Ga naar de inhoud
Youssef Challouk vond alsnog een gat in de Genkse defensie.

BEKIJK: RWDM kan in slotseconde gelijkmaker scoren tegen Jong Genk

 za 17 september 2022 22:25
RWDM
einde
1-1
Jong Genk
      Challenger Pro League - speeldag 6 - 17/09/22 - 20:10

      Vicekampioen RWDM heeft op de valreep een gelijkspel uit de brand kunnen slepen tegen Jong Genk. Pas in de 96e minuut kon Challouk de voorsprong van de jonge bezoekers uitwissen.

      Doelpunten:

      67' Geusens 0-1 (strafschop)

      90+6' Challouk 1-1

      Jong Genk hield de vicekampioen de hele eerste helft goed in bedwang en zette zijn defensieve stabiliteit iets na het uur om in offensieve dreiging. Aanvoerder Tuur Rommens rukte mee naar op en werd omver gelopen in het strafschopgebied. Jay-Dee Geusens zette de penalty feilloos om. 

       

      RWDM was met verstomming geslagen, maar ging op zoek naar de gelijkmaker. De Engelse spits Luke Plange had een uitgelezen kans om toe te slaan, maar pakte uit met een stevige misser voor het Genkse doel.

       

      Een ijzersterke Tobe Leysen, de Genkse doelman, hield zijn ploeg daarna recht. Tot Challouk in de absolute slotfase toch nog de gelijkmaker kon scoren. In de 96e minuut schoot hij alsnog raak.

       

      In het klassement staat Jong Genk op de tiende plek. Met vijf punten uit zes wedstrijden doen alleen Deinze en Dender slechter. RWDM blijft dankzij de late gelijkmaker en het bijbehorende punt op de vijfde plaats staan. Het heeft negen punten.

      Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

      Fase per fase

      90+3' tweede helft
      46' tweede helft
      43' eerste helft
      1' eerste helft