Ga naar de inhoud

BEKIJK: Beloften van Anderlecht halen Promotion Play-offs dankzij ultiem slotoffensief in Deinze

De beloften van Anderlecht hebben zich na een thriller in Deinze geplaatst voor de de Promotion Play-offs van de Challenger Pro League. Nilson Angulo maakte in Deinze de verlossende 2-3 in de slotfase. Anderlecht springt zo naar plaats 6.

Op de slotdag van het reguliere seizoen in de Challenger Pro League was het een strijd tussen Lierse, Lommel, RSCA Futures en Deinze voor de laatste 2 tickets voor de top 6 en de Promotion Play-offs.

 

Dankzij een knappe kopbalgoal van Schuermans stak Deinze al een hand uit naar dat ticket, maar toen Almenara zijn tweede gele kaart kreeg voor een schwalbe kwam Deinze in de problemen.

 

De jonkies van Anderlecht profiteerden optimaal via invaller De Wilde en topschutter Stassin, met zijn 14e goal van het seizoen. Maar ook met een mannetje minder kon Deinze het Anderlecht nog moeilijk maken: Schryvers kopte de 2-2 op het bord.

 

De beloften van Anderlecht konden zich nog een keer opladen voor een slotoffensief en de verlossing kwam er dankzij de Ecuadoraan Nilson Angulo, na enkele invalbeurten bij Anderlecht zelf weer bij de RSCA Futures. Met een harde knal trapte hij de RSCA Futures naar de Promotion Play-offs.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Doelpunten:

 

  • 13' Kenneth Schuermans 1-0
  • 63' Nils De Wilde 1-1
  • 66' Lucas Stassin 1-2
  • 76' Jur Schryvers 2-2
  • 85' Nilson Angulo 2-3

 

Rode kaart: 53' Gonzalo Almenara (Deinze)