Ga naar de inhoud
De jonkies van Anderlecht konden opnieuw vieren.

Anderlecht-beloften nemen tegen Genk wraak voor eerste nederlaag van het seizoen

 vr 2 december 2022 21:49
RSCA Futures
einde
2-0
Jong Genk
      Challenger Pro League - speeldag 16 - 02/12/22 - 20:01

      Dat Jong Genk hen dit seizoen de eerste nederlaag had aangesmeerd, waren ze bij de Anderlecht Futures nog niet vergeten. Met 2-0 namen ze revanche en konden ze voor het eerst in 4 speeldagen nog eens winnen.

      7' Stassin 1-0

      27' Agyei 2-0

      In de heenronde liepen de beloften van Anderlecht pas op de 9e speeldag tegen hun eerste nederlaag aan, tegen Jong Genk. Paars-wit had dan ook nog een eitje te pellen met de Limburgers.

       

      Na amper 7 minuten hadden ze hun revanche al beet. Het afstandsschot van Lokesa spatte nog uiteen op de paal, maar Lucas Stassin, die maar wat graag met de A-ploeg op winterstage was meegegaan, stond op de goede plaats om toch te scoren. 

       

      Genk, dat nog altijd geen wedstrijd op verplaatsing kon winnen, stond voor een zware opdracht om de achterstand nog om te buigen. Zeker toen Agyei er met een knappe goal 2-0 van maakte na een halfuur.

       

      Genk had wel nog wat kansjes na de pauze, maar scoren lukte niet meer. Anderlecht knoopt zo na 1 op 9 weer aan met de overwinning en handhaaft zich in de top 5.

      Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

      Fase per fase

      90+3' tweede helft
      46' tweede helft
      45+1' eerste helft
      1' eerste helft