• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Charleroi wacht tot in de extra tijd om Aalst uit te schakelen

  einde
  02
  1. 90+2' - Doelpunt - Victor Osimhen (0 - 2)
  2. 90+1' - Doelpunt - Cristian Benavente (0 - 1)
  3. 84' - Geel - Dorian Dessoleil
  4. 79' - Verv. Zeb Van Gerven door Julien Devriendt
  5. 71' - Verv. Jérémy Perbet door Victor Osimhen
  6. 61' - Geel - Maxime Busi
  7. 60' - Verv. David Henen door Cristian Benavente
  8. 48' - Geel - Klaas de Rock
  90+1'Cristian Benavente0 - 1
  90+2'Victor Osimhen0 - 2

  Eendracht Aalst ligt uit het bekertoernooi. De Ajuinen streden negentig minuten lang moedig mee, maar moesten in de extra tijd toch hun meerdere erkennen in een zwak Charleroi. Osimhen en Benavente tekenden voor de doelpunten.

  Wie dacht dat Aalst behouden aan zijn bekertreffen met Charleroi zou beginnen, kwam bedrogen uit. De Ajuinen gingen vol de strijd aan met de Zebra's uit Henegouwen en hielden het tempo hoog. Sterckx dreigde voor de thuisploeg via twee standaardsituaties, maar kon zijn pogingen niet kadreren.

   

  Aan de overkant werd een poging van Niane gered op de doellijn. Grange knalde daarna nog twee keer hard naar doel, maar ook hij kreeg zijn schoten niet tussen de Aalsterse palen. De eerste helft was evenwichtig en eindigde logischerwijs op 0-0.

  Osimhen veegt verlengingen van de tafel

  Na de rust veranderde het spelbeeld niet. Aalst bleef de evenknie van een zwak Charleroi en versierde zelfs de beste kansen. Riou moest eerst in de voeten duiken van Mbaye en nadien een loeier van Lievens uit zijn doel ranselen.

   

  Toen twee bezoekende doelpunten nog werden afgekeurd voor buitenspel, leken we met zekerheid naar verlengingen te gaan. Invaller Osimhen besliste daar echter anders over. In de 91e minuut verlengde hij een hoekschop van Grange in doel.

   

  Aalst ging als een bezetene nog op zoek naar de late gelijkmaker, maar kreeg daardoor nog een tweede doelpunt om de oren. Benavente rondde een vlijmscherpe counter van Charleroi af. Boeken dicht en Charleroi naar de 1/8e finales.

  Fase per fase

  1. Finito!

   Charleroi heeft tot in het absolute slot gewacht om Aalst uit te schakelen. Osimhen en Benavente zetten diep in de blessuretijd de 0-2-overwinning op het bord. Aalst streed knap mee.
  2. Benavente neemt alle twijfel weg

   Het wordt zelfs nog 0-2! Benavente neemt alle twijfel weg.
  3. Charleroi wint alsnog!

   Ongelofelijk! Invaller Osimhen scoort het winnende doelpunt alsnog in de extra tijd! Hij verlengt de hoekschop van Grange in het Aalsterse doel. 0-1.
  4. Opnieuw buitenspel!

   Niane vindt de weg naar het doel, maar staat ook buitenspel. Charleroi leek alsnog de zege binnen te halen, maar de vreugde is van korte duur.
  5. Op weg naar verlengingen?

   Moeten we ons stilaan gaan opmaken voor verlengingen? Er staan nog maar een handvol minuten en wat extra tijd op de klok.
  6. Afgekeurd doelpunt

   Een fijne loopactie van Osimhen wordt afgevlagd voor buitenspel. Het doelpunt dat hij maakt wordt afgekeurd.