Alweer genekt door belofteploeg: ook Club NXT neemt RWDM te grazen

za 3 december 2022 21:54
0-2
Club NXT
      Challenger Pro League - speeldag 16 - 03/12/22 - 20:02

RWDM heeft alweer dure punten verloren in de titelstrijd in de Challenger Pro League. Na Jong Genk zette ook Club NXT de Brusselaars een hak. Dankzij Hautekiet en Mertens haalde blauw-zwart het met 0-2.

Doelpunten:
      7' Hautekiet 0-1
      52' Mertens 0-2

"Ik wil een reactie zien", had coach Vincent Euvrard zijn troepen ingepeperd. De nederlaag tegen Jong Genk was hard aangekomen bij RWDM, zeker omdat het zo een reeks van 19 op 21 tot een einde zag komen.

Een probleem met belofteploegen? Euvrard zag er geen patroon in, maar daar dacht Club NXT toch anders over. Na amper 7 minuten kopte Ibe Hautekiet al een vrije trap voorbij doelman Defourny.

RWDM had wel wat kansen om de openingstreffer uit te wissen, maar Shinton hield zijn netten schoon voor de rust. Ook na de pauze drukte RWDM door, maar het doelpunt viel aan de overzijde.

Lennart Mertens kreeg twee mogelijkheden door defensief geklungel en trapte zijn 5e doelpunt van het seizoen binnen.

RWDM deed nog zijn uiterste best om te scoren en voelde zich (terecht) bestolen toen Spileers de aansluitingstreffer met zijn arm van de lijn hield. De scheidsrechter vergat evenwel naar de stip te wijzen;

RWDM blijft achter met een kater na 0 op 6, Club NXT boekt dan weer een 6 op 6.