23

Lommel begint met ruime zege op Dender aan nieuwe jaargang in 1B

vr 12 augustus 2022 20:02
      Challenger Pro League - speeldag 1 - 12/08/22 - 20:02

Lommel is met een ruime 1-4-zege op het veld van promovendus Dender uitstekend aan het nieuwe 1B-seizoen begonnen. Een rode kaart in minuut 67 aan de kant van de thuisploeg bleek het kantelpunt, Lommel maakte daarna zijn prooi nog genadeloos af.

Doelpunten:

• 12' 0-1 Belghali
      • 15' 0-2 Roque
      • 20' 1-2 Rajsel
      • 69' 1-3 Vinicius
      • 90+3' 1-4 Chadli

Met weinig uitgesproken titelfavorieten, veel outsiders en weinig kneusjes kondigde het nieuwe seizoen in 1B zich aan als uitermate interessant.

Het ambitieuze Lommel, al een poos in handen van de City Football Group, stelde vorig seizoen teleur met een zesde plaats. Met hernieuwde hoop trok het naar promovendus Dender om zijn seizoen te openen.

Dender, dat na 11 jaar terug op het tweede niveau speelde, had weinig tijd voor plankenkoorts. Lommel ging hard van start en had er na een kwartier al twee in het mandje gelegd.

De eerste 1B-goal van het seizoen kwam op naam van Belghali, drie minuten later bediende diezelfde Belghali maatje Roque voor de 0-2.

Dender moest reageren en liet niet op zich wachten. Nieuwkomer Rajsel was het eindstation na een snelle uitbraak op links: 1-2 na twintig minuten.

Het furieuze wedstrijdbegin verzandde daarna al snel naar een wedstrijd met veel strijd, maar weinig kwaliteit. Cools deed zijn team na het uur de das om door hands te maken in de zestien, rood was zijn deel.

De penalty die volgde werd netjes omgezet door Vinicius, de match was gespeeld. Vlak voor affluiten legde de ingevallen Chadli de 1-4-eindstand vast.