Na bijna 7 jaar en 251 opeenvolgende matchen mist Iñaki Williams een match van Bilbao

  1. 36' - Geel - Renato Tapia
  1. 90+2' - Verv. Carles Pérez door Augusto Solari
  2. 87' - Geel - Oier Zarraga
  3. 85' - Verv. Luca De La Torre door Kevin Vazquez
  4. 82' - Verv. Gabriel Veiga door Franco Cervi
  5. 81' - Geel - Unai Núñez
  6. 73' - Verv. Iñigo Lekue door Óscar De Marcos
  7. 71' - Doelpunt - Iago Aspas (1 - 0)
  8. 67' - Verv. Dani García door Mikel Vesga
  9. 67' - Verv. Iker Muniain door Raúl García
  10. 66' - Verv. Nico Williams door Oier Zarraga
  11. 61' - Geel - Yeray Álvarez
  71'goalIago Aspas1 - 0

  Er is een einde gekomen aan de fabelachtige recordreeks van Iñaki Williams. De Baskische aanvaller had sinds 17 april 2016 geen enkele match van zijn ploeg Bilbao gemist. Maar tegen Celta stond hij niet op het wedstrijdblad.

  Iñaki Williams, een kind van Ghanees-Liberiaanse vluchtelingen, speelt al sinds zijn 6e voor Athletic Club uit Bilbao. Eind 2014 maakte hij zijn debuut voor de club en hij was al snel niet meer weg te denken uit de basis.

  Dat laatste mocht je héél letterlijk nemen, want sinds 17 april 2016 was Williams nooit geblesseerd en nooit geschorst. Bovendien kon hij van zijn trainers keer op keer op speelminuten rekenen, 251 matchen op een rij.

  Die recordreeks wordt nu afgebroken. Williams is nog altijd maar 28 jaar, dus als hij weer voldoende hersteld is, kan hij aan een aanval beginnen van zijn eigen record.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. Kevin Vazquez (RC Celta) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Oier Zarraga (Athletic Club). tweede helft, minuut 95.
  3. Dani Vivian (Athletic Club) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Iago Aspas (RC Celta). tweede helft, minuut 92.
  4. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij RC Celta, Augusto Solari erin, Carles Pérez eruit
  5. Jørgen Strand Larsen (RC Celta) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Óscar De Marcos (Athletic Club). tweede helft, minuut 91.
  6. Er komen 5 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  7. Yeray Álvarez (Athletic Club) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Jørgen Strand Larsen (RC Celta). tweede helft, minuut 89.
  8. Gele kaart voor Oier Zarraga van Athletic Club tijdens tweede helft, minuut 87
  9. Oier Zarraga (Athletic Club) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Carles Pérez (RC Celta). tweede helft, minuut 87.
  10. Óscar Mingueza (RC Celta) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Oihan Sancet (Athletic Club). tweede helft, minuut 86.
  11. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij RC Celta, Kevin Vazquez erin, Luca De La Torre eruit
  12. De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Raúl García (Athletic Club) stond buitenspel. tweede helft, minuut 84.
  13. Luca De La Torre (RC Celta) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Oier Zarraga (Athletic Club). tweede helft, minuut 84.
  14. Luca De La Torre (RC Celta) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Oier Zarraga (Athletic Club). tweede helft, minuut 83.
  15. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij RC Celta, Franco Cervi erin, Gabriel Veiga eruit
  16. Gele kaart voor Unai Núñez van RC Celta tijdens tweede helft, minuut 81
  17. Oihan Sancet (Athletic Club) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 81.
  18. Jørgen Strand Larsen (RC Celta) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Yuri Berchiche (Athletic Club). tweede helft, minuut 76.
  19. Oier Zarraga (Athletic Club) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Iago Aspas (RC Celta). tweede helft, minuut 74.
  20. De ref fluit voor een fout, Óscar De Marcos (Athletic Club) heeft hands gemaakt. tweede helft, minuut 74.