RWDM
3-1
Virton
      Challenger Pro League - speeldag 17 - 11/12/22 - 13:32

Na twee nederlagen op een rij heeft RWDM opnieuw mogen proeven van de overwinning. In het Edmond Machtensstadion rekenden de Brusselaars af met hekkensluiter Virton: 3-1.

Doelpunten:
      19' Biron 1-0 (strafschop)
      40' Mabella 1-1
      44' El Ouahdi 2-1
      62' Challouk 3-1

RWDM had de voorbije weken dure punten laten liggen. Vooral de nederlaag tegen de beloften van Club Brugge zadelde de Brusselaars op met een kater.

Scherpschutter Youssef Challouk nam RWDM bij de hand en lokte na ruim een kwartier een strafschop uit. Mickaël Biron nam zijn verantwoordelijkheid en mikte zijn 7e van het seizoen tegen de touwen.

Vijf minuten voor de pauze sloeg Virton terug. Yann Mabella veroverde de bal op het middenveld, drong het strafschopgebied binnen en maakte gelijk.

Een opdoffer die RWDM nog voor de rust kon doorspoelen: Zakaria El Ouahdi kopte een vrijschop binnen, goed voor de 2-1-ruststand.

Na de rust kon RWDM de zege helemaal over de streep trekken. Biron waagde zijn kans, Challouk trapte de rebound binnen. Met de overwinning klimt RWDM opnieuw naar de derde plek.