Zulte Waregem wint zonder veel overtuiging van KSK Heist

  1. 39' - Doelpunt - Hamdi Harbaoui (0 - 2)
  2. 38' - Geel - Niels Stroobants
  3. 19' - Geel - Erdin Demir
  4. 19' - Doelpunt - Nill De Pauw (0 - 1)
  1. 84' - Geel - Hicham Faik
  2. 83' - Verv. Théo Bongonda door Johan Lædre Bjørdal
  3. 81' - Verv. Nicolas Orye door David Wijns
  4. 78' - Verv. Anthony Pulcinelli door Jason Adesanya
  5. 74' - Geel - Michaël Heylen
  6. 70' - Verv. Hamdi Harbaoui door Thomas Buffel
  7. 63' - Doelpunt - Dries Ventose (1 - 2)
  19'goalNill De Pauw0 - 1
  39'goalHamdi Harbaoui0 - 2
  63'goalDries Ventose1 - 2

  Zulte Waregem bekert verder, maar doet dat zonder glans. Het kwam vroeg op voorsprong op het veld van KSK Heist, maar vergat door te duwen en bracht zichzelf nog in moeilijkheden.

  De match begon veelbelovend voor de West-Vlamingen. Na een kwartier opende Nill De Pauw de score op aangeven van Sylla. Niet veel later werd Bongonda foutief afgestopt door Niels Stroobants. Harbaoui zette de penalty om: 0-2. 

   

  Match gespeeld, zou je dan zeggen. Toch niet, hoor. Zulte Waregem liet betijen. De bezoekers ondernamen geen enkele inspanning meer om de score verder uit te diepen. Het gevolg was een wel heel erg saai vervolg van de wedstrijd. 

   

  KSK Heist voelde dat er meer inzat en begon stilaan enkele kansen bij elkaar te voetballen. Veelbelovend, maar toch kwam de beslissende voorzet er nooit uit. Tot  Heist-spits Ventose (ex-Beerschot Wilrijk) de 1-2 kon binnentikken na wat geharrewar voor het doel van Sammy Bossut.

   

  Zou het dan toch nog mislopen voor de eersteklasser? Even dachten ze van wel. Doelpuntenmaker Ventose deed Zulte Waregem nog flink schrikken met een staalharde pegel op doel. Maar die ging naast en verder dan deze kans kwam de thuisploeg ook niet meer. 

   

  Zulte Waregem bekert verder zonder veel glans en is niet meteen veel wijzer geworden voor de volgende match tegen Genk, nu zaterdag.

  Fase per fase

  1. einde, 22 uur 10. Einde partij. Zulte Waregem leek op weg naar een gemakkelijke zege bij Heist, maar liet toch nog de aansluitingstreffer maken. Het werd 1-2.
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 84. Geel Faik en Heylen. Bij Zulte Waregem noteren we twee gele kaarten. Eentje voor Faik en eentje voor Heylen.
  4. Gele kaart voor Hicham Faik van Zulte Waregem tijdens tweede helft, minuut 84
  5. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Zulte Waregem, Johan Lædre Bjørdal erin, Théo Bongonda eruit
  6. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij KSK Heist, David Wijns erin, Nicolas Orye eruit
  7. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij KSK Heist, Jason Adesanya erin, Anthony Pulcinelli eruit
  8. Gele kaart voor Michaël Heylen van Zulte Waregem tijdens tweede helft, minuut 74
  9. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij Zulte Waregem, Thomas Buffel erin, Hamdi Harbaoui eruit
  10. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 63 door Dries Ventose van KSK Heist. 1, 2.
  11. tweede helft, minuut 62. Goal K.S.K. Heist: 1-2. Wordt het dan toch nog spannend? Heist-spits Ventose was eerder al enkele keren gevaarlijk. Nu wordt de bal voor de doellijn gekeerd en na wat geharrewar krijgt Ventose hem toch weer voor de voeten. Bossut is geklopt. "Een frommelgoal", zeggen ze bij Zulte Waregem.
  12. tweede helft, minuut 56. Er stroomt weinig nieuwe informatie door vanuit Heist Op Den Berg. We vermoeden dat de wedstrijd rustig verder kabbelt.
  13. tweede helft, minuut 46 match begonnen
  14. rust, 21 uur 19. Vervanging bij KSK Heist, Anthony Pulcinelli erin, Redouan Benhamou eruit
  15. rust, 20 uur 44. KSK Heist lijkt niet meteen voor de verrassing te gaan zorgen in deze fase van de Beker. Uitgezonderd enkele schuchtere uitbraken kan het weinig inbrengen tegen het gemakkelijke meesterschap van Zulte Waregem. Zulte Waregem scoort na een kwartier. Een uitbraak van Sylla bereikt Nil De Pauw: 0-1. Niet veel later haalde doelman Stroobants Bongonda onderuit. Harbaoui weet uiteraard raad met deze strafschop: 0-2. Heist biedt nog even weerwerk, maar verder dan een bal op de paal komt het niet. .
  16. eerste helft, minuut 44 match afgelopen
  17. eerste helft, minuut 40. Bal op de paal van Heist. Heist biedt even weerwerk vlak na de 0-2. Een voorzet wordt tegen de paal gekopt. De bal gaat buiten. Het was het laatste wapenfeit voor de rust. .
  18. Doelpunt tijdens eerste helft, minuut 39 door Hamdi Harbaoui van Zulte Waregem. 0, 2.
  19. Gele kaart voor Niels Stroobants van KSK Heist tijdens eerste helft, minuut 38
  20. eerste helft, minuut 37. Goal Zulte Waregem: 0-2 (penalty). Net op het moment dat iedereen in slaap dreigt te vallen, komt er toch een goal uit de lucht gevallen. Doelman Stroobants haalt Bongonda onderuit in de 16. Harbaoui zet de strafschop om: 0-2 voor Zulte Waregem.