• home
 • video
 • pas verschenen

  Union heeft geen genade en kegelt lusteloos Anderlecht uit beker

  einde
  03
  1. 42' - Doelpunt - Youssouf Niakate (0 - 1)
  2. 40' - Geel - Evgeniy Makarenko
  3. 34' - Geel - Carlos Moreno
  4. 28' - Geel - Percy Tau
  1. 90+4' - Rood - Alexis Saelemaekers
  2. 90' - Verv. Youssouf Niakate door Roman Ferber
  3. 82' - Verv. Max Besuschkow door Thibaut Peyre
  4. 81' - Geel - Adrien Saussez
  5. 80' - Doelpunt - Youssouf Niakate (0 - 3)
  6. 75' - Geel - Faïz Selemani
  7. 73' - Doelpunt - Youssouf Niakate (0 - 2)
  8. 71' - Verv. Andy Najar door Alexis Saelemaekers
  9. 70' - Verv. Ryota Morioka door Ivan Santini
  10. 68' - Verv. Percy Tau door Abdelrafik Gérard
  11. 59' - Verv. Edo Kayembe door Francis Amuzu
  12. 48' - Geel - Ryota Morioka
  42'Youssouf Niakate0 - 1
  73'Youssouf Niakate0 - 2
  80'Youssouf Niakate0 - 3

  Anderlecht heeft het slechte voorbeeld van Club Brugge en Standard gevolgd. Het kreeg in het eigen stadion billenkoek van Union en ligt uit de beker: 0-3. Niakaté was de matchwinnaar met een hattrick.

  Bekijk de goals uit Anderlecht - Union in de beker (0-3)

  Goalgetter Niakaté rolt Anderlecht op met hattrick

  Na de uitschakeling van Club Brugge en Standard was Anderlecht op zijn hoede voor Union. De ploeg uit 1B speelde goed georganiseerd en na enkele kleine prikjes van Anderlecht - een vrije trap van Kums en een kopbal van Dimata - nam Union over.

   

  Tabekou schudde het stadion wakker met een knal op de paal en net voor de rust was het wel raak. Gerkens ging twee keer de mist in bij een tegenaanval en de onvermijdelijke Niakaté trapte de 0-1 voorbij Boeckx.

   

  Na wellicht een donderpreek van coach Vanhaezebrouck tijdens de rust hoopten de fans van Anderlecht op een ommekeer, maar invaller Amuzu zag de enige kans voor de thuisploeg gered worden.

   

  Niet veel later viel de beslissing: Boeckx schatte een situatie helemaal verkeerd in en stond in niemandsland, Niakaté strafte de blunder genadeloos af: 0-2. Anderlecht kwam de klap niet meer te boven en Niakaté liet de Union-supporters nog een keer juichen. De rode kaart van Saelemaekers maakte de pijnlijke avond voor Anderlecht compleet.

  Anderlecht komt 0-2-achter na vreselijke blunder van doelman Boeckx

  "Een mooie avond die we niet snel gaan vergeten"

  • Matchwinnaar Niakaté: "We wisten dat we geen favoriet waren, maar tactisch waren we goed georganiseerd. Natuurlijk is het fantastisch om drie keer te scoren. Ik zeg altijd dat scoren niet het moeilijkste is, blijven scoren is veel moeilijker.
  • Union-coach Elsner: "Dit is een mooie overwinning. We waren goed voorbereid en ik ben blij met wat mijn ploeg getoond heeft vanavond. Dit is een mooie avond die we niet snel gaan vergeten. Dit is prachtig voor onze fantastische supporters."

  Fase per fase

  1. Rode kaart voor Alexis Saelemaekers van Anderlecht tijdens tweede helft, minuut 94
  2. tweede helft, minuut 91. Einde: 0-3. Ref Visser maakt een einde aan een pijnlijke avond voor Anderlecht. Union wint met 0-3 dankzij 3 goals van Niakaté en kegelt Anderlecht uit de beker.
  3. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij Union, Roman Ferber erin, Youssouf Niakate eruit
  4. tweede helft, minuut 88. Rood Saelemaekers . De frustratie neemt de bovenhand bij Saelemaekers. Hij revancheert zich en krijgt terecht rood.
  5. tweede helft, minuut 86. De wedstrijd is aan het doodbloeden. Een lusteloos Anderlecht kan geen slotoffensief meer opzetten.
  6. tweede helft, minuut 83. Applausvervanging. Matchwinnaar Niakaté krijgt een verdiende applausvervanging. Ook de fans van de thuisploeg uiten hun waardering voor de spits van Union.
  7. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Union, Thibaut Peyre erin, Max Besuschkow eruit
  8. Gele kaart voor Adrien Saussez van Union tijdens tweede helft, minuut 81
  9. tweede helft, minuut 80. Een supporter van Anderlecht komt het veld op en eist de schijnwerpers op. De spelers van Union vinden het niet erg.
  10. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 80 door Youssouf Niakate van Union. 0, 3.