BEKIJK: Beveren verliest kostbare punten, nieuwe Standard-aanwinst scoort al na 2 minuten

  Veel beter kan een debuut niet beginnen. Na twee minuten spelen, opende Aleksander Buksa - in zijn eerste wedstrijd voor de jonkies van Standard - de score tegen SK Beveren. Het startschot van een billijk voor de Rouches. SK Beveren (3e) loopt zo de kans mis om opnieuw naar de eerste plaats in het klassement te springen.

  Aangename kennismaking, Aleksander Buksa.

   

  De Poolse spits werd deze middag nog aan het publiek voorgesteld als nieuwe aanwinst van de Rouches. Buksa speelde eerder dit seizoen - op uitleenbasis van Genoa FC - al 16 wedstrijden voor de beloften van OH Leuven en scoorde er vijf maal. 

   

  Dat was ook Standard niet ontgaan. Het lokte de Pool naar Luik. Buksa bedankte zijn nieuwe club voor dat vertrouwen en zette zijn naam - in zijn eerste optreden - na twee minuten al op het scorebord tegen SK Beveren.

  De jonkies van Standard drukten gewoon door en verrasten titelkandidaat SK Beveren op het uur met een tweede treffer. Verdedigende middenvelder Noah Dodeigne zette de Rouches op rozen.

   

  Beveren - dat vandaag kans had om opnieuw leider te worden in de Challenger Pro League - timmerde nog een slotoffensief in elkaar, maar het initiatief kwam net te laat. 

   

  Thierno Barry zorgde 10 minuten voor tijd voor de aansluitingstreffer en in het absolute slot bracht David Hrnčár de bezoekers nog langszij. Met een puntje had Beveren echter niet genoeg om opnieuw de leiding te nemen.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 46 match begonnen
  3. eerste helft, minuut 48 match afgelopen
  4. eerste helft, minuut 1 match begonnen