Ga naar de inhoud

Beerschot laat gedeelde leidersplaats schieten tegen een aanvalslustig RWDM

 za 8 oktober 2022 22:56
RWDM
einde
2-0
Beerschot
      Challenger Pro League - speeldag 8 - 08/10/22 - 20:02

      RWDM pikt de draad weer op. Na twee frustrerende verliespartijen, kon het tegen Beerschot nog eens een deugddoende 2-0-zege boeken. De meegereisde Beerschot-fans baalden als een stekker. De paarshemden lieten op het veld in Molenbeek een gedeelde leidersplaats met de Futures van RSCA liggen.

      Het Edmond Machtens stadion haalde opgelucht adem vandaag. Na 90 minuten knokken tegen Beerschot, kon RWDM zijn eerste punten in drie weken innen. 

       

      Luke Plange opende net voor de rust de score. Nadat een schot van Youssef Challouk werd gered door Bill Lathouwers, was Plange meteen bij de pinken om de bal tegen het net te duwen. RWDM kon zo met een voorsprong de rust in. 

       

      Na het uur verdubbelden de troepen van Vincent Euvrard hun voorsprong. Mickaël Biron profiteerde van een grote fout van Jan Van den Bergh, die de bal stomweg cadeau gaf.  Biron kon alleen op doel en maakte het koelbloedig af.  

       

      De bezoekers konden - ondanks hun veldoverwicht - nadien geen aansluitingstreffer meer forceren. Beerschot blijft op 13 punten steken en zag zo een gedeelde leidersplaats met de U23 van Anderlecht in de vuilbak verdwijnen. RWDM zelf komt in de nek van de Ratten hijgen.

      Fase per fase

      90+5' tweede helft
      46' tweede helft
      45+1' eerste helft
      1' eerste helft