Gretig Beerschot schiet bijna in eigen voet, maar houdt stand tegen SK Beveren

  Beerschot heeft zijn rentree in de Belgische tweede klasse niet gemist. Tegen SK Beveren toonde de ploeg zich het gretigst en kwam het verdiend op voorsprong. Beerschot maakte het zichzelf nog moeilijk na een rode kaart in de tweede helft, maar hield - met dank aan doelman Vanhamel en het doelkader - stand.

  Doelpunt:

   

  17' Hervé Matthys: 1-0

  Rode kaart zorgt voor spannend slot

  Een kwartiertje lang voelde opnieuw in de Belgische tweede klasse voetballen wat onwennig aan voor Beerschot. Na een studieronde lobde Matthys de Beverse doelman. Zijn schot had verdacht veel weg van een voorzet, maar dat veranderde het scorebord niet.


  SK Beveren leek aangeslagen door de vroege klap en kon Vanhamel niet meer onder vuur nemen voor de pauze. En ook de tweede periode bracht geen beterschap voor de bezoekers. Beerschot groeide in de partij, Seydoux kopte een poging naast na een knap combinatiewerk.


  Toch had de thuisploeg zijn schaapjes nog niet op het droge. SK Beveren gooide alles in de strijd om de dubbele voorsprong van de doellijn te keren. Wanneer Van den Bergh op het uur - een wel erg strenge - rode kaart kreeg, mocht Beerschot nog een halfuur bikkelen met z'n tienen.


  Het langverwachte Beverse slotoffensief bleef dan ook niet uit. Vanhamel sloeg een heerlijke volley enig mooi uit zijn doel, nog geen minuut later bracht de doelpaal redding na een hoekschop.

   

  De klok tikte genadeloos weg in het nadeel van de bezoekers. Mertens kon het hoofd niet koel houden en pakte in het slot ook een rood karton. Beerschot hield stand en boekt meteen zijn eerste overwinning.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 99 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 46 match begonnen
  3. eerste helft, minuut 48 match afgelopen
  4. eerste helft, minuut 1 match begonnen