (1 - 1)
  2. 29' - Doelpunt - Seth De Witte (1 - 0)
  3. 27' - Geel - Aurélio Buta
  1. 90+1' - Verv. Clément Tainmont door Alexander Corryn
  2. 87' - Doelpunt - Joachim Van Damme (3 - 1)
  3. 78' - Verv. Igor De Camargo door Mathieu Cornet
  4. 74' - Verv. Geoffry Hairemans door Didier Lamkel Ze
  5. 68' - Verv. Gustav Engvall door William Togui
  6. 66' - Verv. Omar Govea door Jonathan Bolingi
  7. 55' - Geel - Seth De Witte
  8. 54' - Verv. Lior Refaelov door Ivo Rodrigues
  9. 51' - Doelpunt - Gustav Engvall (2 - 1)
  29'goalSeth De Witte1 - 0
  36'goalDieumerci Mbokani1 - 1
  51'goalGustav Engvall2 - 1
  87'goalJoachim Van Damme3 - 1

  Voor Antwerp is het bekerverhaal afgelopen na de eerste horde. Het verloor met 3-1 op het veld van KV Mechelen. De club uit 1B toonde zich vastberaden en uitgekookter dan de bezoekers.

  Bekijk de goals uit KV Mechelen - Antwerp (3-1)

  KVM slaat op de juiste momenten toe

  Beide ploegen begonnen met een iets andere insteek aan de wedstrijd. Mechelen had in 1B zijn trein net weer op de rails gekregen, terwijl Antwerp in 1A tegen een eerste nederlaag aanliep. Er werd in de opstellingen in elk geval naarstig met pionnen geschoven.

   

  De tactische wijzigingen leverden een gesloten wedstrijdbegin op en niemand wist een kans bij elkaar te voetballen. Dan moest het maar met een stilstaande fase gebeuren, dacht De Witte. De grijze wolf lokte een overtreding uit en verlengde de vrijschop zelf in de verste hoek voor 1-0. Antwerp schrok wakker en antwoordde bij monde van Mbokani, die staalhard raak kopte.

   

  Vroeg in de tweede helft betrapte Engvall de tukkende Antwerpse verdediging. Tussen Seck en Batubinsika vond de Zweed het verste hoekje met een bekeken plaatsbal.  Antwerp moest opnieuw uit zijn schulp komen, maar had het zwaar tegen een knokkend en bikkelend KV Mechelen. Veel meer dan een schuiver van Ivo moest KVM-doelman Verrips niet opruimen, ondanks de overweldigende druk van Antwerp.

   

  De momenten waarop Mechelen kon uitbreken werden steeds schaarser, maar eentje bracht wel de verlossing. Van Damme zette de aanval op en knikte hem uiteindelijk ook overhoeks binnen. The Great Old had niks meer in de tank en moest het bekertoneel verlaten, Mechelen mag een ronde verder.

  Vrancken: "Het geloof in een overwinning was duidelijk aanwezig bij ons"

  Bolat: "Identieke wedstrijd zoals tegen STVV, het moet gewoon scherper"

  De Witte: "Ik hoop dat dit een boost geeft"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 93. Afgelopen! KV Mechelen heeft op een erg volwassen manier Antwerp uit de beker geknikkerd. De tweedeklasser koos zijn momenten slim uit en haalde het met 3-1.
  3. tweede helft, minuut 92. Sjaaltjes in de hoogte en uit volle borst zingen, dit is een fijne woensdagavond om Kakker te zijn. KV Mechelen heeft zijn ticket voor de achtste finales beet.
  4. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij KV Mechelen, Alexander Corryn erin, Clément Tainmont eruit
  5. tweede helft, minuut 90. Corryn krijgt nog enkele minuutjes tegen de club die hij via de achterdeur moest verlaten. Dat zal zoet smaken.
  6. tweede helft, minuut 87. Van Damme beslist het! Hier heeft KV Mechelen op gewacht! Van Damme opent op Matthys en verschijnt dan zelf voor doel om de 3-1 voorbij Bolat te knikken. Wedstrijd gespeeld.
  7. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 87 door Joachim Van Damme van KV Mechelen. 3, 1.
  8. tweede helft, minuut 85. Hoog en ver knallen, dat lijkt nog de enige bekommernis aan Mechelse kant. Ondertussen lopen die van Anwterp zich voortdurend vast in het centrum en bereiken de voorzetten geen ploegmaat.
  9. tweede helft, minuut 84. De momenten van Mechelen worden schaarser. Antwerp blijft pressen.
  10. tweede helft, minuut 82. Irritatie bij Rodrigues, die tussen Lemoine en Matthys niet tot een voorzet komt. Mechelen ruikt de volgende ronde, maar het blijft spannend.
  11. tweede helft, minuut 80. "Er zit toch geregeld zand in de Antwerpse machine". Frank Raes.
  12. tweede helft, minuut 79. Igor de Camargo heeft ervaring zat en gaat nog een paar handjes schudden bij zijn wissel. Scheidsrechter Delferière maant hem aan om iets sneller het veld te verlaten.
  13. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij KV Mechelen, Mathieu Cornet erin, Igor De Camargo eruit
  14. tweede helft, minuut 77. Twee hoekschoppen van Nazaryna vallen rond de kleine rechthoek, maar bij Mechelen weten ze er wel raad mee.
  15. tweede helft, minuut 75. Nog een kwartier. Ondraaglijk is de Antwerpse druk nog niet, maar bij Mechelen zweten ze wel flink. Joachim Van Damme blijft zich echter overal als een kamikaze tussen smijten.
  16. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij Antwerp, Didier Lamkel Ze erin, Geoffry Hairemans eruit
  17. tweede helft, minuut 73. Met de inbreng van Lamkel Zé zijn alle Antwerpse wissels opgebruikt.
  18. tweede helft, minuut 71. Michael Verrips moet zich eindelijk eens tonen. De jonge doelman gaat gepast plat nadat Ivo Rodrigues heeft gepronkt met zijn karakteristieke dubbele dribbel.