Ga naar de inhoud
RWDM pakte de volle buit in het Astridpark.

RWDM triomfeert in de Brusselse derby tegen RSCA Futures

 di 25 oktober 2022 15:41
RSCA Futures
einde
1-2
RWDM
      Challenger Pro League - speeldag 18 - 18/12/22 - 13:33

      In de Challenger Pro League heeft RWDM de stadsderby tegen RSCA Futures naar zijn hand gezet. De bezoekers wonnen met 1-2 in het Astridpark.

      Heel wat afgelastingen of slecht bespeelbare velden in de Challenger Pro League dit weekend, maar niet in Brussel. Geen sneeuw of ijs te bespeuren op het verwarmde veld van het Astridpark en dus ook geen twijfels of de derby tegen RWDM wel kon doorgaan.

       

      De match brak pas open na de rust, toen de 17-jarige Enock Atta Agyei een assist van Lucas Stassin verzilverde. Lang konden de Anderlecht-jonkies niet genieten van hun voorsprong, want RWDM prikte meteen tegen. Na een knappe aanval zorgde Mickaël Biron voor de snelle gelijkmaker.

       

      De bezoekers roken bloed en trokken in het vervolg van de 2e helft het laken helemaal naar zich toe. Twintig minuten voor tijd kopte Vorogovskiy de 1-2 tegen de touwen, Anderlecht kon niet meer reageren.

       

      In de stand komt RWDM met 34 punten op één punt van de leiders Beerschot en SK Beveren (35 punten). Beerschot heeft wel nog een wedstrijd minder gespeeld, het duel tegen Deinze werd uitgesteld. RSCA Futures is 7e met 26 punten.

      Doelpunten: 46' Agyei 1-0, 48' Biron 1-1, 71' Vorogovskiy 1-2

      Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
      Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

      Fase per fase

      90+6' tweede helft
      46' tweede helft
      45+2' eerste helft
      1' eerste helft