SK Beveren sleept puntje uit de brand in slotfase tegen fluks Jong Genk

  Jong Genk en SK Beveren hebben de punten gedeeld na een aangename pot voetbal in een lege Freethiel. Jong Genk combineerde vlot naar een 2-1-voorsprong, maar gaf die in het absolute slot nog uit handen.

  Goals:

   

  5' Mbokani: 0-1

  26' Geusens: 1-1

  64' Cutillas Carpe: 2-1

  89' Costa: 2-2

  Niet in Genk, wel in Beveren en zonder fans. Een noodoplossing, omdat het veld in Limburg in een slechte staat verkeert.

   

  In een leeg Freethielstadion liet Dieumerci Mbokani de denkbeeldige supporters vroeg juichen. Na nog geen 5 minuten voetballen had de ervaren spits zijn doelpuntje al beet.

   

  Jong Genk was niet van slag en nam het roer over. De schoten stapelden zich op, maar waren niet allemaal even gericht. Een poging van Geusens was wel raak, omdat de Beverse doelman de vallende bal verkeerd inschatte.

   

  Genk mikte nog een bal op de lat, Mbokani liet zijn frustratie de vrije loop met wat ellenbogenwerk. Die liep alleen maar op wanneer Genk de 1-2 maakte na een vlotte combinatie. 

  Het eerste antwoord van Beveren werd voor de doellijn weggeveegd, maar een poging in de 89e minuut verdween wel in doel. 

   

  Het resultaat: gemengde gevoelens voor beide ploegen. Beveren vergeet (voorlopig) over RWDM te springen, Jong Genk laat opnieuw kostbare punten door zijn vingers glippen.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 46 match begonnen
  3. eerste helft, minuut 47 match afgelopen
  4. eerste helft, minuut 1 match begonnen