Lierse Kempenzonen boekt mature zege tegen beloften van Standard

  Lierse Kempenzonen blijft hijgen in de nek van leider RSCA Futures. De ploeg van Van Imschoot liet het balbezit aan de beloften van Standard, maar ging met de drie punten aan de haal na een volwassen wedstrijd.

  Goals

   

  24' Tabekou: 1-0

  37' Walbrecq: 2-0

  Het is druk aan de top in de Challenger Pro League. RSCA Futures en SK Beveren wonnen hun wedstrijden, dus mocht Lierse Kempenzonen niet onderdoen.


  De thuisploeg overtuigde niet tegen de beloften van Standard. De bezoekers kregen het balbezit, maar konden dat niet benutten.


  Aan efficiëntie geen gebrek bij Lierse. Rocha reageerde alert op verdedigend mistasten bij Standard. Tabekou duwde de voorsprong in doel.


  Nog voor de pauze verdubbelde Walbrecq de score. Een cadeautje van de bezoekers werd uitgepakt, tot grote onvrede bij Standard. De jonge spelers botsten op een uitgekookte tegenstander.


  Standard haalde alles uit de kast in de slotfase. Een poging uit de tweede lijn spatte uiteen op de paal en ook hete standjes op stilstaande fases leverden geen doelpunt op.


  De meest gepasseerde verdediging in de Belgische tweede klasse houdt zo de nul én pakt drie punten. Lierse wipt over SK Beveren naar de tweede plaats in de stand, op een punt van leider RSCA Futures.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 46 match begonnen
  3. eerste helft, minuut 47 match afgelopen
  4. eerste helft, minuut 1 match begonnen