Beerschot beleeft frustrerende avond, lucky goal levert Lierse K. een driepunter op

vr 9 september 2022 21:58
      Challenger Pro League - speeldag 5 - 09/09/22 - 20:01

Op speeldag 5 in de Challenger Pro League werden vanavond twee wedstrijden afgewerkt. Beerschot slikte op eigen veld een frustrerende nederlaag tegen Lommel. Ook Lierse Kempenzonen won op bezoek, al had het daar een gelukje voor nodig.

Goal:

44' Santos: 0-1

83' Martinez: 0-2

Een frustrerende avond op Het Kiel. Al na 23 minuten moest Dante Rigo het veld verlaten na een rode kaart. Dat fnuikte meteen de aanvalsdrang van de thuisploeg.

Vlak voor rust maakte Lommel de openingstreffer. Santos kopte een voorzet staalhard in doel. Een dansje volgde.

Beerschot probeerde wel, maar kon moeilijk een vuist maken met een man minder. In de slotfase slikte het zelfs nog een tweede treffer. Martinez legde de 2-0 eindstand vast.

Beerschot blijft zo achter met 4 op 12 en zakt zo weg in de stand.

Gelukje levert Lierse K. 3 punten op

Challenger Pro League - speeldag 5 - 09/09/22 - 20:00

Goals:

36' Pupe: 0-1

41' Cools: 1-1

45+1' Van Acker: 1-2

52' Cukur: 2-2

78' Tabekou: 2-3

In de partij tussen Dender en Lierse Kempenzonen waren wel een handvol doelpunten te bespeuren.

Na het halfuur opende Pupe de score. Lang konden de bezoekers daar niet van genieten, want Cools maakte enkele minuten later met een gelukje de gelijkmaker.

Lierse Kempenzonen moest opnieuw beginnen, maar ging alsnog met een voorsprong de rust in. Daar dankte de ploeg van Van Imschoot ex-Dender-speler Van Acker voor.

Met een streep bracht Cukur de thuisploeg opnieuw op gelijke hoogte. Dender had lang uitzicht op een punt, tot een flipperkastgoal de wedstrijd besliste. Zelf had hij het niet door, maar Tabekou kopte de winner tegen de touwen na een warrige fase op vrije trap.

Een slotoffensief leverde niets op voor de rode lantaarn, die alweer met lege handen achterblijft.