Jong Genk begint uitstekend aan eerste profseizoen met overtuigende zege tegen Lierse K.

Jong Genk
4-1
Lierse K.
      Challenger Pro League - speeldag 1 - 14/08/22 - 16:01

De eerste overwinning van een belofteploeg is op de eerste speeldag al een feit in de Challenger Pro League. Jong Genk haalde het in eigen huis tegen Lierse K. Een vermakelijke wedstrijd eindigde uiteindelijk met een 4-1 eindstand voor de Genkse beloften.

Doelpunten:

30' Geusens 1-0 (pen.)
      45+3' Rocha 1-1
      59' Godts 2-1
      82' Diawara 3-1

90+3' Diawara 4-1

Het was de eerste officiële profwedstrijd uit de geschiedenis van Jong Genk, maar de ploeg was niet onder de indruk van de situatie en liet de bal complexloos rondgaan.

De eerste grote kans van de wedstrijd was wel voor Lierse. Een afvallende bal werd op de rand van de 16 vol op de slof genomen. Doelman Penders moest redding brengen voor de Genkse beloften.

Rond het halfuur stuurde Godts ploegmaat Rommens met een listig balletje de zestien in. Lierse-doelman Delanghe kwam te laat en bracht de Genkse kapitein tegen de grond. De penalty werd feilloos omgezet door Geusens. Het eerste profdoelpunt voor Jong Genk was daarmee een feit.

Vlak voor rust klom Lierse dan toch langszij. Een indraaiende vrije trap kon - mede door aarzelend optreden van doelman Penders - door Pupe worden doorgekopt. Boomlange spits Rocha knikte de bal op instinct in het open doel. 1-1 aan de rust.

Jong Genk toont efficiëntie in de tweede helft

In de tweede helft liet Jong Genk zich opnieuw opmerken met snedige acties. Een knappe aanname van Rommens werd door Godts op de rand van de zestien voortgezet. De 17-jarige middenvelder nam de bal mooi mee en vloerde doelman Delanghe met een overhoeks schot.

Lierse kwam nadien nog flink opzetten en jonge Genkies kwamen nog goed weg nadat doelman Penders in twee opeenvolgende fases een bal moet lossen. Een zwak schot van Rocha en een afgekeurd doelpunt moesten redding brengen voor de thuisploeg. Ook een vrije trap van Brebels spatte nog uiteen op de lat.

Na een snedige counter met met Diawara en Kelvin was het uiteindelijk Diawara die het leer in twee keer voorbij Delanghe kreeg. De jonge Genkse spits mocht uiteindelijk nog eens vieren diep in de blessuretijd.