FC BarcelonaCádiz CF
Pablo González Fuertes
Spotify Camp Nou
72010

Met twee doelpunten vlak voor de rust ontdoet efficiënt Barcelona zich van kranig Cadiz

zo 19 februari 2023 22:53
2-0
Cádiz CF
  1. 24' - Geel - Roger
  2. 43' - Doelpunt - Sergi Roberto (1 - 0)
  3. 45+1' - Doelpunt - Robert Lewandowski (2 - 0)
LaLiga EA Sports - speeldag 22 - 19/02/23 - 21:03
43'
Sergi Roberto
43'
1 - 0
45+1'
Robert Lewandowski
45+1'
2 - 0

In de Primera Division heeft Barcelona zich in het eigen Camp Nou niet laten verrassen door Cadiz. De leider scoorde 2 keer vlak voor de rust en hield het achterin gesloten in de 2e helft. Voor Barça was het de 7e overwinning op rij en de 17e clean sheet in 22 wedstrijden.

Barcelona speelde donderdagavond nog in de Europa League tegen Manchester United en die wedstrijd leek toch nog wat in de benen te zitten.

Sprankelend was het voetbal van de thuisploeg niet en de fans moesten zich zelfs even in de ogen wrijven toen Marti de bezoekers op voorsprong leek te zetten. Het vlaggetje van de lijnrechter ging de lucht in: buitenspel.

Het was de bedrijvige Ferran Torres die met de rust in zicht de wedstrijd openbrak. De Spanjaard vond Lewandowski voor doel en de kopbal van de Pool werd nog wel gered, maar Sergi Roberto was bij de pinken in de rebound.

In de extra tijd van de 1e helft was het toch nog raak voor Lewandowski. Sergi Roberto kroop dit keer in de rol van aangever, Lewandowski schoof de bal accuraat binnen vanaf de rand van de zestien.

Een moedig Cadiz, met Theo Bongonda in de basis, vond ook na de rust de weg naar doel. Opnieuw ging het feestje niet door, dit keer omdat Barcelona-keeper Ter Stegen gehinderd werd bij een hoekschop.

Ook in het slot van de wedstrijd drongen de bezoekers nog aan, maar Ter Stegen kloppen lukte niet, al kreeg de Duitser tot 2 keer toe ook de hulp van de paal. De doelman van Barça zit na vanavond aan een indrukwekkende 17 clean sheets in 22 competitiewedstrijden dit seizoen.

90+2'
De ref fluit voor een fout, Isaac Carcelén (Cádiz CF) heeft hands gemaakt.
90+1'
Bij Cádiz CF wordt de hoekschop genomen door Ivan Alejo. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal.
90+1'

90'
Vrije trap voor FC Barcelona. Fede San Emeterio (Cádiz CF) hield Raphinha vast en dat had de scheidsrechter gezien.
90'
Vrije trap voor FC Barcelona. Luis Hernández (Cádiz CF) hield Gavi vast en dat had de scheidsrechter gezien.
89'
Fali (Cádiz CF) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
88'
Ángel Alarcón (FC Barcelona) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Isaac Carcelén (Cádiz CF).
86'
Chris Ramos (Cádiz CF) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
86'
Pech voor Cádiz CF, want het schot van Anthony Lozano strandt op de paal.
86'
De spelers van FC Barcelona halen opgelucht adem: de kopbal van Anthony Lozano belandt op de paal.
85'
85'
Ansu Fati (FC Barcelona) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
84'
De ref grijpt in: Chris Ramos (Cádiz CF) deelde een duw uit.
84'
Ferran Torres (FC Barcelona) gaat in de fout en dat wordt door de scheidsrechter als spelbederf gezien.
83'
Raphinha (FC Barcelona) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
82'
82'
Vrije trap voor FC Barcelona. Fede San Emeterio (Cádiz CF) hield Gavi vast en dat had de scheidsrechter gezien.