Deinze
4-1
SL16 FC
      Challenger Pro League - speeldag 11 - 28/10/22 - 20:01

Marc Grosjean is aan zijn avontuur als coach van Deinze begonnen met een vlotte zege tegen de beloften van Standard. De thuisploeg stond aan de rust al twee doelpunten voor, na de pauze werd de overwinning zonder veel problemen veilig gesteld.

Doelpunten:

• 3-1 11' De Belder 1-0
      • 23' Van Landschoot 2-0
      • 51' Dansoko 3-0
      • 73' Ghalidi (penalty) 3-1
      • 78' Van Landschoot 4-1

Maandag stelde Deinze met Marc Grosjean zijn nieuwe coach voor. De ex-trainer van onder andere Antwerp en Union moest de ambitieuze tweedeklasser terug op de rails krijgen. Deinze kampeerde na 10 speeldagen in 1B in de kelder van het klassement.

Tegen de beloften van Standard was een zege nodig en de thuisploeg ging ook goed van start. Na amper 10 minuten zorgde De Belder voor het openingsdoelpunt. Van Landschoot bezorgde Deinze voor de rust nog een dubbele voorsprong.

Na de pauze kon de thuisploeg controleren. Dansoko maakte al snel de 3-0, Ghalidi kon vanop de stip tegenprikken voor Standard en Van Landschoot zette tien minuten voor tijd met zijn tweede van de avond uiteindelijk de 4-1-eindstand op het bord.