Beveren blijft jonkies van Anderlecht op de hielen zitten na gemakkelijke avond in Dender

  SK Beveren blijft in de nek van de RSCA Futures hijgen. Na een 5-0 tegen Lierse, zette het vandaag een makkelijke 3-0 tegen Dender - die genekt werd door een rode kaart in de eerste helft - op het bord. De mannen van Wim De Decker blijven zo op koers voor de titel in de Challenger Pro League.

  SK Beveren is uitstekend aan het seizoen begonnen. De ploeg van Wim De Decker, voormalig assistent-coach van AA Gent, had vandaag uitzicht op de leidersplaats in de Challenger Pro League. Als het zelf won én de futures van Anderlecht lieten punten liggen, sprong het naar de koppositie.

   

  Die mooie vooruitzichten gaven de mannen uit het Waasland duidelijk een boost. Dieumerci Mbokani is nog niet speelgerechtigd, dus nam Thierno Barry voor de tweede week op rij de spitspositie in. Na vijf minuten greep hij al zijn kans. Een droomstart voor geel-blauw.

  Dender deed zijn uiterste best om zich weer in de wedstrijd te knokken in de eerste helft, maar tot overmaat van ramp werd de bal net voor de rust op de stip gelegd. Kobe Cools werd met rood vroegtijdig naar de kleedkamer gestuurd. Lucas Ribeiro Costa zette de elfmeter feilloos om.

   

  Beveren haalde de tweede helft de voet van het gaspedaal. Met 11 man had Dender het al moeilijk, maar met 10 was het haast onbegonnen werk om de bakens nog te verzetten. In de slotminuten kon Barry zelfs nog zijn tweede tegen het net prikken.

   

  Ook de jonkies van Anderlecht deden hun plicht tegen Virton (3-1). Beveren moet dus nog minstens een weekje wachten op de leidersplaats.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 46 match begonnen
  3. eerste helft, minuut 48 match afgelopen
  4. eerste helft, minuut 1 match begonnen